QUOTE(balamūtas @ 2017 12 06, 13:27)
Reikia pagalbos dėl difuzorių išdėstymo/kiekio. Sistema lanksčių ortakių. Su kambariais kaip ir aišku, miegamajam 2 ortakiai, vaikų kambariams po vieną. Klausimas dėl svetainės ar užteks dviejų ortakių? Aš galvoju, kad vistiek iš miegamųjų didžioji dalis srauto judės svetaine palei išilginę sieną link ištraukimų tai to šviežio oro dar turėtų kažkiek dasidėti.. Ar pridėti dar kokį vieną ortakį? Nors dabar kaip nubraižyta yra 6 padavimai ir 6 ištraukimai, tai balansuot beveik gal ir nereiktų. Kažkoks disbalansas nebent gautųsi dėl nuostolių ortakiuose, nes rekupas stovės tech. patalpoj ir atstumai iki ištraukimų bus kažkiek trumpesni negu iki padavimų. Kokios jūsų mintys, ką keisti?
Mano nuomonė tik asmeninė. Pasidalinsiu savo vėdinimo sistemos sprendimais, nes ortakiai irgi lankstūs (tik diametras 9 cm).
1. Vaikų kambariuose jokiu būdu nedaryk ištraukimo tiesiai virš rašomojo stalo kėdės. Vaikai skųsis, kad pučia ir gali nenorėti sėdėti. Tiesa, nežinau lubų aukščio (jei labai aukštos lubos, gali nesijausti), bet patrauk nuo kėdžių.
2. Tėvų miegamajame jokiu būdu abiejų difurozių nedaryk vienoje vietoje. Išdėstyk skirtinguose taškuose - vieną viename lovos gale, kitą - kitame. Ties kojomis.
3. Svetainėje manau, kad reikia 3 difuzorių. Juos irgi reikia išdėstyti skirtinguose taškuose - du arčiau lango, o vieną labiau link koridoriaus ir fotelio galo. Gal ne visai trikampiu, bet panašiai.
4. Virtuvėje abu difuzorius irgi išskaidyk: pirmą dėk netoli kaitlentės, o antrą per virtuvės įėjimo vidurį šiek tiek arčiau link šaldytuvo. Jis bus kaip kontrolinis ir sulaikys iš virtuvės besiveržiančius kvapus, kurių nesulaikys pirmas difuzorius.
Klausimas - kam toks mažas tambūras? Tambūrą ir 1-2 patalpą mano galvą reikėjo daryti bendrą ir padaryti joje ištraukimą. Ar dabar reikalingas difuzorius 1,26 kv. m tambūre sudėtingas klausimas.
Koks projekcinis oro kiekis? Kiek oro kiekviename taške ištrauks ir paduos? Gali būti, kad tambūre turėsi maks. 5 kubus oro ištraukimą, todėl gali reikėti papildomo ištraukimo 1-2 patalpoje, kad gerai subalansuotum sistemą.