QUOTE(balamūtas @ 2021 07 17, 20:37)
Kitai vasarai turbūt teks galvoti apie oras - oras.
O aš galvoju kaloriferį statyti, skirtą ne tik šildymui, bet ir vėsinimui pajungiant jį prie vienos iš grindinio šildymo atšakos. Vėsinimui skirtas turi drenažo nuvedimą. Kaloriferį statai, ant paduodamo į patalpas ortakio, ir tokiu būdu vėsini, bei sausini į patalpas paduodamą orą. Tiesa, nežinau, kaip toks kaloriferis draugaus su oras-vanduo, bet mano konfiguracijoje, kad kondensatas bus esu įsitikinęs. Vis tik iki šiol stabdė
gana didelė kaloriferio kaina. Kai pasižiūri, ji panaši į oras-oras, bet aš tikiuosi, kad patikimumas (nėra jokių papildomų judančių mechanizmų, jokios papildomos elektronikos), bei eksploatacinė kaina bus patrauklesni. Ir kas svarbiausia, kaip minėjau, esu įsitikinęs, kad mano atveju kondensatą ištraukinės.
Vis tik, šilumos siurblys yra daug sudėtingesnė įranga, daugiau elektronikos, mechanizmų, o kaina panaši kaip paprasčių paprasčiausio kaloriferio. Absurdas. Kaloriferis neturėtų kainuoti daugiau nei koks 100-150. Iš kitos pusės, vat tik šildymui skirtas kaloriferis kainuoja net
190, taip pat brangiai, bet į tą kaloriferį dadeda drenažinį vamzdelį (visa kita identiška: variniai vamzdeliai, aliuminės grotelės, cinkuotos skardos korpusas, nors laisvai gali būti ir iš kokios plastmasės) ir kaloriferio kaina išauga vos ne dvigubai. Absurdas, o ką daryti? Pirkti tik šildymui skirtą, o drenažinę šlangelę pačiam pajungti?
Tiesa, koks pas tave rekuperatorius? Kliūna Giords pateikti duomenys su entalpiniu. Negi entalpinis šioje situacijoje tikrai padeda.
Papildyta:
QUOTE(sevas @ 2021 07 17, 22:27)
Brink flair ntalpinis 160 kub m. Oras- oras nustatyta 23 laipsniai minimaliu rezimu, name laikosi 24- 26 celsijaus, dirba 5- 6 val per para, kai lauke virs 30. Dregme 50- 60 procentu
Oras-oras labai tikėtinas rezultas, kalbant apie drėgmės lygį, nes pas juos yra kondensato nuvedimas ir jie sugeba iš oro ištraukti perteklinę drėgmę. Vėsinant patalpas grindimis, nėra galimybės ištraukinėti perteklinės drėgmės be papildomos įrangos. Vat papildomas, su vėsinimui skirta įranga nesusijęs įrenginys (jo paskirtis ne šildyti ar vėsinti, bet vėdinti su kaip galima mažesniais šilumos nuostoliais) - entalpinis rekuperatorius gal ir gali padėti. Nors nelabai tikiu, bet vat Giords pavyzdys verčia abejoti įsitikinimų teisingumu. mjjm duomenų nevertinu kaip lygiaverčių, nes name negyvenama. Gyvenimas name, gali kardinaliai pakeisti situaciją.
Papildyta:
QUOTE(Giords @ 2021 07 17, 21:11)
Šiose patalpose gyvenama? Prausiamasi po dušu, gaminamas valgis?