QUOTE(balbiesas @ 2021 02 16, 21:20)
<p>Sveiki, seniai matyti. Lyg ir turiu problemų su zehnder 350 entalpiniu.
</p><p>Vakar netyčia užėjus į katilinę kažkaip keistai jis man ten ūžė. Atidariau - lauko ventiliatoriaus pusėje 1.5 litro vandens išleidau, buvo jau gerai patį ventiliatoriaus "ragą" apsėmę. Čia taip turi būti? Manuale kaip ir parašyta kad entalpiniam vandens išvedimas nereikalingas, bet tokie vandens kiekiai atrodo keistokai</p><p></p><p>Keistokas garsas panašu kad sklinda iš lauko ventiliatoriaus, tarsi būtų kažkoks išcentriškumas, ypatingai gerai pasigirsta kad numeti greitį nuo 3->away. Pats ventiliatorius lyg ir nekliba, bet pasukus jaučiasi kad dirba garsiau nei vidinis. Patarimai?</p>
Kuo viskas baigėsi? Kokia buvo problema? Kaip reikalai su garantiniu ir servisu? Čia tas masiškai iš olandų pirktas įrenginys ir pačių montuotas, paleistas?
Papildyta:
QUOTE(mjjm @ 2021 02 18, 19:14)
<p>Prieš savaitę mano Q350ERV pradėjo kvailioti - išmetė filtrų klaidą, nors 90 dienų nuo paleidimo nėra, bet jau planavau patikrinti. Aplink dauguma dujomis šildosi, bet nuo seno ir kaminai likę - pasirodo, kad pasikūrena, nes filtras smirdėjo ir gerokai pajuodavęs. Prasiurbiau, nors šiukšlių ir nesimatė, prieš lemputę dar šiek tiek persišviečia. Įdėjau atgal - klaidos nėra - išvažiavau. Vakare žiū į apps'ą - lauke minus 10, o tenas tai neįsijungęs... Iš ryto perkroviau - pradėjo mest teno klaidą - neįsijungia. Per savaitę teną pakeitė į kitą ir vėl viskas veikia be klaidų. Kol rekuperatorių savaitę laikiau išjungtą ir ant mano teno viduj prisikaupė drėgmės - kai keitė matėsi. Tai pas balbiesą gal tenas neveikia? Arba labai daug drėgmės viduj sugeneruoja ir nespėja išvėdint laukan. Įdomiausia tai, kad montuotojas sakė, kad Q350ERV prie didelio minuso ir be teno gali naudot - atseit nieko nenutiks. Galvojau, kad negalima. Be teno veikė taip:</p>
<p>
</p>
Aš irgi naujų metų pradžioje problemėlę turėjau. Ateinu į katilinę ir žiūriu laša. Toje vietoje, kur ne entalpiniam daro drenažą. Pajungimo metu tas išėjimas buvo
tiesiog užklijuotas Siga juosta. Tai ji vargšelė gal kokius 4-5 metus atlaikė. Šiuo metu vietoje Sigos stovi normalus, gamyklinis kamštis - kaip kairėje pusėje. Vadinasi, viduje būna drėgmės. Bet mano atveju viskas veikia.