Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(balamūtas @ 2017 12 08, 12:45)
Pasvarstykim: svetainėje dedu dar vieną difuzorių su 2 ortakiais. Jį įsivaizduoju kažkur lik išilginės sienos su 1-8 kambariu. Tambūro ištraukimą mažinam iki 5 kubų. 1 lanksčiam 75mm ortakiui yra skaičiuojama 30m3 oro. Tada gaunam tokius padavimus: miegamasis - 60m3, vaikų kamb. po 30m3, svetainė - 120m3. Viso 240m3, kas yra apytiksliai viso namo tūrio pakeitimas per valandą. Akivaizdu, kad tokio pat kiekio ištraukimui mažai tiek vamzdžių tiek difuzorių. Reikėtų dar bent jau vieno difuzoriaus su dvigubu vamzdžiu. Kur jį dėt? Virtuvėj? 1-2 patalpoj? Galima dar būtų tech. patalpoj jungt antra vamzdį, bet nematau prasmės, nes ten nebus nieko "nešvaraus"..

Dėčiau tiek 1-2 patalpoje, tiek virtuvėje (antrą). Kuo per daugiau taškų tas pats oro kiekis pasiskirstys, tuo mažiau bus juntami oro srautai bei triukšmas.
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2017 12 08, 13:45)
Tada gaunam tokius padavimus: miegamasis - 60m3, vaikų kamb. po 30m3, svetainė - 120m3. Viso 240m3, kas yra apytiksliai viso namo tūrio pakeitimas per valandą.

Mano svetainėje yra 3 difuzoriai. Kiekvienas išpučia po 30 kubų oro. Mano svetainės plotas - 33 kv. m. Ir tu gali mažinti iki 90 kubų. Iš bėdos tėvų miegamajam irgi pakaks 50 kubų oro. Tokiu atveju ištraukti reikės 200 kubų. Pats tas. Aš prašiau, kad man sistemą projektuotų taip, kad per vieną ortakį (vamzdį) paduotumėme ne daugiau 30 kubų oro. Tokiu būdu nedidinamas pasipriešinimas, mažiau triukšmo ir mažesnės elektros sąnaudos. Metinės elektros sąnaudos tai puikiai įrodo.

Štai čia yra 75 ir 90 mm vamzdžių techniniai duomenys. Žiūrėk 4 p. Kaip minėjau, aš stengiausi, kad per vieną vamzdį (ortakį) nebūtų paduodama daugiau nei 30 kubų oro., tuomet oro judėjimo greitis 2 m/s. Esant tom pačiom sąlygom per 75 mm vamzdį paduodama 22,4 kubai oro. Štai tau atsakymas, kiek gali pūsti per vieną vamzdį. Čia aišku kalbame apie projektinį oro kiekį, realybėje galima ir daugiau pūsti. Būtent pagal 22,4 kubus ir skaičiuok, kiek reikia padavimo ištraukimo taškų. Difuzorių nemontuok tose vietose, kur ilgiausiai būna žmonės - staliai, sofos, lovų galvos ir t.t. Stenkis montuoti arčiau lango arba šalia taršos objektų (gartraukis, dušas, WC ir t.t.). Aš taip pat nemontuočiau sudvejintų difuzorių. Kuo daugiau vienoje patalpoje difuzorių, tuo kokybiškiau pasiskirstys oras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 08 gruodžio 2017 - 14:28
O kaip dėl tambūro, gal išvis nereikia ten nei padavimo nei ištraukimo?
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2017 12 08, 15:40)
O kaip dėl tambūro, gal išvis nereikia ten nei padavimo nei ištraukimo?

Man padarė, bet mano tambūras didesnis. Sakė, kad nebūtų blogų kvapų (batų ar kai atidarius duris papuola kaimynų malkų kvapas). Gali daryti ir kokius 5-10 kubų ištraukinėti.
Atsakyti
Peržiūrėjau keletą projektų ir dėl mano paties iškilo klausimų.
Antro aukšto vėdinimas - lentelę įmetu.
Ar kiekiai normalūs?
Ar 66m3 padavimas į miegamąjį nėra per didelis d100 vamzdžiui kurio ilgis nuo magistralinio stovo (d125) yra 8m?
Vonia -54m3 d100 vamzdis, ar nereikėtų d125? ir to paties miegamajam (+66)?
Ar pakanka miegamajame vieno difuzoriaus tam(+66)?
Vamzdyno išvedžiojimas yra truputį pasikeitęs nuo projektinio.

