Pačiose dujose gali būti šiek tiek sieros vandenilio priemaišų, plius į jas dėl kvapo (kad žmonės užuostų nuotėkį) primaišoma merkaptano, kurio sudėtyje yra sieros. Šiems komponentams degant susidaro sieros oksido, pridedam vandens kondensato ir gaunam šilumokaityje mielą junginį sieros rūgštį. Niam niam pasakytų ši apie šilumokaičio aliuminį (lygtais iš jo dažniausiai šilumokaičiai gaminami)
Pačiose dujose gali būti šiek tiek sieros vandenilio priemaišų, plius į jas dėl kvapo (kad žmonės užuostų nuotėkį) primaišoma merkaptano, kurio sudėtyje yra sieros. Šiems komponentams degant susidaro sieros oksido, pridedam vandens kondensato ir gaunam šilumokaityje mielą junginį sieros rūgštį. Niam niam pasakytų ši apie šilumokaičio aliuminį (lygtais iš jo dažniausiai šilumokaičiai gaminami)
Oro paėmimas kaip rašiau, būtų automobilių stoginėje. Vasarą gal ir ok, užvedei ir išvažiavai, o žiemą bus ir ilgiau stovės automobilis/iai užvesti.
Tai tik dėl to klausimas ar tikrai gerai daryti paėmimą stoginėje.
Vėdinimas 1.PNG 63,34KB 0 Parsiųsta kartų
Vėdinimas 2.PNG 108,73KB 0 Parsiųsta kartų
<p>Tai tik dėl to klausimas ar tikrai gerai daryti paėmimą stoginėje.</p>
Negerai. Negerai ir atvirkščiai - dujų katilo išmetimas po stogine: žiemą apšarmos (plius atkris galimybė ateityje stoginę užsandarinti, padarant garažą, jei kartais sugalvosi). Aš vis tik tavo vietoj daryčiau išmetimą (dujų ir rekūpo) per sieną namo priekyje, o oro paėmimą - per stogą.
Prašau išreikšti nuomonę apie tokį vėdinimo projektą, ar nėra principinių klaidų, ką galima padaryti geriau? Kol kas oro srauto greičio, pasipriešinimo ir triukšmo lygio neskaičiavau.
Dabar apie namą. Vieno aukšto, patalpų aukštis iki perdangos 3,00 m. Oro padavimo ir išmetimo angos sienoje paliktos 200 mm diametro. Gartraukiui skylės sienoj nesam padarę, galvojam ar recirkuliacinį pasirinkti ar gręžt skylę.
Plane žaliai pažymėtos sienos yra iki perdangos, todėl jas kerta ortakiai tik ten, kur tikrai būtina. Mėlynas vamzdynas tiekimas, raudonas ištraukimas. Iki visų difuzorių privestas lankstus ortakis.
Negerai. Negerai ir atvirkščiai - dujų katilo išmetimas po stogine: žiemą apšarmos (plius atkris galimybė ateityje stoginę užsandarinti, padarant garažą, jei kartais sugalvosi). Aš vis tik tavo vietoj daryčiau išmetimą (dujų ir rekūpo) per sieną namo priekyje, o oro paėmimą - per stogą.
O koks būtų privalumas rekupo per stogą? nors Logika gal būtų tokia, kad per sieną šalinamos katilo dujos sunkiau pateks ant stogo į rekupo paėmimą. negu priešingu atveju?
Yra Vilpe kaminėliai. mūsuose jie kainuoja 360eur, Lenkijoje random search meta ~150eur kainą.
http://folnet.pl/tow...achowki-finnera
Vien dėl kaminėlio nevažiuosi, Čia konkrečiai gan toli ~700km nuo vln.
Taip pasiūliau beveik atsitiktinai, galvodamas kad dujinio katilo išmetimas geriau per sieną, nes nesusidaro kondensato vamzdyje, bet turbūt galima išvesti ir per stogą, tik tada reiks drenažą iš kamino padaryti patalpoje (bet čia aš tik spėlioju). Yra kažkokie atstumo reikalavimai tarp oro paėmimo ir išmetimo angų, dabar nepamenu. Tiesiog manau, kad bet kuri anga pastogėje blogai.
O tokių kaminėlių Lietuvoje buvo jau prieš 20 m., kiek atsimenu iš darbo su stogais - net nepagalvojau, kad problemos su jais (jų kainomis) dabar
<p>Tai tik dėl to klausimas ar tikrai gerai daryti paėmimą stoginėje.</p>
Gal elektromobilis būtų sprendimas:)
Iki mažiausių smulkmenų nesigilinau, bet man kaip neprofesionalui, projektas atrodo padarytas gal net dešimtukui. Kur žiūriu, nerandu prie ko galėčiau prisikabinti.
Tikrai geresnis projektas, nei buvo paskutinis pateiktas, už kurį žmogus mokėjo pinigus.
Čia kaip suprantu ne šios srities profesionalo paruoštas projektas?
Klausimas tik, kaip apgalvotas įgyvendinti išmetimo ortakio į virtuvę ir oro padavimo ortakių susikirtimo mazgas?
Dėl gartraukio, be skylės sienoje ir recirkuliacijos yra dar trečias variantas - rekupas su gartraukio pajungimo sekcija.
Aš planavau trečiajį variantą įsirenti, bet dar kartą perskaitęs Raituzo blogą nusprendžiau prie rekupo nejungti ir padaryti recirkuliaciją. Nutiesiau vamzdį iš virtuvės į katilinę.
Gal kada padarysiu dvigubą variantą, vasarai perjungimą prie rekuperatoriaus, žiemai tik recirkuliaciją. Kai ortakis atvestas iki katilinės, tai galėsiu padaryti bet kada. Kaip minėjau, dabar tik recirkuliacija, iš gartraukio orą išmetant į katilinę.
Sienos nieku gyvu dėl gartraukio negręžiosiu.
Papildyta:
100% kad galima susitarti, jog atsiųstų, ar atvežtų kitais logistikos keliais.
Papildyta:
Jo iš automobilių stoginės, kol ten ne elektromobiliai oro paiminėti nereikėtų, bet nebūtina kad oro ištraukimo ir padavimo ortakius skirtų kampas, jie gali būti ir ant vienos ir tos pačios sienos, kad tik atstumas tarp jų būtų normalesnis, nors gal netoks jau blogas ir oro paėmimas nuo stogo.
</p><p>Dabar apie namą. Vieno aukšto, patalpų aukštis iki perdangos 3,00 m. Oro padavimo ir išmetimo angos sienoje paliktos 200 mm diametro. Gartraukiui skylės sienoj nesam padarę, galvojam ar recirkuliacinį pasirinkti ar gręžt skylę.
</p><p>Plane žaliai pažymėtos sienos yra iki perdangos, todėl jas kerta ortakiai tik ten, kur tikrai būtina. Mėlynas vamzdynas tiekimas, raudonas ištraukimas. Iki visų difuzorių privestas lankstus ortakis.</p>
Man vienintelis klausimas - o kaip planuojama oro srautus balansuoti? Sklendžių ar kažko panašaus neįžiūriu...
Galima naudoti ir tokius https://www.rekupera...inimo-elementai
Man tik užkliuvo oro išmetimas į lauką - pratęsčiau išmetimo vamzdį tiesiai, kad išmetimas ir paėmimas būtų skirtingose sienose.