Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

Turiu klausimą naudojusiems Sonodec ortakius. Ar pirkote tiek, kiek jums reikėjo metrų, ar pardavė tik po 10 m. Jei galėjote pirkti mažesnį kiekį, tai pasidalinkit pardavėjo kontaktais. Ačiū

Atsakyti

Ant rekupo uždėk, kad palaikytų 18C ir daug nepriris, bet kad apsimokėtų dėti, pakontroliuok kokias temperatūras rekuperatorius tiekia. Jei dienos metu tiekia aukštesnę, nei 18C, tai teno geriau nejung, nes įjungus teną ir nustačius ant 18C, kai į namus paduos aukštesnę, stabdys rotorių ir gausi šaltesnio oro pliūpsnį, tada rotorius vėl pradės suktis ir po 5 min vėl sustos ir taip junginėsis, kol nepradės pastoviai tiekti ne aukštesnę nei 18C temperatūrą.

Sau pasikeičiau filtrus ir paėmimui iš lauko įstačiau F7 su anglies filtru. Pasipriešinimas gavosi didesnis ir išsibalansavo visa vėdinimo sistema, bet užtat pas mane dabar tiekia virš 20C temperatūros orą. Dabar jau Cibulis gali man pavydėti, kad komfovento rekupai tiekia aukštesnės temperatūros orą nei tie brangieji, kurie irgi disbalansuoja oro srautus smile.gif.

Taigi, pažiūrėk kokias temperatūras rekupas tiekia. Jei neužkyla iki aukštesnės nei 18C tai gali jungti teną ir daug jis neturėtų prisukti, arba jei nenori teno gali jo ir nejungti, bet su ŠS reikės temperatūrą aukštesnę palaikyti, kad kompensuoti vėsesnio oro tiekimo metu numušamą temperatūrą, o tai suris daugiau, nei tik rekupo tiekiamo oro pašildymui reikia, tad COP`inio dydžio pliuso tikrai neturėsi. Spėju tas ant to išeina. Aš tai rekupe teną jungsiu ant 18C.

Nuliudinsiu tave Mintai, bet nauji Zhenderiai nedisbalansuoja. Teko bendrai kartu su vienu Olandu ir Vokieciu daryti monitoringa nes bandem nuskaityti naujojo Zhenderio protokola jog eitų integruoti į Openhab namų automatika. Abiejų variklių RPM skaičiai praktiškai vienodi, prie skirtingų apkrovu taip pat išlaiko balansą. Įdėjus skirtingus filtrus balansas išlieka nepakites. Prie didesnio lauko minuso nedisbalansuoja, jungia tena, mažina oro kiekius jeigu labai didelis minusas. Taigi savo teorija apie disbalansus gali dėti į lentyna :)

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 01 06, 21:34)
Pagal lauko ar tiekiamo oro temperatūra reaguoja? Sistema įsijungia automatiškai ar ją reikia paleisti rankiniu būdu? Nuo kokios temperatūros pradeda veikti?

Aš tik vieno dalyko nesuprantu. Kuris yra oro pašildytuvas šioje nuotraukoje: juoda ar pilka dėžė? Kodėl iki jų neateina joks vamzdis? Ar čia fotografuota iki pajungimo? Šitoje nuotraukoje atšaka ateina iki pilkos dėžės (juoda dėžę tikriausiai filtras?). Ta pilka dėžė yra oro pašildytuvas?

Koks siurblio galingumas? Įsivaizduojame situacija: lauke geras minusas, rytas. Siurblio prioritetas - namo šildymas. Jis atidirba 1,5-2 val. namo šildymui, šeima ką tik išsimaudė, karštas vanduo atvėsęs ir reikia jį pašildyti. Ir dar tuo pačiu metu, nes lauke -15 ar -20, reikia pašildyti ir į namo tiekiamą orą? Įtariu, kad gerai gręžinį nusodins visos trys operacijos. Po kelių valandų siurblys vėl jungsis namo šildymui ir greičiausiai gręžinys dar nebus atsigavęs. Gali pradėti eiti gana žemos temperatūros. Ar aš čia kažko nesuprantu ir klystu?