Priedas  2a_v_dinimas.PNG   15,28KB   1 Parsiųsta kartų
Priedas  2a_v_dinimas_pr.PNG   98,53KB   1 Parsiųsta kartų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 13b: 08 gruodžio 2017 - 18:52
Vėdinimo versija v.2 smile.gif Dadėjau po ortakį padavimui ir ištraukimui. Tie kas užsiima lanksčiais ortakiais skaičiuoja vienam ortakiui 30m3, tokiu atveju gaunam 210m3 padavimą. Jei skaičiuojant kaip minėjo Cibulis, t.y. neviršyjant 2m/s arba 22m3 gaunam 154m3. Manau normaliam režimui turėtų užtekti?
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(13b @ 2017 12 08, 18:46)

Ar tikrai reikia tiesioginio pasikalbėjimo vamzdžio tarp 5 ir 8 kambarių? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2017 12 09, 09:01)
Ar tikrai reikia tiesioginio pasikalbėjimo vamzdžio tarp 5 ir 8 kambarių?  blink.gif

Kaip ir rašiau, įmečiau tik kaip patalpų planą. 8 gauna tiesiai nuo magistralės. Ant to paties yra 4 ir 5, bet visur yra lankstus triukšmo slopintuvas į difuzorių.
Klausimas, ar pakanka vieno difuzoriaus į 8 kambarį.
Atsakyti

Tai visgi, kaip su tais greičiais? Vienur rašo, kad iki 3m/s turi būti, kiti čia projektuojasi, kad 2m/s neviršytų dėl triukšmo. Tarp 2 ir 3m/s nemažas skirtumas pralaidume yra.

Atsakyti
QUOTE(13b @ 2017 12 08, 19:46)
Peržiūrėjau keletą projektų ir dėl mano paties iškilo klausimų.
Antro aukšto vėdinimas - lentelę įmetu.
Ar kiekiai normalūs?
Ar 66m3 padavimas į miegamąjį nėra per didelis d100 vamzdžiui kurio ilgis nuo magistralinio stovo (d125) yra 8m?
Vonia -54m3 d100 vamzdis, ar nereikėtų d125? ir to paties miegamajam (+66)?
Ar pakanka miegamajame vieno difuzoriaus tam(+66)?
Priedas  2a_v_dinimas.PNG   15,28KB   1 Parsiųsta kartų
Priedas  2a_v_dinimas_pr.PNG   98,53KB   1 Parsiųsta kartų

D100 max 40m3
D125 max 80m3
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2017 12 10, 00:50)
D100 max 40m3
D125 max 80m3

Tai taip išeina, kad abi vonios ir miegamasis turėtų būti d125?
Vaikų vonia plotas nedidelis, didesnėje vonioje turėjau mintį keisti į d125.
Bet tuomet ir padavimą į miegamąjį reikės keisti.nes paduoda į miegamąjį o ištraukia iš vonios ir drabužinės.

Keisti į d125?
***** viską užsandarinau vakar, sutvarkiau gražiai. Baisu kaip nekruopščiai meistrai daro.
Atsakyti
QUOTE(13b @ 2017 12 10, 13:26)
Tai taip išeina, kad abi vonios ir miegamasis turėtų būti d125?
Vaikų vonia plotas nedidelis,  didesnėje vonioje turėjau mintį keisti į d125.
Bet tuomet ir padavimą į miegamąjį reikės keisti.nes paduoda į miegamąjį o ištraukia iš vonios ir drabužinės.

Keisti į d125?
***** viską užsandarinau vakar, sutvarkiau gražiai. Baisu kaip nekruopščiai meistrai daro.

Rekomenduociau keisti, jei bus poreikis rekuperatoriu paleisti 70-100% nasumu, jei varinesit max 50% nasumu, tuomet neverta.
Atsakyti