Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(mintas @ 2021 02 05, 17:30)
Tai vat, svarbiausia išsiaiškinti kokie oro srautai prie tų greičių. Įtariu tavo namas iš EE namų serijos, atitinkamai šildymo poreikis bus apie 2kW-3kW. Tai reiškia, kad ir kondiškes tau reikės eksploatuoti maždaug tokio momentinio galingumo nustatymais,  o tokį galingumą 160mm diametro ortakiai tikrai turėtų pernešti.

Didesnis galingumas ŠS kaip sakiau, tau bus reikalingas tik tam, kad užtektų galios prie didesnių šalčių, bet kaip žiūrėjau, nusižiūrėtas modelis dirba tik iki -15°C, tai ir to galios rezervo baisiai didelio nereikia, taip kad tamstos vietoje imčiau mažesnio galingumo kondiškę.

Su pardavėjais/montuotojais konsultuotis reikėtų pirmoje eilėje, nes jie neš atsakomybę jei bus ne taip, kaip jie užtikrins kad turi veikti.

Tik vienas niuansas, kalbėdamas turi užtikrinti, kad nekelsi pretenzijų dėl didesniais greičiais dirbančios kondiškės triukšmo, jeigu yra galimybė kondiškei nurodyti, kad nedirbtu intensyviau nei nurodyta. Realiai didesniais greičiais ir nebus poreikio eksploatuoti, nebent norėsi greičiau sušildyti atvėsinti, tada kelias valandas galima ir patriukšmauti, bet orinis šildymas yra mažiausiai inertiškas šildymo būdas, kur greičiausiai pradeda jaustis šiluma, taip kad nemanau, kad bus poreikis.

Taip, namas turi A+ sertifikatą (man skaičiuotojas minėjo, kad jei pasistatyčiau ŠS , tai net į A++ galėčiau tilpti).
Dėl greito prišildymo nepergyvenu, svetainėje stovi 12kW židinys biggrin.gif .
Kažkaip labiausiai rūpi, ar sugebės palaikyti komfortišką temperatūrą vasarą? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2021 02 05, 18:13)
Neaišku, kuriuo greičiu dirbant kondicionieriui bus paties nurodyti oro srautai.

Esu garantuotas, kad deklaruoti maksimalūs dydžiai.
Papildyta:
QUOTE(silainiai @ 2021 02 05, 18:56)
Taip, namas turi A+ sertifikatą (man skaičiuotojas minėjo, kad jei pasistatyčiau ŠS , tai net į A++ galėčiau tilpti).
Dėl greito prišildymo nepergyvenu, svetainėje stovi 12kW židinys  biggrin.gif .
Kažkaip labiausiai rūpi, ar sugebės palaikyti komfortišką temperatūrą vasarą?  ax.gif

Pasiklausk Vaikio, jis tau geriausiai atsakys, kokį momentinį galingumą naudoją jo ŠS, kai vėsina namą vasarą. Į tą dydį ir siūlyčiau orientuotis. Orientuojantis į vasarą, galios rezervo absoliučiai nereikia.

Situacija ta, kad paprastai kondiškės trumpam įjungiamos, atvėsinama ir išjungiamos. Taip eksploatuojant akivaizdu, jog reikia didesnės galios, kompensuoti prastovas. Kanalinio ŠS atveju, teisingiau būtų vėsinti nors ir mažesniu galingumu, bet nuolat. Tokiu atveju bus tiekiamos t° maksimaliai artimos esančioms patalpų viduje ir atitinkamai nekels jokių neigiamų pasekmių sveikatai pavojaus. Aš manyčiau, kad tokiu atveju didelio galingumo nereiks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 05 vasario 2021 - 19:03
Tiesa, pas vaikį langai didžiuliai, tad jei pas patį langų mažiau, greičiausiai vėsinimo galios reikės mažesnės. Nesvarbu, kad pas jį vėsinimas per grindis, bendroje sumoje, kaip ir šildymo atveju, svarbu ne kokio šilumos pernešėjo pagalba šildome, o kokį objektą.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2021 02 05, 19:19)
Tiesa, pas vaikį langai didžiuliai, tad jei pas patį langų mažiau, greičiausiai vėsinimo galios reikės mažesnės. Nesvarbu, kad pas jį vėsinimas per grindis, bendroje sumoje, kaip ir šildymo atveju, svarbu ne kokio šilumos pernešėjo pagalba šildome, o kokį objektą.

