Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

Mano duomenys. Pučia 120 kubų.
Atsakyti

Systemair vtr 250 modelio parodymai cia paveikslelyje :)

Taip kad nematau jokio dziaugsmo su tais rotaciniai, be tenu tik korpusa padarai vienu dideliu salcio tilteliu. 

Rotaciniai turi vieną privalumą, kuriam plokšteliniai negali prilygti - kompaktiškumas.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2021 01 15, 14:03)
Mano rekupas ir toliau jokio teno nenaudoja smile.gif

Ir pučia +++Afriką? Dėk skaičius, nesgi labai jau proto namui įkrėtei. Paišmanink čia mus neišmanėlius. Bet kas iš to, kad tu srautus išbalansavę. Bet jei tau gerai, tai koks man reikalas. Bet esmė yra kokios temperatūros orą grąžina, t.y. ar komfortišką, nešalta, ir kiek kainuoja visų metų eksploatacija. Vienos šaltos savaitės duomenys nėra esminis kriterijus. Vertink visus metus. Beje, aš kas mėnesį visus metus skelbiu duomenis. Bus ir sausio informacija. O tu su labai išmaniu namu nesugebi paskelbti skaičių, kiek rekuperatorius kas mėnesį prisuka elektros, kiek kainuoja šildymas, kiek karšto vandens ruoša. Kažkaip tai vsai neprotingas tavo namas. Siųsk jį mokytis bent jau nuotoliniu būdu.
Atsakyti

Rotaciniai turi vieną privalumą, kuriam plokšteliniai negali prilygti - kompaktiškumas.

Tikrai ne visi :) 

Atsakyti
Maniškio entalpinio Zehnder:

pučia 200 kub.m., ištraukia 22,5C, paduoda 18,0C, lauke -15,0C, pašildymas - 620W
Atsakyti
QUOTE(Egidijusd1 @ 2021 01 15, 14:28)
Rotorinių šilumokaičių savininkams mažiau pasisekė, reikia tiekiamą orą pašildyti papildomai.</p>

Klaida, rotoriniams rekuperatoriams tiekiamo oro pašildymas Lietuvos sąlygomis nereikalingas niekada, priešingai nei plokšteliniams, priešpriešinių srautų rekuperatoriams.
Papildyta:
QUOTE(Egidijusd1 @ 2021 01 15, 15:46)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="silainiai" data-cid="72767103" data-time="1610711095"><div><p>Tai Minto rekuperatorius kaip tik ir yra rotorinis... vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Smalsu kokia tiekiamo oro temperatūra, jei be "teno" - tiekiamo oro šildytuvo.</p><p></p><p></p>

Visose patalpose šilta, jokių vėsesnio oro srovių nėra. viskas labai komfortiška. Kad lauke tikrai šalta supratau tik žvilgtelėjęs per langą, nors patalpose kuriose būna žmonės oro kaita pakankamai didelė. Joks tenas neveikia jau keli metai. Elektros sąnaudos apie 35W. Oro drėgmė patalpose apie 45%-49%. Oro srautas virš 130m³/h.

Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2021 01 15, 16:33)
<p>Systemair vtr 250 modelio parodymai cia paveikslelyje smile.gif </p><p>Taip kad nematau jokio dziaugsmo su tais rotaciniai, be tenu tik korpusa padarai vienu dideliu salcio tilteliu. </p>

Šiuo momentu mano rekupas galima sakyti niekuo netiuninguotas, šiuo našumu dirbant, oro srautai tiek tiekimo, tiek ištraukimo labai panašūs, galima sakyti, kad jokio disbalanso nėra, tiekia apie 17°C orą. Tokios temperatūros oras nesukelia absoliučiai jokių bent kokį diskomfortą galinčių kelti oro srovių, nes kol nusileidžia iki galvos lygio, jis jau susimaišęs su patalpų oru ir yra šiltas ant tiek, kad žmogus temperatūrų skirtumo nepajaučią.

Ant žiemos šiek tiek sumažinau oro srautus, nuo 50% (~160m³/h) iki 40% (~133m³/h). Tokiu būdu ne tiek šilumą bandau išsaugoti, kiek drėgmės lygį ir kaip rodo drėgmės davikliai įvairiose patalpose, su drėgmės lygiu kaip ir viskas normaliai. Oro temperatūra visame name apie 23°C.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2021 01 15, 16:36)
Mano duomenys. Pučia 120 kubų.

