Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

dar papaišiau

Priedas  kanalinis.jpg   17,02KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2021 01 31, 03:32)
dar papaišiau

Ačiū už patarimus.
Pradžioje išsigandau tos minties apie recirkuliacinio oro atšaką, bet paskui supratau, kad visai nesunkiai galėsiu pasidaryti, nes už sienos nuo kondicionieriaus yra bendras viso namo 1a. koridorius susisiekiantis su 2a. atvira laiptine. 1 skylė sienoje ir atšaka padaryta.
Dar kartą ačiū. 4u.gif
Atsakyti
Kažin kokio galingumo žiūrėti bendrą kondicionierių namui 130m2 ?
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2021 02 01, 12:24)
Kažin kokio galingumo žiūrėti bendrą kondicionierių namui 130m2 ?

Žiūrint ko nori, jei pilnam namo šildymui, tai kiti panašaus dydžio namui perka apie 10kW ŠS oras-vanduo, nes prie didesnių šalčių šildymo galia krenta, jei tai tik pagalbinis šilumos šaltinis, pav. komplektacijoje su elektriniu šildymu, aš gal ir maždaug dvigubai mažesnio galingumo statyčiau, nes prie didesnių šalčių beveik nėra skirtumo ŠS ar tiesiogiai elektra šildytis, tai kam kompresorių kankinti, o prie ~0°C primetu, kad ~4kW kondiškės kaip ir turėtų užtekti. Atitinkamai ir kondiškės ieškočiau galinčios dirbti ne prie ekstremalių šalčių, pigesnės.

Galima ir elektrinį teną su mažesnio galingumo kondiške pajungti, jei elektrinio šildymo nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 03 vasario 2021 - 03:18
QUOTE(mintas @ 2021 02 03, 03:16)
Žiūrint ko nori, jei pilnam namo šildymui, tai kiti panašaus dydžio namui perka apie 10kW ŠS oras-vanduo, nes prie didesnių šalčių šildymo galia krenta, jei tai tik pagalbinis šilumos šaltinis, pav. komplektacijoje su elektriniu šildymu, aš gal ir maždaug dvigubai mažesnio galingumo statyčiau, nes prie didesnių šalčių beveik nėra skirtumo ŠS ar tiesiogiai elektra šildytis, tai kam kompresorių kankinti, o prie ~0°C primetu, kad ~4kW kondiškės kaip ir turėtų užtekti. Atitinkamai ir kondiškės ieškočiau galinčios dirbti ne prie ekstremalių šalčių, pigesnės.

Galima ir elektrinį teną su mažesnio galingumo kondiške pajungti, jei elektrinio šildymo nėra.

Apie šildymą kaip ir aišku, o kokio galingumo reikės vėsinimui?
Galvoju apie tokį:
https://www.fujitsu-...rxg22khtap.html
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2021 02 03, 08:00)
Apie šildymą kaip ir aišku, o kokio galingumo reikės vėsinimui?
Galvoju apie tokį:
https://www.fujitsu-...rxg22khtap.html

Reikėtų skiačiuoti kiek šilumos priteka. Per gerai apšiltintus sienas, stogą ir kitas atitvaras pritekėjimai bus gerokai mažesni nei šaltesniuose namuose, lieka stiklai, kurie taipogi mažiau laidūs šilumai. Taip kad vėsinimo galingumas dėl pritekjimų iš išorės bus stipriai mažesnis nei standartiniame name, bet išlieka vidiniai pritekėjimai.

Bet kokiu atveju reikėtų vertinti individualiai.

