Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(korida @ 2020 12 31, 00:03)
Nesenai šnekėta ,kad ir šioje  temoje skaitykite nuo 290psl. .

Dėkui, taip suprantu, kad efektingas dalykas, nes man bando aiškinti, kad niekas nežino kiek tos drėgmės gražina (nors yra ir sertifikatai su tyrimais, kad ir passivehouse) ir siūlo imti paprastą priešpriešinių srautų šilumokaitį su drėkintuvu.
Korida, o kokia pas jus laikėsi drėgmė iki entalpinio šilumokaičio?
QUOTE(mjjm @ 2020 12 31, 01:50)
Prašom

Ačiū - radau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rupertas: 31 gruodžio 2020 - 11:40
QUOTE(rupertas @ 2020 12 31, 11:35)
Dėkui, taip suprantu, kad efektingas dalykas, nes man bando aiškinti, kad niekas nežino kiek tos drėgmės gražina (nors yra ir sertifikatai su tyrimais, kad ir passivehouse) ir siūlo imti paprastą priešpriešinių srautų šilumokaitį su drėkintuvu.

Atskleiskite iškart tų chaltūrščikų, siūlančių tokį sprendimą, vardą. Kad kiti neužliptų.
Atsakyti

Atskleiskite iškart tų chaltūrščikų, siūlančių tokį sprendimą, vardą. Kad kiti neužliptų.

Siulo kas brangiau :) 

Atsakyti

Rotacinis su balansuotais srautais ir atjungtu tenu

https://ibb.co/Gng1ByS

Atsakyti

Sveiki,
Gal kas gali paprotinti ar verta rinktis entalpinį šilumokaitį?
Ar bent nukreipti į metus ir mėnesį jei buvo tokia diskusija.
Ačiū

pagal koridos rekomendacija sumontavau ntalpini. Nuostabu, nors tik irengineju namo vidu, bet sildyma ir rekuperacija ijunges, sildau iki 17- 18 laipsniu, kitaip per silta dirbti. Rekuperatorius dregme laiko apie 60 %. Klijavau plyteles, slapias darbas, dregme pakildavo iki 70. Ryte atidarydavau langus, krisdavo iki 55 mazdaug, uzdarius pakildavo ik 60 ir laikydavosi. Dabar "sausi" darbai, ir dregme laikosi apie 60. Puikus dalykas n talpinis tikrai

Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2021 01 03, 16:02)
Rekuperatorius dregme laiko apie 60 %. Klijavau plyteles, slapias darbas, dregme pakildavo iki 70. Ryte atidarydavau langus, krisdavo iki 55 mazdaug, uzdarius pakildavo ik 60 ir laikydavosi. Dabar "sausi" darbai, ir dregme laikosi apie 60. Puikus dalykas n talpinis tikrai</p></div></blockquote><p></p>

Pas mane gal 2 metus drėgmės buvo net per daug smile.gif, paskui išgaravo ;).
Atsakyti

su nalpiniu? Manai per pora metu namas nustojo isskirti dregme? Gali buti. Nors mano SIPiniam jau nelabai liko is ko dregmei skirtis. Bet bus matyt

Atsakyti
Ar kas užsakinėjote rekuperatoriams filtrus iš šitos parduotuvės?

https://cleanfilter.eu/lt/cleanfilter/?v=c562607189d7

Kaina bent mano rekuperatoriui dvigubai žemesnė nei orginalių filtrų.

P.S. Anksčiau užsakyti iš ekofiltras.lt nelabai patiko, per grubus/platus metalinis rėmas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 05 sausio 2021 - 12:24
QUOTE(silainiai @ 2021 01 05, 13:22)
Ar kas užsakinėjote rekuperatoriams filtrus iš šitos parduotuvės?

https://cleanfilter.eu/lt/cleanfilter/?v=c562607189d7

Kaina bent mano rekuperatoriui dvigubai žemesnė nei orginalių filtrų.

P.S. Anksčiau užsakyti iš ekofiltras.lt nelabai patiko, per grubus/platus metalinis rėmas.
Parsisiunčiau prieš kelis mėnesius - filtrai be metalinio rėmo, su papildomom sandarumo juostelėm. Patenkintas.
Atsakyti

kaip daznai keiciate filtrus? Pagal ka sprendziate, kad laikas keisti?

Atsakyti

pasinaudojau parduotuves nuoroda, uzsakiau filtrus, aciu. Kai atsius, pasidalinsiu ispudziais

Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2021 01 05, 20:49)
<p>pasinaudojau parduotuves nuoroda, uzsakiau filtrus, aciu. Kai atsius, pasidalinsiu ispudziais</p>
Perku filtracinę medžiagą ir šeimos moterim duodu darbo. Kaina gaunasi, kad nors kas 2sav. keisk. 2m2 filtracinės medžiagos tarp 4-5€.

Papildyta:
QUOTE(sevas @ 2021 01 05, 20:33)
<p>kaip daznai keiciate filtrus? Pagal ka sprendziate, kad laikas keisti?</p>

Rekuperatorius pats pasignalizuos kada juos pasikeisti.

Pridėta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 05 sausio 2021 - 20:56