Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(Verteris @ 2021 01 15, 23:42)
Cibuli, aš suprantu, kad stengiatės diskusiją ir argumentaciją nuleisti iki savo lygio, kad galėtume savo patirtimi ir žodynu čia visus priblokšti ir ištaškyti. Bet tiek to, atsakysiu.

Jei atkreiptumėte dėmesį į skaičius, tai Mintas minėjo, kad šalina apie 23C, paduoda apie 17C. Lauke šiuo metu apie -15C. Paprastas skaičiavimas (15+17)/(15+23) parodo, kad efektyvumas yra apie 85%. T.y. jokio stebuklo. Manau, kad suvedus tikslius skaičius su dešimtąją po kablelio ir liktų tie mano minėti 80-82%. Bet gi jums tie skaičiai neįdomus, svarbu pasireikšti savo ties chamiškumo riba balansuojančia leksika...

Dar užpisa, kad tu imi skaičius iš savo ir Minto šiknos. O kur realiai, ką pučia. Jo gi namas išmanus. Tai tipo neturi prapiesarius skaičių? O tu dar man protą pisi. Pats pažiūrėk ir save.
Atsakyti
[quote=cibulis,2021 01 15, 22:25]
Dar vienas kosmonautas. Rašai, kad palaikai kambariuose apie 23, o kai kur 21, bet rodo, kad tik 20 ištraukia. Sibiro meška esi?
Papildyta:

Visada peiduriu, kad miegamąjame 21 laipsnis, darbo kambariuose po darbo isjungiam siluma. Niekad nerasiau, kad visur 23 palaikau.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2021 01 15, 23:46)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Verteris" data-cid="72767482" data-time="1610743335">
<div>
<p>Cibuli, aš suprantu, kad stengiatės diskusiją ir argumentaciją nuleisti iki savo lygio, kad galėtume savo patirtimi ir žodynu čia visus priblokšti ir ištaškyti. Bet tiek to, atsakysiu.
Jei atkreiptumėte dėmesį į skaičius, tai Mintas minėjo, kad šalina apie 23C, paduoda apie 17C. Lauke šiuo metu apie -15C. Paprastas skaičiavimas (15+17)/(15+23) parodo, kad efektyvumas yra apie 85%. T.y. jokio stebuklo. Manau, kad suvedus tikslius skaičius su dešimtąją po kablelio ir liktų tie mano minėti 80-82%. Bet gi jums tie skaičiai neįdomus, svarbu pasireikšti savo ties chamiškumo riba balansuojančia leksika...</p>
</div>
</blockquote>
<p>Tu dar nesuvoki, jog su rotaciniu be magijos neturesi tokiu skaiciu smile.gif  Be tenu prie tokios lauko T is tavo rotacinio liks persales metalo smotas. Turiu du kolegas su rotaciniais, pas viena monitoringas, pas kita per aplikacija viskas matosi. Pas viena systemair, pas kita komfoventas smile.gif</p>

O kodėl mes su jais ginčyjamės? Bet realiai? Ten gi šūdas. Visi žino, tą supistą rotorių. Jei tu ar aš pasakysime, kad šūdas yra šūdinas nuo to niekas nesikeis. Mes visą laiką kalbame su vėjais. Jie be skaičių, o čia pilna skaičių. Ar dar verta su ta ŠŪDO KRŪVA kalbėti? Rimtai. ŠŪDO KRŪVQQQQQQ. Nėra jokių skaičių, Yra tik supistas buliaus ir ožkos pyktis. Varoms sūrio su alumi
Papildyta:
[quote=Dzūkiška pirkia,2021 01 15, 23:51]
Dar vienas kosmonautas. Rašai, kad palaikai kambariuose apie 23, o kai kur 21, bet rodo, kad tik 20 ištraukia. Sibiro meška esi?
Papildyta:

Visada peiduriu, kad miegamąjame 21 laipsnis, darbo kambariuose po darbo isjungiam siluma. Niekad nerasiau, kad visur 23 palaikau.
[/quote]
rašei. Rimtai. Tai tavo alektričkos name tik +20. Tipo spiritą geri kas 5 min ar bobą dulkini kas 10 min? Rimtai. Pisi protą. galiu surasti tavo supistus skaičius
Papildyta:
[quote=Dzūkiška pirkia,2021 01 15, 23:51]
Papildyta:

[/quote]
OK, tai man paaiškink. Kaip būnant miegamuose 21, o kitur 23, rekupas iš namų ištraukia tik 20 laipsnių. Žmonos nedulikini? Skirieisi? Turi meilužę?
Atsakyti

sutinku, be konkreciu irodanciu skaiciu gincas apie nieka :)   Su zvake prie lovos irgi nestovesiu :D

Zinau ka pucia su tenais pas kolegas. Ir zinau viena pvz be tenu :) Visais atvejais rekuperatoriai siltoje katilineje ir ne garaze.