Kadangi ŠS inverterinis, galės dirbti ilgėliau, o nuolatos palaikant vėsinimo režimą, namas neįkais ir ekstremalaus galingumo momentiniam vėsinimui kaip ir nereikės.
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2021 02 03, 08:00)

„Air Flow Rate, Indoor (Cooling)  High  1050 m3/h “

Ortakiai pakankamai didelio diametro? Pas mane sumontuoti 160mm diametro tokiam oro srautui būtų per maži. Pagal pas mane sumontuotus ortakius, kurie nebuvo projektuoti šildymui ir vėsinimui, man tektų apsiriboti 3kW-4kW modeliais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 05 vasario 2021 - 02:36
QUOTE(mintas @ 2021 02 05, 02:27)
„Air Flow Rate, Indoor (Cooling)  High  1050 m3/h “

Ortakiai pakankamai didelio diametro? Pas mane sumontuoti 160mm diametro tokiam oro srautui būtų per maži. Pagal pas mane sumontuotus ortakius, kurie nebuvo projektuoti šildymui ir vėsinimui, man tektų apsiriboti 3kW-4kW modeliais.

Bet ir 3,5-4,0 galingumo kondicionieriaus maksimalus oro srautas 850m3/h...
Palyginus su rekuperatoriaus max 350m3/h ax.gif
Pas mane irgi pagrindinis vamzdynas 160mm diametro.
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2021 02 05, 08:42)
Bet ir 3,5-4,0 galingumo kondicionieriaus  maksimalus oro srautas 850m3/h...
Palyginus su rekuperatoriaus max 350m3/h  ax.gif

Va ir atsakymas - arba statai patį minimaliausią 'ortakinį' modelį ir po to susitaikai su triukšmu vamzdyne, kol jis veikia, arba kabini 'tradicinį' sieninį kondicionierių...
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2021 02 05, 09:42)
Bet ir 3,5-4,0 galingumo kondicionieriaus  maksimalus oro srautas 850m3/h...
Palyginus su rekuperatoriaus max 350m3/h   ax.gif

Na gal čia nuo modelio priklauso,

2.6/3.3 kW specifikacijoje vieno gamintojo pateikiama Oro srautas 8.0 m³/min = 480m³/h

tokį aš drąsiai jungčiau prie savo ortakyno.

net ir apie tokį pagalvočiau dėl jungimo:
3.5/4.0 kW - Oro srautas 9.2 m³/min - 552m³/h

Čia tiesa labai priklauso nuo to, ar inverteriniai kanaliniai ŠS taip pat moduliuoja ir ventiliatoriaus galingumą. Jei moduliuoja tai pagrinde jie nebūtų eksploatuojami maksimaliu galingumu ir oro srautai atitinkamai būtų mažesni, tuomet net ir didesnio galingumo būtų galima bandyti naudoti, didesnį galingumą imant tik tam, kad nebūtų galios trūkumo prie didesnių lauko šalčių, bet eksploatuojant visuomet mažesniu galingumu. Jei ventiliatoriaus sūkių nereguliuoja, tuomet reikėtų apsiriboti maksimum mano nurodytais kondiškių dydžiais, nors aišku, pirmoje eilėje reikėtų su pardavėjais/montuotojais šiuo klausimu pasikonsultuoti. Jie tikrai žinos daugiau, nei aš reklaminių bukletų prisiskaitęs.

Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2021 02 05, 09:53)
Va ir atsakymas - arba statai patį minimaliausią 'ortakinį' modelį ir po to susitaikai su triukšmu vamzdyne, kol jis veikia, arba kabini 'tradicinį' sieninį kondicionierių...

Nors ir yra tiesos tavo žodžiuose, aš vis tik taip lengvai rankų nesudėčiau smile.gif. Jei sau montuočiausi kondiškę, tai kategoriškai tik kanalinę nors ir jungčiau prie sumontuotų pakankamai mažo diametro ortakių, nepritaikytų šildymui ir vėsinimui. Namo šilumos/vėsos poreikis nėra didelis, realiai užteks ir mažesnių dydžių, nei deklaruojama. Aš savo visą 120m² namą kažkada šildydavau su šildytuvais pritaikytais tik 10m² šildomam plotui smile.gif. Beje ir PN todėl PN ir vadinamas, kad namo šildymui pakanka šilumos kiekio pateikiamo su vien tik vėdinimui naudojamais oro srautais ir jiems nereikia diegti jokios kitos šildymo sistemos. Didesni orinukų galingumai realiai reikalingi tik dėl galios kritimų atvėsus lauko orui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 05 vasario 2021 - 17:23
QUOTE(mintas @ 2021 02 05, 16:58)
Na gal čia nuo modelio priklauso,

