Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(mariuzs @ 2018 01 05, 17:40)
na manau spėsiu išbandyti dar šią žiemą ir tikiuosi kad glikolinis ŽS pakels šiek tiek paduodamą prie didesnių šalčių

Mariusz, aš irgi linkstu link panašios kombinacijos. Tik pas mane ne glikolinis ZS. Jūs ėmėt Zhenderio tą glikolinį? - jie turi kažkokį sprendimą.

Dar vienas klausimas kažkaip dėl žemės šilumokaičio tas drėgmės grąžinimas ne toks efektyvus. Ar jūs ėmėt entalpinį šilumokaitį?

Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 01 04, 22:58)
Jei kaip vaikis juos randi Ebėjui ar dar kur už padorią kainą, tai kitas reikalas.

Vaiki, primink, už kiek nukovei? Tai kaip tu drėkiniesi?
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 01 05, 20:12)
Mariusz, aš irgi linkstu link panašios kombinacijos. Tik pas mane ne glikolinis ZS. Jūs ėmėt Zhenderio tą glikolinį? - jie turi kažkokį sprendimą.

Dar vienas klausimas kažkaip dėl žemės šilumokaičio tas drėgmės grąžinimas ne toks efektyvus. Ar jūs ėmėt entalpinį šilumokaitį?

Papildyta:

Taip entalpinis - whr 930 luxe erv.
ŽŠ tai savadarbis - aušintuvas ir cirkuliacinis, o valdymą rekupas turi.
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2018 01 05, 17:40)
na manau spėsiu išbandyti dar šią žiemą ir tikiuosi kad glikolinis ŽS pakels šiek tiek paduodamą prie didesnių šalčių

Kas ten per juoda deze prie ismetimo?

Papildyta:
QUOTE(mariuzs @ 2018 01 05, 18:56)
Tas pats gręžinys, 130m. Pajungtas lygiagrečiai ŠS
Įrengimas apie 300eur.
Rekupas turi ŽŠ cirkuliacinio valdymą pagal oro temp.
Matysim kaip viskas veiks, kai paleisiu viską per rimtesnius šačius.

Matau amitime valdymo bloka, toki pati ir geoterma pasistatei?
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2018 01 05, 20:35)
Kas ten per juoda deze prie ismetimo?

Papildyta:

Matau amitime valdymo bloka, toki pati ir geoterma pasistatei?

Ten filtro dežė ant paėmimo.

Joa, ŠS Amitime 5kw inverterinis.
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2018 01 05, 19:20)
Taip entalpinis - whr 930 luxe erv.
ŽŠ tai savadarbis - aušintuvas ir cirkuliacinis, o valdymą rekupas turi.

Baltas pavydas. LT pirkai?
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 01 05, 22:01)

Iš Olandijos, per skelbimus, porą metų naudotas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 05 sausio 2018 - 21:08
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 01 05, 21:01)

Susisiekiau su gamintoju, nebegamins jie ju daugiau, tik oras vanduo, tipo del per mazu uzsakymu
Papildyta:
QUOTE(Orginalus @ 2018 01 05, 21:08)
Susisiekiau su gamintoju, nebegamins jie ju daugiau, tik oras vanduo, tipo del per mazu uzsakymu

Ziuriu amalva isleido nauja rekuperatoriaus modeli
http://www.komfovent...ai/domekt-r/469 bet parametrai tokie pat s...
Atsakyti
QUOTE(lexxx @ 2018 01 05, 18:34)
Kodėl toks sprendimas būtų - be jokio rekupo? Juk visą laiką prastesnį rekupą galima pasikeist į geresnį...

Nes ŽŠ manau, kad vertą įsirengti, o jis žiemą ir taip duoda pliusą, kaip prastesnis rekuperatorius, tad į prastesnį rekupą jau nėra reikalo investuoti, geriau pataupyti ir nusipirkti geresnį, nei dabar galima nusipirkti geriausią, už daug pigiau.

Čia dabar, kol rinka gana nedidelė, rekupų kainos išpūstos. Po to, kai visoje Europoje bus galima statyti tik A++ ar analogiškus namus, rekupų poreikis stipriai išaugs, technologija patobulės, o įrenginių kainos nukris.

Realiai, tai man patiko BangaS sprendimas. Jis prie esamo ŽŠ pasijungė savadarbį rekupą. Nusipirko didelį priešpriešinių srautų šilumokaitį ir variklius, bei juos sumontavo į savadarbę dėžę su savadarbe valdymo elektronika. Na jis tai nagingas žmogus, bet mano supratimu, šiai dienai tai daug protingesnis sprendimas nei vienas rekupas už 2000€.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 05 sausio 2018 - 23:03

Papildyta:

350 eur su siuntimu iki durų :)

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 01 06, 13:49)
350 eur su siuntimu iki durų smile.gif

Radus už tokią kainą, tikrai verta įsigyti.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 01 06, 15:07)
Radus už tokią kainą, tikrai verta įsigyti.

Ir šilumokaitį entalpinį už 700eur pastatyt.
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2018 01 05, 19:56)
Tas pats gręžinys, 130m. Pajungtas lygiagrečiai ŠS
Įrengimas apie 300eur.
Rekupas turi ŽŠ cirkuliacinio valdymą pagal oro temp.
Matysim kaip viskas veiks, kai paleisiu viską per rimtesnius šačius.

Pagal lauko ar tiekiamo oro temperatūra reaguoja? Sistema įsijungia automatiškai ar ją reikia paleisti rankiniu būdu? Nuo kokios temperatūros pradeda veikti?

Aš tik vieno dalyko nesuprantu. Kuris yra oro pašildytuvas šioje nuotraukoje: juoda ar pilka dėžė? Kodėl iki jų neateina joks vamzdis? Ar čia fotografuota iki pajungimo? Šitoje nuotraukoje atšaka ateina iki pilkos dėžės (juoda dėžę tikriausiai filtras?). Ta pilka dėžė yra oro pašildytuvas?

Koks siurblio galingumas? Įsivaizduojame situacija: lauke geras minusas, rytas. Siurblio prioritetas - namo šildymas. Jis atidirba 1,5-2 val. namo šildymui, šeima ką tik išsimaudė, karštas vanduo atvėsęs ir reikia jį pašildyti. Ir dar tuo pačiu metu, nes lauke -15 ar -20, reikia pašildyti ir į namo tiekiamą orą? Įtariu, kad gerai gręžinį nusodins visos trys operacijos. Po kelių valandų siurblys vėl jungsis namo šildymui ir greičiausiai gręžinys dar nebus atsigavęs. Gali pradėti eiti gana žemos temperatūros. Ar aš čia kažko nesuprantu ir klystu?
Atsakyti