Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2021 01 16, 17:16)
Aš tikrai nenoriu į gilias diskusijas kristi. Mane viskas tenkina - gal aš kažko nesuprantu - kur turėčiau būti apgautas, kai prie -15 lauke name istraukia 20, o grazina 17 C? Mums diskomforto del tokios temp nera, be to tai laikina, nes pas mane stodvi ComfoFond dėžė glikoliniam žemės šilumokaičiui, kurios taip ir nepajungiau. Tai padarysiu sekamčiam sezonui.
Pasidžiaukit jūa sniegu, o nesikapokit!

Matai lauke šalta, nėra ką veikti, tai visai faina pasikapoti. smile.gif Džiugu, kad mano skaičiai tavęs neapgavo.
Atsakyti

Kolegos paprasiau atjungti tena systemair rotaciniui, viduje 22.5C palaiko, lauke -16C, paduoda 13C

Priedas  IMG-a64352c5441f0e83969f942ad15e6629-V.jpg   215,16KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2021 01 16, 17:09)
galės rūkyti pavėsyje pūsdamas 140 kubų ir rydamas 50 W elektros. Mano pūsdamas 120 kubų ris apie 17 W.

Maniškis pūsdamas apie 140m³/h naudoja apie 35W, primeskim visais darbo režimais nekintančią apie 10W galią rotorių sukančiam motoriukui, ir kaip ir viskas daug maž išsilygina.
Atsakyti

Baigiam tas fantazijas, tiesa pucia palei 150m3/h tas systemair. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 16 sausio 2021 - 16:37
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2021 01 16, 17:16)
Mane viskas tenkina.

Maniškis rekupas, kiek žiūrėjau į darbo rezultatus buvo pamenu pakankamai panašus į taviškį senesnio modelio zenderį. Ir aš su tais panašiais rezultatais esu taipogi patenkintas savo įrenginiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 sausio 2021 - 16:39

Turiu du kolegas su rotaciniais, paklausiu kodel laiko tenus ijungtus - atsakymas "nera komforto kai salta ora pucia" . Todel pas abu tenai liko ijungti. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2021 01 16, 17:36)
tas systemair. </p>

Šeip tai man užkliuvo tavo pasakymas apie peršalusį šilumokaitį. Pagalvojau, kad gali būti, jog patalpose palaikant žemesnę temperatūrą šilumokaičio vidutinė t° nukrenta iki žemesnės nei 0°C, tikėtina kad užšalusio šilumokaičio išmetamas oras jau nesugeba atitirpdyti ir tuomet rekuperatoriaus šilumokaitos efektyvumas gali kristi. Pas mane, patalpų viduje palaikant aukštesnes (man komfortiškas) t°, šilumokaitos vidurkis susidaro aukštesnis nei 0°C ir šilumokaitis neužšala, todėl neprarandą darbinių charakteristikų. Pilnai galima situacija. Tuomet teisinga būtų stengtis palaikyti tokias t°, kad rotorius neužšaltų.

Šeip tai teko susidurt, su situacijomis (pav. situacija su pamatais), kol viskas gerai iki įšalo, o kai įšalas pasiekia, charakteristikos keičiasi kardinaliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 sausio 2021 - 16:51

Ne visiems viduje 25C reikia ar daugiau :) Kaip tu turesi gera efekyvuma is persalusio metalo smoto. Net nesivercia liezuvis lyginti su ploksteliniu kur viskas polistirolo kevale. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 16 sausio 2021 - 17:06
QUOTE(vaikis_ @ 2021 01 16, 17:57)
<p>Ne visiems viduje 25C reikia ar daugiau smile.gif Kaip tu turesi gera efekyvuma is persalusio metalo smoto. Net nesivercia liezuvis lyginti su ploksteliniu kur viskas polistirolo kevale. </p>

Nu ir ko tu prie korpuso prisirisai. Akcentuokis tik į šilumokaitį. Taip, dėl korpuso komfoventas man irgi nepatiko, bet korpusas lemia tik šilumos nuostolius per jį, o ne šilumos mainų efektyvumą.

O dėl peršalusio šilumokaičio tokiu atveju rotorius daug atsparesnis, nes plokšteliniai net nekomplektuojami be preheaterių Lietuvos klimatui.

Antras dalykas korpusą galima ir papildomai izoliuoti ir tai nei kainuoja daug, nei darbo daug reikalauja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 sausio 2021 - 17:24
QUOTE(vaikis_ @ 2021 01 16, 17:33)
Kolegos paprasiau atjungti tena systemair rotaciniui, viduje 22.5C palaiko, lauke -16C, paduoda 13C

Čia žmonės tą patį rašo.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2021 01 16, 16:35)
Ar jis jaučiasi apgautas? Aš matydamas tokius skaičius tikrai jausčiausi

O aš manau, kad kiti prisiskaitę kaip tavo rekupas be teno pučią Afriką+++, gali būti apgauti. Netgi ne gali, o yra realiai čia ir dabar apgaudinėjami. Tai tu čia sukčiautojas. Pažiūrėk, ką žmonės rašo.

Cituoju: Komfovent Domekt rego 400v, namo kubatura apie 350m3. Lauke - 16. Viduje 22 laipsniai. Drėgnumas viduje 44%, drėgnumas lauke 76%. Rekupas veikia 50% ty turėtų apie 200m3/h varinet. Išjungus Tena, I vidų pučia 14.8 laipsnio, su tenu nustatęs pust 19 laipsnių.

Ar tik ne toks pats tavo modelis?

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2021 01 16, 18:40)

Priešpriešinių srautų entalpinis rekuperatorius dabar tiekia -4°C smile.gif. Vienareikšmiškai tą patį biggrin.gif. Teisingai supratau, turėjai omenį tą patį ką ir visi kiti entalpiniai priešpriešinių srautų rekuperatoriai biggrin.gif?

Rotoriniai be jokio teno tiekia gerokai aukštesnes, pav. maniškis virš 15°C šiuo momentu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 sausio 2021 - 20:02

Nu ir ko tu prie korpuso prisirisai. Akcentuokis tik į šilumokaitį. Taip, dėl korpuso komfoventas man irgi nepatiko, bet korpusas lemia tik šilumos nuostolius per jį, o ne šilumos mainų efektyvumą. O dėl peršalusio šilumokaičio tokiu atveju rotorius daug atsparesnis, nes plokšteliniai net nekomplektuojami be preheaterių Lietuvos klimatui. Antras dalykas korpusą galima ir papildomai izoliuoti ir tai nei kainuoja daug, nei darbo daug reikalauja.
  Kai as matau jog is paduodamo is namu 22.5C lieka rekupe vos 18C, tai oi kaip idomus pasidaro korpusas. Plokstelini taip pat sekmingai gali be preheateriu naudoti, taigi net Dzukiska po nosim dave pavyzdi. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 16 sausio 2021 - 20:07