Priedas  Capture.JPG   32,4KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 15 sausio 2021 - 23:30
QUOTE(cibulis @ 2021 01 15, 22:21)
Paprašyk, kad kiti Zehnderiai palaikytų 120 kubų ir nebus jokių stebuklų. Bet kad rodytų normalią temperatūrą

Vienu postu aukščiau ir pademonstruotas normalus Zenderis. Tiekiama temperatūra 16,6°C. Sakyčiau labai normali temperatūra. Jokių stebuklų.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2021 01 15, 22:28)
<p style="margin-left:40px;">Rotacinis be sildytuvo visas persales jau turetu buti senai, paprastas metalo smotas gi.... </p>

Tai tik saviįtaiga, rotacinio rankose nečiupinėjus. KAs kad pas kolegas tvarkingai atrodo. Reikia pažiūrėti ar ir dirba normaliai.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2021 01 15, 22:55)
Ei, nerodyk. Mintas pasakys, kad aš tave nupirkau. Šiaip labai geri skaičiai, bet manau, kad pūti apie 100 kubų. Ar net mažiau. Atspėjau?

Labai geri skaičiai biggrin.gif

Pučia 18,7°C su 307W (prie 70m³/h, o tai yra maždaug dvigubai mažesnis oro srautas nei palaikau aš) teno pagalba pašildytą orą, kai ištraukia 19,8°C.

Nu jo, pasaka smile.gif. Bet žinok, aš čia jokio stebuklo nematau. Labai žemiškas ir prognozuotinas rezultatas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 sausio 2021 - 03:14
QUOTE(Egidijusd1 @ 2021 01 15, 23:18)
Aha, be jo dabar dauguma rotorinių rekuperatorių tiektų ora ~+10. Dėl šios priežasties gamykliškai rotoriniuose jau yra integruotas šildytuvas pašildyti tiekiamam orui iš po šilumokaičio. Pas plokšelinius vis rečiau sutinkama dėl aukštesnio naudingumo koeficiniento.
Dar pastebėjimas, jog šildytuvas<>pašildytuvas t.y. tiekiamo oro šildymas nėra taspat kas lauko oro šildymas prieš šilumokaitį. 
Į plokštelinius dažniau integruoja pašildytuvus, o į rotorinius tik šildytuvus.
</p>

-10°C? kokį čia zenderį su užšalusiu šilumokaičiu neįsijungus tenui suradai, tokias temperatūras tiekiantį?

Mano rotorinis rekuperatorius prie šių šalčių tiekia apie 17°C temperatūrą absoliučiai be jokio teno. Visa rekuperatoriaus suvartojama elektros energija yra tik ~35W.

Kai neveikė rekuperatoriaus ištraukimo variklis, ir šilumokaitį šildė tik savitaka, be jokios priverstinės jėgos pro šilumokaitį išeinantis iš namo oras, tuomet rotoriniame rekuperatoriuje tiekiamo į patalpas temperatūra jo, tikrai buvo nukritusi, kad nesuklysčiau pasižiūrėjau savo įrašuose "į patalpas tiekiamo oro temperatūra nukrito nuo ~22°C iki ~16°C prie lauko ~0°C ir vidaus virš 24°C".

Taip kad nesekite pasakų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2021 01 15, 23:59)
Ten gi šūdas. Visi žino, tą supistą rotorių.