Mane labiausiai neramina virtuvė-svetainė: terasos langai 6 m2 į pietryčius, kitas langas grynai į pietus 4 m2 ir dar vienas langas pietvakariuose 2,7 m2.
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2021 02 05, 20:26)
Mane labiausiai neramina virtuvė-svetainė: terasos langai 6 m2 į pietryčius, kitas langas grynai į pietus  4 m2 ir dar vienas langas pietvakariuose 2,7 m2.

Tai šiuos dydžius, kai vaikio klausi, taipogi sulygink.
Atsakyti

Pas mane vesinimas gan maza galia sukdavosi, su silainiu tiek langu nemanau jog bus didelis poreikis. Niuziureto kanalinio per akis. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 05 vasario 2021 - 20:14
QUOTE(vaikis_ @ 2021 02 05, 20:14)
Pas mane vesinimas gan maza galia sukdavosi, su silainiu tiek langu nemanau jog bus didelis poreikis. Niuziureto kanalinio per akis. 

Tada liuks, apsistosim prie 3,5kW galingumo. Ačiū už pagalbą.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2021 02 05, 21:14)
Niuziureto kanalinio per akis.

Nužiūrėtas, tai 7.0 kW galios, bet ši galia per didelė ortakiams. Būtų gerai, kad patikslintum.
Atsakyti

Nužiūrėtas, tai 7.0 kW galios, bet ši galia per didelė ortakiams. Būtų gerai, kad patikslintum.

Speciau 3-4 kW turi pakakti vesinimui. 

Atsakyti

Sveiki, seniai matyti. Lyg ir turiu problemų su zehnder 350 entalpiniu.

Vakar netyčia užėjus į katilinę kažkaip keistai jis man ten ūžė. Atidariau - lauko ventiliatoriaus pusėje 1.5 litro vandens išleidau, buvo jau gerai patį ventiliatoriaus "ragą" apsėmę. Čia taip turi būti? Manuale kaip ir parašyta kad entalpiniam vandens išvedimas nereikalingas, bet tokie vandens kiekiai atrodo keistokai

Keistokas garsas panašu kad sklinda iš lauko ventiliatoriaus, tarsi būtų kažkoks išcentriškumas, ypatingai gerai pasigirsta kad numeti greitį nuo 3->away. Pats ventiliatorius lyg ir nekliba, bet pasukus jaučiasi kad dirba garsiau nei vidinis. Patarimai?

Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2021 02 16, 21:20)
<p>Sveiki, seniai matyti. Lyg ir turiu problemų su zehnder 350 entalpiniu.
</p><p>Vakar netyčia užėjus į katilinę kažkaip keistai jis man ten ūžė. Atidariau - lauko ventiliatoriaus pusėje 1.5 litro vandens išleidau, buvo jau gerai patį ventiliatoriaus "ragą" apsėmę. Čia taip turi būti? Manuale kaip ir parašyta kad entalpiniam vandens išvedimas nereikalingas, bet tokie vandens kiekiai atrodo keistokai</p><p></p><p>Keistokas garsas panašu kad sklinda iš lauko ventiliatoriaus, tarsi būtų kažkoks išcentriškumas, ypatingai gerai pasigirsta kad numeti greitį nuo 3->away. Pats ventiliatorius lyg ir nekliba, bet pasukus jaučiasi kad dirba garsiau nei vidinis. Patarimai?</p>

Nebus koks sparnas ventiliatoriaus leduku apkibęs?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rupertas: 16 vasario 2021 - 23:12
QUOTE(balbiesas @ 2021 02 16, 21:20)
zehnder 350 entalpiniu.
Atidariau - lauko ventiliatoriaus pusėje 1.5 litro vandens išleidau, buvo jau gerai patį ventiliatoriaus "ragą" apsėmę. Čia taip turi būti?

Jooo, ir kažkas šį rekuperatorių mersu vadina biggrin.gif
Atsakyti