rekupas automatiškai paleidžia glikolio cirkuliacinį pagal oro temp lauko padavime
įsijungimo temp galima nustatyti per meniu

taip ten viena foto prieš aprišimą, juoda dežė tai filtras, pilka skardinė - "šildytuvas", jei tiksliau tai kanalinis aušintuvas, 2,3kw prie 390 kubų

SS tipo 6kw, bet pagal stebimus el. skaitiklio parodymus man jis daugiau 1kw elektrinės galios neima. Neįsivaizduoju kokiu COP jis dirba. Gręžinys 130m. Pernai kai paleidinėjau SS, grindis šildė dvi paras non stop pilna galia, iš gręžinio žemiau +2 nebuvo. Manau yra gręžiny rezervas ir oro pašildymui.

Bandžiau 300l boilerį šildyti - vandens temp 10 laipsnių per valandą pakelia. Kaip ten galima šildymo
galią pagal tai paskaičiuoti?
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 01 14, 16:51)
nauji Zhenderiai nedisbalansuoja.

O kaip senesnio modelio ar disbalansuoja ?
Atsakyti

O kaip senesnio modelio ar disbalansuoja ?

Kai jungiamas tenas nedidelis disbalansas atsiranda, bet jis pakankamai trumpas. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 01 15, 11:24)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="korida" data-cid="71960111" data-time="1515947471"><div><p>O kaip senesnio modelio ar disbalansuoja ?</p></div></blockquote><p>Kai jungiamas tenas nedidelis disbalansas atsiranda, bet jis pakankamai trumpas. </p>

Nelabai supratau , ar senesnio modelio Zenderiai turi pastovaus srauto reguliavimo sistemą kuri užtikrina, kad tiekimo ir ištraukimo ventiliatorių sukuriamas oro srautas nepriklauso nuo slėgio ortakiuose ,t.y. ar turi slėgio sensorius ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 15 sausio 2018 - 09:49

Nelabai supratau , ar senesnio modelio Zenderiai turi pastovaus srauto reguliavimo sistemą kuri užtikrina, kad tiekimo ir ištraukimo ventiliatorių sukuriamas oro srautas nepriklauso nuo slėgio ortakiuose ,t.y. ar turi slėgio sensorius ?
Senesni Zhenderiai bando palaikyti pastovia abiejų variklių galia, jeigu vieno iš jų didesnė apkrova dėl uzsikisusio filtro ar per daug prisuktu difuzoriu bus bandoma suvienodinti abiejų variklių galia. O disbalansas kai tenas isijungia yra aprašytas rekuperatoriaus "smegenyse" . Paduodama apie 5% daugiau jog veikiant elektriniam tenui greičiau "atsitirpintu" silumokaitis. Nauji Zhenderiai turi papildomus slėgio daviklius ir pagal ju parodymus balansuoja sistema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 15 sausio 2018 - 10:16
QUOTE(vaikis_ @ 2018 01 14, 14:51)
Nuliudinsiu tave Mintai, bet nauji Zhenderiai nedisbalansuoja.

Nenuliūdinai, tiesiog tokiais stebuklais netikiu, kokie apie šiuos rekupus pasakojami, tad "šuns" reikės ieškoti kitoje vietoje.
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 01 05, 19:12)
Dar vienas klausimas kažkaip dėl žemės šilumokaičio tas drėgmės grąžinimas ne toks efektyvus. Ar jūs ėmėt entalpinį šilumokaitį?

Mano namo vedinama kubatura 500m3.
Palaikoma temperatura 19,4-19,8 laipsniu ribose.
Rekupas 50m3/val kai nieko nera namie
Rekupas 150m3/val kai kas nors namie
Rekupas plokstelinis su paprastu plastmasiniu silumokaiciu
-
Zmona vis pasiskundzia, kad namie lyg ir per daug dregmes

QUOTE(mintas @ 2018 01 05, 23:00)
Realiai, tai man patiko BangaS sprendimas. Jis prie esamo ŽŠ pasijungė savadarbį rekupą. Nusipirko didelį priešpriešinių srautų šilumokaitį ir variklius, bei juos sumontavo į savadarbę dėžę su savadarbe valdymo elektronika. Na jis tai nagingas žmogus, bet mano supratimu, šiai dienai tai daug protingesnis sprendimas nei vienas rekupas už 2000€.