Na va, tenas suryja 349W + dar koks 30W - 50W rekuperatoriaus ventiliatoriai.

kaip minėjau, maniškis rotacinis šiuo metu naudoja ~35W iš viso.

Vat ir visas skirtumas.

Na jo, tiekiamo oro temperatūros skiriasi 3°C, tik mano rekupo paduotą orą iki kambario temperatūros pašildo ŠS, o tamstos rekupo atveju, prie aukštesnės tiekiamos temperatūros prisideda tenas. 350W tai visai nemažas energijos kiekis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 15 sausio 2021 - 18:31

Greičiausiai bus nesubalansuoti srautai? O, kur rekupas sumontuotas ?

Atsakyti
QUOTE(Cukiercha @ 2021 01 15, 19:52)
<p>Greičiausiai bus nesubalansuoti srautai? O, kur rekupas sumontuotas ?</p>

40% tiekimas - 132.2m³/h
40% ištraukimas - 133,4m³/h

Tokį balanso neatitikimą galima nurašyti prietaiso matavimo paklaidos dydžiui.

Rekupas sumontuotas techninėje patalpoje. Jei namą šildytų KKK, sakyčiau, kad katilinėje, bet kai šildo ŠS, liežuvis neapsiverčia tos patalpos vadinti katiline.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 15 sausio 2021 - 18:57
QUOTE(mintas @ 2021 01 15, 19:25)
Na va, tenas suryja 349W + dar koks 30W - 50W rekuperatoriaus ventiliatoriai.

kaip minėjau, maniškis rotacinis šiuo metu naudoja ~35W iš viso.
Vat ir visas skirtumas.

Na jo, tiekiamo oro temperatūros skiriasi 3°C, tik mano rekupo paduotą orą iki kambario temperatūros pašildo ŠS, o tamstos rekupo atveju, prie aukštesnės tiekiamos temperatūros prisideda tenas. 350W tai visai nemažas energijos kiekis.

Varau tavo stiliumi - KLYSTI, NESĄMONĖS, nes matau, kad jau grįžta manieringas tamsta. OK. Kai neveikia tenas, maniškis tokiu atveju ryja apie 15-17 W. Tikrai ne 30-50 W kaip tavo "Žiguliukas".

Mano daikčiukas per metus vis tiek prisuks mažiau elektros, nors kokią savaitę per metus ir prisuka. O ką tu ten kalbi apie 3 laipsnius? Negi toks išmanus namas kaip tavo negali čia visiems atvaizduoti skaičiais, ką pučia. Mūsų neišmanūs pilni skaičių.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2021 01 15, 19:25)
Šiuo momentu mano rekupas galima sakyti niekuo netiuninguotas, šiuo našumu dirbant, oro srautai tiek tiekimo, tiek ištraukimo labai panašūs, galima sakyti, kad jokio disbalanso nėra, tiekia apie 17°C orą. Tokios temperatūros oras nesukelia absoliučiai jokių bent kokį diskomfortą galinčių kelti oro srovių, nes kol nusileidžia iki galvos lygio, jis jau susimaišęs su patalpų oru ir yra šiltas ant tiek, kad žmogus temperatūrų skirtumo nepajaučią.

KLYSTI, NESĄMONĖ. 17 laipsnių yra ŠALTAS ORAS. LABAI ŠALTAS. Todėl tu ir palaikai name +24. Štai ir visa paslaptis. Tipo Žiagas nesuka alektros, bet tavo geoterminis siurbia elektra kaip iš koncentracijos stovyklos išėjęs alkanas žmogus. Ryja pilnom saujom.
Atsakyti

Nepyk Mintai, bet nesueina jokie galai :)  Aplink daug rotaciniu pas kolegas bei pazystamus - tik pas tave tokie stebuklai be tenu :)

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2021 01 15, 21:19)
<p>Nepyk Mintai, bet nesueina jokie galai smile.gif  Aplink daug rotaciniu pas kolegas bei pazystamus - tik pas tave tokie stebuklai be tenu smile.gif</p>

Jis Kalėdų senelis. Moka stebuklų.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2021 01 15, 20:19)
<p>Nepyk Mintai, bet nesueina jokie galai smile.gif  Aplink daug rotaciniu pas kolegas bei pazystamus - tik pas tave tokie stebuklai be tenu smile.gif</p>

Nesuprantu iš kur stebuklai - normalūs rezultatai prie 80-82% įprasto rotoriaus našumo. Čia gal pas kolegas kažkas negerai su įranga ar įrengimu.
Atsakyti