QUOTE(Berulė @ 2017 10 21, 15:59)
Per ilgą liežuvį, tuoj visas specialybes išbandysiu. Pasakiau, kad pati padarysiu vėdinimo projektą, ir nebeturiu kur dingt, reikia eit iki galo
Tikrai nusipelnėt pagyrų. Kaip ne profesionalui, labai gerą projektą parengėt. Aš manau, kad ir dabar pats sau neišdrįsčiau jo darytis
.
Jei to nepakaks, dar yra atotraukos
Jei vietos yra dviem ortakiam prasilenkti, tuomet viskas tvarkoje, nesukit galvos dėl smulkmenų, viskas gausis. Aš ten iš vis gal 15-30 laipsnių kampą dėčiau, kad kaip galima mažiau bereikalingų posūkių būtų, o ir mažiau kampų reikėtų, užtektų vieno ties ortakių susikirtimu.
Beje, ar galima komplektuoti skirtingų gamintojų cinkuoto plieno fasonines dalis? Ar rinktis tik iš vieno gamintojo asortimento?
Aš stengiausi nemaišyti. Dariau savo rankomis, tai nenorėjau siurprizų darbo metu. Vėliau tie siurprizai į didesnes išlaidas išauga, nei pavyktų sutaupyti, plius labai susigaištų ir taip labai brangus laikas. Jei samdysit darbams žmones, tai jie jau turėtų žinoti, kas su kuo dera.
Šiek tiek domėjausi garų surinkėjais, tai 125 mm ortakis galingam gartraukiui yra labai minimalu, o gal net per mažai, todėl vest į rekupo 5 atšaką (kuri, kiek atkreipiau dėmesį, 125 mm diametro ir būna) nelabai yra prasmės.
Mano gartraukis 125 ortakio pajungimą turi, tad man viskas čiki.
Jei galingą oro srautą mesti lauk, aplenkiant rekuperatorių, turėsit labai didelį oro disbalansą. Rekupas neturės ką išmesti į lauką, tiekiamas į patalpas oras nebus pašildomas, tad gartraukio darbo metu, į patalpas rekupas padavinės nerekuperuotą, šaltą lauko orą.
Esant rekupui, nedarykit gartraukio išmetimo į lauką apeinant rekupą. O dabar, su labai galingu gartraukiu, kai recirkuliuosit orą, tai jokie filtrai nespės nieko išvalyti. Man 125 gartraukio užtenka. Pasitikslinkit, gal ir jums užteks.
Sklendžių norisi išvengt, bet kaip sakiau dar matematika neužsiėmiau, jei po skaičiavimų pasirodys, kad kažkur jos labai reikalingos, tai įdėsiu.
Aš tikrai neskaičiavau, bet taip iš akies manyčiau, kad difuzorių reguliavimo ribų turėtų užtekti srautų balansavimui.
Tai čia, kai kėlė sienas pagavom žioplį, net neprisimenu, kodėl liepėm įmūryt gilzes toj pačioj pusėj. Tarp skylių atstumas beveik 6 metrai, kažin racionaliau palikt kaip yra ar gręžt naują skylę?
Realiai galima ir taip ir taip, didelio skirtumo nebus.