Buciau ir as sau dares, bet mokejau 6,000 litu vien uz tai, kad rekupe yra oru srautu automatinis balansavimas. Todel galiu reguliuoti oro padavima. Kai einam miegoti uzdarom svetaine. Ir atvirksciai. Matyt filtrai su laiku dideli disbalansa sukelia. Arba istraukimas is vonios sukelia disbalansa kai durys atidarytos ar uzdarytos. Ir t.t.

QUOTE(cibulis @ 2018 01 06, 20:34)
Koks siurblio galingumas? Įsivaizduojame situacija: lauke geras minusas, rytas. Siurblio prioritetas - namo šildymas. Jis atidirba 1,5-2 val. namo šildymui, šeima ką tik išsimaudė, karštas vanduo atvėsęs ir reikia jį pašildyti. Ir dar tuo pačiu metu, nes lauke -15 ar -20, reikia pašildyti ir į namo tiekiamą orą? Įtariu, kad gerai gręžinį nusodins visos trys operacijos. Po kelių valandų siurblys vėl jungsis namo šildymui ir greičiausiai gręžinys dar nebus atsigavęs. Gali pradėti eiti gana žemos temperatūros. Ar aš čia kažko nesuprantu ir klystu?

Pas mane pozeminis oro padavimas. Is pradziu bijojau, kad i rekupa gali ateiti minusas ir galvojau oro paemime isirengti gliukolini pasildyma dideliu salciu metu, kad i pozemini silumokaiti pakliutu nedidelis minusas. Glikolini kolektoriu norejau pakloti virs pozeminio silumokaicio vamzdziu.
Pernai, didziausiu salciu metu, i rekuperatoriu ateidavo +11 laipsniu. Todel nematau poreikio glikoliniam silumokaiciui. Per vasara, vesinant nama, pozemis buvo ikaitintas taip, kad pries kaledas, prie nedidelio minuso, i rekuperatoriu ateidavo +17 laipsniu. Naujame namuke ketinu statyti karsto vandens silumos siurbli ir sia siluma panaudoti. Si karta irengiau 2 silumokaicius. Viena po namu, o kita po garazu. Ziema vienas bus rekuperatoriui, o kitas ir rekuperatoriaus ismetimas - SS. Vasara abu silumokaiciai bus namo vesinimui.
Atsakyti
QUOTE(FIEDZIA @ 2018 01 19, 09:37)
Pas mane pozeminis oro padavimas.

Gal galit smulkiau pakomentuot? Kokio ilgio vamzdis pakastas? Kokiam gylyje? Ar tai paprastas kanalizacijos PVC vamzdis? Kaip išpręstas kondensato pašalinimas iš vamzdžio? Ačiū
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 01 15, 10:16)
<p></p><p></p> Senesni Zhenderiai bando palaikyti pastovia abiejų variklių galia, jeigu vieno iš jų didesnė apkrova dėl uzsikisusio filtro ar per daug prisuktu difuzoriu bus bandoma suvienodinti abiejų variklių galia. O disbalansas kai tenas isijungia yra aprašytas rekuperatoriaus "smegenyse" . Paduodama apie 5% daugiau jog veikiant elektriniam tenui greičiau "atsitirpintu" silumokaitis. Nauji Zhenderiai turi papildomus slėgio daviklius ir pagal ju parodymus balansuoja sistema.

Bet jeigu padavimo ir ištraukimo pasipriešinimai bus skirtingi, tai varikliai naudos skirtingas galias vienodo srauto palaikymui. Ar aš ne taip suprantu?
Atsakyti

Bet jeigu padavimo ir ištraukimo pasipriešinimai bus skirtingi, tai varikliai naudos skirtingas galias vienodo srauto palaikymui. Ar aš ne taip suprantu?

Taip, čia paprastas sprendimas užtikrinti balansą. 

Atsakyti