QUOTE(VilkasPilkas @ 2018 01 02, 16:12)
O ar ne jus toki (Renovent Excellent) naudojate ? Jei taip kokie jus atsiliepimai? Ant dienu reikia priimti sprendima koki pirkti. Svartsau lietuviska produkta.
Taip, turiu aš tokią kompoziciją. Nuomonė dvejopa. Visų pirma, esu pilnai patenkintas lankščia ortakių sistema ir kiekvienu išssaugotu lubų centimetru. Bet jeigu jau "ant dienų" perkate rekupą, tai spėju, kad ortakių tipas jau ne klausimas. Taigi dėl Renovent Excellent. Regiu pliusus ir minusus. Pliusai: tikrai tylus darbas (girdisi tik veikiant maksimaliu režimu), lengvai programuojamas, trys programų režimai (savaitė, darbo savaitė ir savaitgalis, kiekviena diena atskirai), kiekvienas intensyvyumo režimas dar turi savo intervalą, tad srautą galima pasirinkti būtent tokį, kokio norite, bent jau ant popieriaus - labai geras efektyvumas. Minusai: gana primityvus valdiklis, mažai info, negalima sekti elektros sąnaudų ir šilumos grąžinimo efektuvumo. Čia kur kažkas demonstravo Komfovent su spalvotu, liečiamu ekranu, tai čia tokio dalyko nėra arba tiesiog nėra mano turimoje komplektacijoje. Dar toks momentas. Nesu tikras ar pakankama oro pakeitimo sparta. Bet čia jau ne įrenginio trūkumas, o: 1) nevisiškai tinkamas oro srautų paskirstymnas dar projektinėje stadijoje; arba 2) per silpnas įrenginys. Ankščiau gynęs poziciją, kad rekupo reikia būtent tokio, koks rekomenduojamas (o tai, kiek žinau, yra viso oro pakeitimas per 2 val.), dabar matyt rinkčiausi su atsarga. Pas mane kubų, jeigu tinkamai skaičiuoju - arti 600, rekupo galingumas -300 kubų/val. Realiai man pakanka. Prieš miegą ir dalį nakties dirba 70 proc. galingumu, vėliau 50 proc, dienos metu - dar mažiau, per tūsą paleidžiu 100 proc. Bet va žmona vakare vis tiek nori trumpam pravereti langą, bet šiame etape žmonai oro trūksta gana dažnai, tai čia gal ne argumentas. Bet aš būčiau patenkintas papildoma rekupo galia. Elektros sąnaudų nežinau, nežinau kaip tą patikrint. Oras įtraukiamas gaivus, kiek jis pašilldomas - vėl gi nežinau. Filtrų per metus laiko dar nekeičiau, valiau gal 3 kartus, kai užsidegė indikatorius. Rekupas veikia nuolatos. Kodėl rinkausi Renovent - nes jį rekomendavo montuotojai, kuriais, bent jau pradinėje bendravimo stadijoje, labai pasitikėjau. Tiek atsiliepimų.