Ne Cibuli, visi žino tik tavo stebuklingą rekuperatorių, kurio duomenys buvo skelbiami iš negyvenamo namo. Kai skelbiai savo stebuklingo rekuperatoriaus duomenis, niekas analogo dar neturėjo, kad galima būtų sulyginti. Dabar visi prisipirko tokį pat kaip pas tave, nes jis gi stebuklingas, deja, bet kai kiti skaičiukus skelbia, jokio stebuklo nelieka.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2021 01 16, 00:08)
<p>sutinku, be konkreciu irodanciu skaiciu gincas apie nieka smile.gif   Su zvake prie lovos irgi nestovesiu biggrin.gif</p>
<p>Zinau ka pucia su tenais pas kolegas. Ir zinau viena pvz be tenu smile.gif Visais atvejais rekuperatoriai siltoje katilineje ir ne garaze.</p>

Tuomet analogiška situacija, tik rezultatas kardinaliai kitas. Beje, žiūriu lauke atvėso dar daugiau, todėl ir paduodamo t° pas mane taipogi nukrito. Rekuperatoriuje jau netoli mėnesio, kaip nieko nekaitaliojau. Kaip minėjau ir beje matosi, nėra jokio disbalanso, kokį laikydavau ankščiau. Padaryčiau disbalansą, įtariu paduodamas kaip ir ankščiau iki 20°C ir daugiau pakiltų, bet nematau poreikio. Įrodyti kad ir rotorius aukštesnę t° gali tiekti jau kažkada įrodžiau, bet disbalansas mažina oro drėgmę, todėl dabar tam nenusiteikęs.

Priedas  oras.jpg   26,79KB   0 Parsiųsta kartų
Priedas  komf.jpg   28,5KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 sausio 2021 - 04:06

Vienu postu aukščiau ir pademonstruotas normalus Zenderis. Tiekiama temperatūra 16,6°C. Sakyčiau labai normali temperatūra. Jokių stebuklų. Papildyta: Tai tik saviįtaiga, rotacinio rankose nečiupinėjus. KAs kad pas kolegas tvarkingai atrodo. Reikia pažiūrėti ar ir dirba normaliai. Papildyta: Labai geri skaičiai biggrin.gif Pučia 18,7°C su 307W (prie 70m³/h, o tai yra maždaug dvigubai mažesnis oro srautas nei palaikau aš) teno pagalba pašildytą orą, kai ištraukia 19,8°C. Nu jo, pasaka smile.gif. Bet žinok, aš čia jokio stebuklo nematau. Labai žemiškas ir prognozuotinas rezultatas.
Deja, bet dirba tvarkingai, vienam net komfoventas tikrino viska. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 16 sausio 2021 - 08:58

Rodyk ka paiima is lauko, meteo prognozes ir as galiu parodyti :)  sonoff su dht22 ir matuoji

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 16 sausio 2021 - 09:04
QUOTE(mintas @ 2021 01 16, 04:41)
Ne Cibuli, visi žino tik tavo stebuklingą rekuperatorių, kurio duomenys buvo skelbiami iš negyvenamo namo. Kai skelbiai savo stebuklingo rekuperatoriaus duomenis, niekas analogo dar neturėjo, kad galima būtų sulyginti. Dabar visi prisipirko tokį pat kaip pas tave, nes jis gi stebuklingas, deja, bet kai kiti skaičiukus skelbia, jokio stebuklo nelieka.

Žiūrėk, tamsta, ekrano priekis rodo, kad pučia 120 kubų. O štai ką rodo tos programėlės vantrobai. Paprašyk, kad ir kiti 120 kubų srautą palaikytų bent valandą ir pamatysi, kad pučia tą patį. Aišku, gali skirtis vidaus temperatūros ir drėgmės. Aš gyvenu vienas ir man 120 kubų daugiau nei per akis. Tu tikriausiai su savo Žiagu tik kokius 140 kubų laikai, o keliese gyvenant?

Pažiūrėk čia. Žmogus su tokiu pačiu daiktu 70 kubų pučia. Tai jis irgi sukčiauja? Kiti irgi pridėję ekranų nuotraukų, bet ne visi iš karto paskelbia ir kokius oro kiekius varinėja. Žodžiu, niekas nemeluoja. Bet tik tavo Žiagas rauna prakasų. Mintiškai išmanus Žiagas.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2021 01 16, 10:01)
<p>Rodyk ka paiima is lauko, meteo prognozes ir as galiu parodyti smile.gif  sonoff su dht22 ir matuoji</p>

Parodys jis tau. Sulauksi. Jo gi namas išmanus, dabar nenori, kad šeimininkas rodytų. Veikia nuo galvos impulsų ar minčių. O gal dar ir prie žmonos galvos impulsų prijungtas. Kol ta nesumąstys, kad galima rodyti, tol nieko nebus. Žodžiu, slaptažodžiai ir apsauga. Šūda nulauši.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2021 01 16, 04:08)
Pučia 18,7°C su 307W (prie 70m³/h, o tai yra maždaug dvigubai mažesnis oro srautas nei palaikau aš) teno pagalba pašildytą orą, kai ištraukia 19,8°C.

