70 m3
Klaida, rotoriniams rekuperatoriams tiekiamo oro pašildymas Lietuvos sąlygomis nereikalingas niekada, priešingai nei plokšteliniams, priešpriešinių srautų rekuperatoriams.
Aha, be jo dabar dauguma rotorinių rekuperatorių tiektų ora ~+10. Dėl šios priežasties gamykliškai rotoriniuose jau yra integruotas šildytuvas pašildyti tiekiamam orui iš po šilumokaičio. Pas plokšelinius vis rečiau sutinkama dėl aukštesnio naudingumo koeficiniento.
Dar pastebėjimas, jog šildytuvas<>pašildytuvas t.y. tiekiamo oro šildymas nėra taspat kas lauko oro šildymas prieš šilumokaitį.
Į plokštelinius dažniau integruoja pašildytuvus, o į rotorinius tik šildytuvus.
QUOTE(mjjm @ 2021 01 15, 22:53)Stebina toks preheaterio suvartojimo skirtumas. Specialiai perjungiau ant 100 kub.m., drėgmė mažiau nei 40%, o pašildytojo suvartojimas apie 600 W (dabar prie 200 kub.m. - 820W). Kiek suprantu, jo galingumą turėtų apspręsti oro srautas ir drėgmė. Kokiuose nustatymuose ieškoti sliekų?
Pašildytuvo galios preikį apsprendžia oro kiekis, lauko oro temperatūra ir lauko oro absoliutinė drėgmė.
Pašildytuvo galios preikį apsprendžia oro kiekis, lauko oro temperatūra ir lauko oro absoliutinė drėgmė.
absoliutines dregmes nieks nematuoja vertindami tenu darba, itakoja tik oro kiekiai ir temperaturos pagrinde ;)
Tenai pagrinde turetu dirbti impulsais, kuri laika sildo/issijungia, keliu minuciu pauze ir vel ciklas kartojasi.
Tai čia norma. Nerodyk Mintui. Kaip jį galima išjungti? Ir kitus būgnų sukikus. Tipo rotorius. Tiki, kad JIE PATIKĖS? Aš kiekvienam po 200 eurų duosiu, kad patikėtų, bet kur juos rasti per karantiną?
Eik jau. Mes nupirkti. Kur čia man rotoriams po 200 eurų duoti?
</p>
<div style="text-align:right;"><{POST_SNAPBACK}></div></div>Stebina toks preheaterio suvartojimo skirtumas. Specialiai perjungiau ant 100 kub.m., drėgmė mažiau nei 40%, o pašildytojo suvartojimas apie 600 W (dabar prie 200 kub.m. - 820W). Kiek suprantu, jo galingumą turėtų apspręsti oro srautas ir drėgmė. Kokiuose nustatymuose ieškoti sliekų?<p></p></div></blockquote><p>Pašildytuvo galios preikį apsprendžia oro kiekis, lauko oro temperatūra ir lauko oro absoliutinė drėgmė.</p>
Įmeti sušiktą aplikaciją, bet net kiek pučia oro nesugebi įmesti. O tai Mintas su protingu namu tave nuhakins.
QUOTE(Egidijusd1 @ 2021 01 15, 23:24)<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Giords" data-cid="72767455" data-time="1610741869"><div><p></p><div>QUOTE(mjjm @ 2021 01 15, 22:53)</div><div><p>70 m3Na taip, tik lauko oro T ir drėgmė pas visus daugmaž vienoda, skiriasi oro srautai, vidinė T ir vidinė oro drėgmė.
</p>
<div style="text-align:right;"><{POST_SNAPBACK}></div></div>Stebina toks preheaterio suvartojimo skirtumas. Specialiai perjungiau ant 100 kub.m., drėgmė mažiau nei 40%, o pašildytojo suvartojimas apie 600 W (dabar prie 200 kub.m. - 820W). Kiek suprantu, jo galingumą turėtų apspręsti oro srautas ir drėgmė. Kokiuose nustatymuose ieškoti sliekų?<p></p></div></blockquote><p>Pašildytuvo galios preikį apsprendžia oro kiekis, lauko oro temperatūra ir lauko oro absoliutinė drėgmė.</p>
pas kolega komfoventas puciant 120m3/120m3 (be disbalanso) - tenai rode 503W, su disbalansu 120m3/200m3 (istraukia) - 155W
Panasus vaizdelis pas visus rotacinius apart Minto Tai gal ten jau geoterminis kanalini sildytuva sildo ?
Cibuli, aš suprantu, kad stengiatės diskusiją ir argumentaciją nuleisti iki savo lygio, kad galėtume savo patirtimi ir žodynu čia visus priblokšti ir ištaškyti. Bet tiek to, atsakysiu.
Jei atkreiptumėte dėmesį į skaičius, tai Mintas minėjo, kad šalina apie 23C, paduoda apie 17C. Lauke šiuo metu apie -15C. Paprastas skaičiavimas (15+17)/(15+23) parodo, kad efektyvumas yra apie 85%. T.y. jokio stebuklo. Manau, kad suvedus tikslius skaičius su dešimtąją po kablelio ir liktų tie mano minėti 80-82%. Bet gi jums tie skaičiai neįdomus, svarbu pasireikšti savo ties chamiškumo riba balansuojančia leksika...
Jei atkreiptumėte dėmesį į skaičius, tai Mintas minėjo, kad šalina apie 23C, paduoda apie 17C. Lauke šiuo metu apie -15C. Paprastas skaičiavimas (15+17)/(15+23) parodo, kad efektyvumas yra apie 85%. T.y. jokio stebuklo. Manau, kad suvedus tikslius skaičius su dešimtąją po kablelio ir liktų tie mano minėti 80-82%. Bet gi jums tie skaičiai neįdomus, svarbu pasireikšti savo ties chamiškumo riba balansuojančia leksika...
Žinai, ką tau galiu pasakyti... Supratai. Pradžiai įdėk skaičius. Esmė, kad Zehnderiai nesukčiauja ir visi panašiai pučiai. Tik Minto stebuklingas Žiagas rauna prakasųl Visą kitą, ką čia rašai - eiliniai ŠŪDAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cibuli, aš suprantu, kad stengiatės diskusiją ir argumentaciją nuleisti iki savo lygio, kad galėtume savo patirtimi ir žodynu čia visus priblokšti ir ištaškyti. Bet tiek to, atsakysiu.
Tu dar nesuvoki, jog su rotaciniu be magijos neturesi tokiu skaiciu Be tenu prie tokios lauko T is tavo rotacinio liks persales metalo smotas. Turiu du kolegas su rotaciniais, pas viena monitoringas, pas kita per aplikacija viskas matosi. Pas viena systemair, pas kita komfoventas