Jeigu aš teisingai suprantu, tai balanso nebus. Esant skirtingiems pasipriešinimams vienoda variklių galia duos skirtingus srautus. Jeigu pasipriešinimai vienodi, tada taip - vienodos variklių galios duos panašius srautus.
Jeigu aš teisingai suprantu, tai balanso nebus. Esant skirtingiems pasipriešinimams vienoda variklių galia duos skirtingus srautus. Jeigu pasipriešinimai vienodi, tada taip - vienodos variklių galios duos panašius srautus.
Taip, tuomet varikliams besisukant vienodu greičiu, bus disbalansas ir gali būti gana didelis.
"Savadarbis rekuperatorius? Žemės šilumokaitis"
http://banga.tv3.lt/....1-=(1282180160
Niekada nestrabdau rekuperatoriaus. Priklausomai nuo poreikio dirba 50-150m3/val.
Pakloti d160 lauko kanalizacijos vamzdziai. Jokiu kvapu nera. Issivadejo gal per pusmeti. Tinka tik wavin'o vamzdziai. Pradzioje buvo atidaryta 18m ilgio 2d160 atsaka. Uzteko ir tiek. Paskui paleidau ir antra, kuri buvo kartu klota, bet nenaudojama.
Vamzdziai po terasa. Buvau vasara atidares paziureti tai jokiu ten kondensatu ir pelesiu nera del to, kad dirba be sustojimo. Kai silumokaitis sildo ora tuomet kondensato net teoriskai buti negali.
Pagailo i lauka mesti keliolikos laipniu silumos ora tai dabar statomame namuke padvigubinau silumokaiti ir naudosiu karsto vandens silumos siurbliui. Vienas is ju po namu, o kitas po garazu. Vasara naudoju vesinimui tai zeme ikaitinama, kad uztenka visai ziemai.
Ankščiau maniau, kad mano name per daug drėgmės, ir visai nereikia, kad drėgmę dar ir rekupas gražintų.
Po 4 metų eksploatacijos, visai nesijaučia kad tos drėgmės name būtų per daug. Panašu, kad visus šiuos 4 metus namas vis dar buvo iki galo neišdžiuvęs, taigi, jei ir toliau oras namuose sausėtų, drėgmės gali jau pradėti trūkti.
Tiesa, dar vienas niuansas. Ankščiau palaikiau apie 20°C-21°C temperatūrą, dabar palaikau 22°C-23°C, tai žinoma taipogi prisideda prie sausesnio patalpų oro.
Ir įdomu kokia šiuo metu laikosi drėgmė pas turinčius plokštelinius (paprastus, ne entalpinius) rekupus?
Renovent Excellent 300 plus
Dregme siuo metu 32-35 % patalpose, kur nera papildomu dregmes saltiniu. Rekupas dirba nuolatos 30-70 proc. pajegumu.
Mintai, kokia dabar drėgmė laikosi?
Ir įdomu kokia šiuo metu laikosi drėgmė pas turinčius plokštelinius (paprastus, ne entalpinius) rekupus?
Gan tikslus dregnomatis mažiausiai rodė 30%, mazoka ir norėtųsi daugiau. Pastoviai dirba 130 kubų našumu ir karts nuo karto prasipuciai 300 kubų našumu jog "išpūstu" susidariusi kondensata tarp plokštelių. Suveikia mano papildomos automatikos taisyklė. Čia dar vienas plokšteliniu rekuperatoriu minusas apie kurį niekas garsiai nekalba, na bent pas senesnius Zhender tas tikrai būna Susidaręs kondesatas tarp plokšteliu prie mažesnio greičio sunkiai būna ispuciamas ir nudrenuojamas, krenta rekuperatoriaus naudingumas. Paduodama temperatūra gali būti 2C mažesnė. Entalpiniuose tokios problemos nėra.
Neturiu drėgmės matuoklio, o ir drėgmės surinkėjas, kuris drėgmės lygį, rodo tiksliau, nei eilinis parduotuvėje nusipirktas matuoklis, dabar ne namuose (nors gal ryt reikės parsivežti).
Mažą drėgmės lygį išduoda kondensato ant langų nebuvimas prie tokių šalčių. Ankščiau kondensatas jau būdavo susirinkęs. Net lauko durų rakto šerdis vos vos apsiverkus, kai ankščiau upeliai bėgdavo.
O tai negi ir su tikrai šiltais langais ant jų darosi kondensatas? Pas mane irgi ant popieriaus langų varža kažkas apie 0,75 bet prie tokiu orų ir 70% drėgmės (vėdinimo kolkas nėra, o ir drėgmė dėl visokių špakliavimų ir t.t. laikosi) "verkia" tiek rėmas tiek paketų apačios. Bet aš galvojau, kad čia kažkas su pačiais langais negerai..
Vakar "apsišaudžiau" termovizorium visa troba, tai visos palanges sviecia, kur remai su popalanginiu profiliuku 3 cm.
Plius durys... Paveržt reiks
verkia, nes nera vedinimo, maniskiai dvieju stiklu verkia paketo apacia, kur pakeisti 3 stiklu, praktiskai nera, gal siek tiek kampuose. Su rotaciniu rekuperatoriu. Vedinu, tai dregme laikosi 38-42% ribose.