Nu jo, pasaka smile.gif. Bet žinok, aš čia jokio stebuklo nematau. Labai žemiškas ir prognozuotinas rezultatas.

Tik 140 kubų ant 4 galvų? Ei, žmogau, tu gal juos užtroškinti žadi? Pisk kokius 200 kubų, ką čia juokingus srautus varinėji. Aš vienas 120 kubų laikau, tai jei jūs 3-4, tai pystek bent 300 kubų, bet tikriausia tavo Žiagas daugiau 280 nerauna. Ir dar šikną mėto ant posūkių galu varomas.
Papildyta:
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2021 01 15, 23:51)

O tai aš čia už tave rašiau? Jei svetainėje 23 ir virtuvėje turėtų būti panašiai, tavo gi namas mažas. Antrame aukšte 21, bet rekupas rodo, kad ištraukia tik 20 laipsnių. Ir tau nešalta? Kažkur meluoji kaip Mintas. O dar giriesi, kad ne dauge elektros prisuka.

Mano 7 abiejų aukštų termostatai šiuo metu rodo 23-24, du abiejų aukštų termometrai rodo 23,4-24,4 laipsnio, o rekupas rodo, kad ištraukia 22,7 laipsnius. Tai jeigu tavo rekupas rodo, kad ištraukia 20 laipsnių, tai namuose geriausiu atveju 21 laipsnis. Ir jokių svetainėje 23 nėra. Tai ir klausiu ar nesi Sibiro meška, kad su 21 nėra šalta? Ar tiesiog labai nori, kad kuo mažiau elektros prisuktų. Reikia gi parodyti savo elektrinį namą, kad viskas zašaibybiškės. A ne?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2021 01 16, 05:00)
Kaip minėjau ir beje matosi, nėra jokio disbalanso, kokį laikydavau ankščiau.

Priedas  oras.jpg   26,79KB   0 Parsiųsta kartų
Priedas  komf.jpg   28,5KB   0 Parsiųsta kartų

Tai visgi pan prapiesar anksčiau varei disbalansą. OK, užaskaitom šitą tavo atvirumo akimirką. Auksom raidėm užrašom - Mintas sukčiavo ir išvertęs bamba rėkė ant bačkos užlipęs, koks jis teisus.

O dar baisiau, kad ta tavo programėle rodo, kad name 25, o gražiną tik 16 laipsnių. Konkreti koncentracijos stovykla. Name karšta, net per karšta, bet kad nebūtų labai šalta nuo pučiamo oro, tai jis prikačiagarina namą iki Afrikos karščių ir varganas Žiagas tik 16 laipsnių pučia, kai paima 25. Nu nachui tokį išmanų namą. Rimtai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 16 sausio 2021 - 12:13
QUOTE(vaikis_ @ 2021 01 16, 10:01)
<p>Rodyk ka paiima is lauko, meteo prognozes ir as galiu parodyti smile.gif  sonoff su dht22 ir matuoji</p>

Ne, matuoju su Xiaomi termometru priklijuotu prie masyvios metalinės konstrukcijos.

Padariau klaidą, termometrą priklijavau prie metalinės konstrukcijos, tad dabar temperatūros kitimas rodomas daug inertiškesnis, nei kitimas vyksta iš tikrųjų. Mano termometras tada rodė 17°C, su skaičiais po kablelio, bet 18°C dar nesiekė, bet tuo termometru kaip sakiau nepasitikėčiau ir esu įsitikinęs, kad teisingesnė ta temperatūra kuri užfiksuota meteorologų su tikslesne aparatūra. Šeip tai pas mane temperatūros visuomet ekstremalesnės nei matuojamos Vilniuje, tad matavimo metu tikėtina kad reali net ir žemesnė galėjo būti, nei pateikta meteorologų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 sausio 2021 - 12:41