Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(gediminas_ @ 2017 12 09, 22:33)
<p>Tai visgi, kaip su tais greičiais? Vienur rašo, kad iki 3m/s turi būti, kiti čia projektuojasi, kad 2m/s neviršytų dėl triukšmo. Tarp 2 ir 3m/s nemažas skirtumas pralaidume yra.</p>

Oro greitis turi būti skaičiuojamas atsižvelgiant į ortakio dydį, vietą ortakyne, bei norimą neviršyti triukšmo lygį.

Didesnio dydžio ortakiai leidžia pasiekti didesnį oro greitį ortakyje prie to pačio pasipriešinimo ir atitinkamai to pačio triukšmo, tad kuo ortakio skersmuo didesnis, tuo jame galima projektuoti didesnį oro greitį.

Jei vamzdis magistralinis, oro greitis taipogi gali būti didesnis, nei paskutinio metro atkarpoje.
Atsakyti
Sveiki, pora klausimu. Dabar kaip tik jungineju rekupo padavima ir istraukima su lauku. Naudoju d160 pūsto polietileno vamzdzius. Vamzdziu sieneliu storis 1cm.
1. Ar turi veikimui itaka ismetimo ir padavimo vazdziu ilgiai? pas mane dabar ismetimas gaunasi nuo rekupo iki lauko 1m, padavimas apie 2m. Ar bandyti kazkaip pailginti vamzdiu ilgius?
2. Kaip patarsit uzsandarinti padavimo/istrukimo ortakius su lauku? Ar tiesiog pripusti putu, ar bandyti sandarinti su vata? ar uzteks apsiltinimo jai storis sieneliu 1cm?
Atsakyti
QUOTE(stylius @ 2017 12 22, 00:34)
Sveiki, pora klausimu. Dabar kaip tik jungineju rekupo padavima ir istraukima su lauku. Naudoju d160 pūsto polietileno vamzdzius. Vamzdziu sieneliu storis 1cm.
1. Ar turi veikimui itaka ismetimo ir padavimo vazdziu ilgiai? pas mane dabar ismetimas gaunasi nuo rekupo iki lauko 1m, padavimas apie 2m. Ar bandyti kazkaip pailginti vamzdiu ilgius?
2. Kaip patarsit uzsandarinti padavimo/istrukimo ortakius su lauku? Ar tiesiog pripusti putu, ar bandyti sandarinti su vata? ar uzteks apsiltinimo jai storis sieneliu 1cm?

1. mano supratimu, kuo trumpesnis ortakis, tuo mažesnis pasipriešinimas, tuo mažesni šilumos nuostoliai per lauko oro temperatūrą gainiojantį ortakį, tuo geriau, tad aš jokiu būdu neilginčiau, nebent padavimas ir paėmimas yra per daug arti vienas kito ir ką išpūs, tą ir paims. Tai irgi nėra gerai, tuomet ortakius reikės ilginti, bet tik atstumui tarp lauko difuzorių didinimui.

2. Vata yra labai laidi orui, tad apie sandarinimą su vata nėra ir kalbos. Putos tikrai geresnis sprendimas nei vata.

3. Jei namo lauko sienos apšiltintos 1cm apšiltinimo sluoksniu, tai ir ortakių labiau apšiltinti nėra prasmės. Kitu atveju turėkit omenį, kad ortakiuose yra lauko temperatūros oras. Aš šiltinčiau storiau nei 1 cm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 22 gruodžio 2017 - 22:53
QUOTE(mintas @ 2017 12 22, 22:49)
1. mano supratimu, kuo trumpesnis ortakis, tuo mažesnis pasipriešinimas, tuo mažesni šilumos nuostoliai per lauko oro temperatūrą gainiojantį ortakį, tuo geriau, tad aš jokiu būdu neilginčiau, nebent padavimas ir paėmimas yra per daug arti vienas kito ir ką išpūs, tą ir paims. Tai irgi nėra gerai, tuomet ortakius reikės ilginti, bet tik atstumui tarp lauko difuzorių didinimui.