2.6/3.3 kW specifikacijoje vieno gamintojo pateikiama Oro srautas 8.0 m³/min = 480m³/h

tokį aš drąsiai jungčiau prie savo ortakyno.

net ir apie tokį pagalvočiau dėl jungimo:
3.5/4.0 kW - Oro srautas 9.2 m³/min - 552m³/h

Čia tiesa labai priklauso nuo to, ar inverteriniai kanaliniai ŠS taip pat moduliuoja ir ventiliatoriaus galingumą. Jei moduliuoja tai pagrinde jie nebūtų eksploatuojami maksimaliu galingumu ir oro srautai atitinkamai būtų mažesni, tuomet net ir didesnio galingumo būtų galima bandyti naudoti, didesnį galingumą imant tik tam, kad nebūtų galios trūkumo prie didesnių lauko šalčių, bet eksploatuojant visuomet mažesniu galingumu.  Jei ventiliatoriaus sūkių nereguliuoja, tuomet reikėtų apsiriboti maksimum mano nurodytais kondiškių dydžiais, nors aišku, pirmoje eilėje reikėtų su pardavėjais/montuotojais šiuo klausimu pasikonsultuoti. Jie tikrai žinos daugiau, nei aš reklaminių bukletų prisiskaitęs.

Neaišku, kuriuo greičiu dirbant kondicionieriui bus paties nurodyti oro srautai. Bent jau Fujitsu savo tinklapyje duoda keturis greičius (dar turėtų būti ir AUTO), todėl tikėtina, kad dirbant 1-2 greičiais triukšmo ortakiuose nebus.
Samsung man nepatinka, nes pakankamai didelis vidinio bloko garsas.
Matyt tikrai reikės kreiptis konsultacijos pas pardavėjus.
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2021 02 05, 18:13)
Bent jau Fujitsu savo tinklapyje duoda keturis greičius (dar turėtų būti ir AUTO), todėl tikėtina, kad dirbant 1-2 greičiais triukšmo ortakiuose nebus.
Matyt tikrai reikės kreiptis konsultacijos pas pardavėjus.

Tai vat, svarbiausia išsiaiškinti kokie oro srautai prie tų greičių. Įtariu tavo namas iš EE namų serijos, atitinkamai šildymo poreikis bus apie 2kW-3kW. Tai reiškia, kad ir kondiškes tau reikės eksploatuoti maždaug tokio momentinio galingumo nustatymais, o tokį galingumą 160mm diametro ortakiai tikrai turėtų pernešti.

Didesnis galingumas ŠS kaip sakiau, tau bus reikalingas tik tam, kad užtektų galios prie didesnių šalčių, bet kaip žiūrėjau, nusižiūrėtas modelis dirba tik iki -15°C, tai ir to galios rezervo baisiai didelio nereikia, taip kad tamstos vietoje imčiau mažesnio galingumo kondiškę.

Su pardavėjais/montuotojais konsultuotis reikėtų pirmoje eilėje, nes jie neš atsakomybę jei bus ne taip, kaip jie užtikrins kad turi veikti.

Tik vienas niuansas, kalbėdamas turi užtikrinti, kad nekelsi pretenzijų dėl didesniais greičiais dirbančios kondiškės triukšmo, jeigu yra galimybė kondiškei nurodyti, kad nedirbtu intensyviau nei nurodyta. Realiai didesniais greičiais ir nebus poreikio eksploatuoti, nebent norėsi greičiau sušildyti atvėsinti, tada kelias valandas galima ir patriukšmauti, bet orinis šildymas yra mažiausiai inertiškas šildymo būdas, kur greičiausiai pradeda jaustis šiluma, taip kad nemanau, kad bus poreikis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 05 vasario 2021 - 17:34