2. Vata yra labai laidi orui, tad apie sandarinimą su vata nėra ir kalbos. Putos tikrai geresnis sprendimas nei vata.

3. Jei namo lauko sienos apšiltintos 1cm apšiltinimo sluoksniu, tai ir ortakių labiau apšiltinti nėra prasmės. Kitu atveju turėkit omenį, kad ortakiuose yra lauko temperatūros oras. Aš šiltinčiau storiau nei 1 cm.

Dekui uz patarimus. Rekupas montuojamas kampe, tad istraukimas ir padavimas skirtinguose kampuose.
Manau pailsiu plikus ortakius, jei matysiu kad sala ar kazkas panasaus apsuksiu vata ar kokia siltinimo medziaga.
Atsakyti
QUOTE(stylius @ 2017 12 22, 23:24)
Manau pailsiu plikus ortakius, jei matysiu kad sala ar kazkas panasaus apsuksiu vata ar kokia siltinimo medziaga.

Pirmas požymis, kada jau tikrai reikia geresnio apšiltinimo - kondensatas ant ortakių. Antras požymis - šerkšnas.

Realiai, tai iš apšiltinimo medžiagos pagamintų ortakių nesitikėčiau nei vieno, nei tuo labiau kito, tad susirūpinimą turinčio kelti poreikio nematau, tik tiek, kad per tuos ortakius bus patiriami didesni šilumos nuostoliai nei norėtųsi.

Gal gali nurodyti, kokie būtent ortakiai lauko kontūrams naudoti, iš kokios įmonės įsigyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 23 gruodžio 2017 - 10:56
QUOTE(mintas @ 2017 12 23, 10:55)
Pirmas požymis, kada jau tikrai reikia geresnio apšiltinimo - kondensatas ant ortakių. Antras požymis - šerkšnas.

Realiai, tai iš apšiltinimo medžiagos pagamintų ortakių nesitikėčiau nei vieno, nei tuo labiau kito, tad susirūpinimą turinčio kelti poreikio nematau, tik tiek, kad per tuos ortakius bus patiriami didesni šilumos nuostoliai nei norėtųsi.

Gal gali nurodyti, kokie būtent ortakiai lauko kontūrams naudoti, iš kokios įmonės įsigyti?

Viska pirkausi is amalvos, o ortakiai tai tokie:
https://www.celsis.l...-0-042W-mK.html
Atsakyti

Ką gi vėdinimo etapas DONE, dabar belieka džiaugsmai :)

Plačiau, kam įdomu:

https://iknamai.blog...tyras-oras.html

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tylaa: 01 sausio 2018 - 17:05
Galbūt kas nors iš besinaudojančių galėtų pasidalinti atsiliepimais apie plokštelinį priešpriešinių srautų rekuperatorių Renovent Excellent 300 su valdikliu ir lankščių ortakių (80 mm) sistema?
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2018 01 02, 11:29)
Galbūt kas nors iš besinaudojančių galėtų pasidalinti atsiliepimais apie plokštelinį priešpriešinių srautų rekuperatorių Renovent Excellent 300 su valdikliu ir lankščių ortakių (80 mm) sistema?

O ar ne jus toki (Renovent Excellent) naudojate ? Jei taip kokie jus atsiliepimai? Ant dienu reikia priimti sprendima koki pirkti. Svartsau lietuviska produkta.
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2018 01 02, 16:12)
Ant  dienu reikia priimti sprendima koki pirkti.

Aš irgi artimiausiu laiku turiu apsispręsti dėl rekupo, tad būtų naudinga bet kokia info. Anksčiau lyg galvojau apie Amalvos rotorių, bet berods Mintas paskutiniu metu nebuvo labai patenkintas jo efektyvumu, tai ir vėl nebeaišku ką rinktis...
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2018 01 02, 16:12)
O ar ne jus toki (Renovent Excellent) naudojate ? Jei taip kokie jus atsiliepimai? Ant  dienu reikia priimti sprendima koki pirkti. Svartsau lietuviska produkta.

Cibulio turimo Zhender nesvarstėt? Kažkaip, jei jau praėjo pro Cibulį - tai net nežinau, ar geresnių gali būti:)
Atsakyti

Reiketu skirti geriausius iranga nuo labiausiai isgirtos:))

Del Renovent as veliau parasysiu, dabar vaikas ant galvos lipa..

Atsakyti