Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(Verteris @ 2020 12 07, 19:58)
Pas mane Rego 500h, prikabinu. Ar srautai normaliai subalansuoti, gal išmetimas uždarytas visur?

Pas jus visi +4 laipsniai, lauke raso salciau, o efektyvuma raso mazesni nei pas mane: https://www.dropbox..../21.15.jpg?dl=0 Nesueina galai..

Srautai nera subalansuoti.. Montuotojai padare is rankos, nors buvom snekeje..
Po karantino galvoju imti prietaisa ir sureguliuoti. Ne raketu mokslas.

Esme kad siandien vakare iskrito klaida F4 - saltas tiekiamas oras. Pagal dokumentacija ji galima, kai:
1. Neveikia šildytuvai. (taip jie isjungti)
2. Neveikia papildomi šildymo / vėsinimo prietaisai. (ju nera)
3. Sugedęs oro temperatūros jutiklis (greiciausiai sitas)

Nustatymuose radau min paduodama temperatura, kuri buvo 15 (todel speju ir gavau F4).

Klausimas kaip skaiciuojamas efektyvumo koeficientas?

T.y. man kliuna:
- ismetamo oro temperatura 23.1
- paduodamo oro temperatura 14.5
- Lauke -0.7

efektyvumas 89%. Pagal mano skaiciavimus: (14.5+0.7)/23.1 * 100 = 66 %. Gal tikrai visa beda tik temperaturos dacike
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2020 12 07, 20:19)
Zehnderio skaičiai - varinėja 120 kubų. Kiek čia maždaug išeina kubų, kai tavo įrenginys dirba 35 proc. našumu? Turėtų būti šalta, kai pučia tik 13 laipsnių.

rego 450, max galia 490m3/h, tai 35% = 170m3/h. Bet cia teoriniai skaiciai.. Taip turetu buti salta jau nuo 16, bet kad nejauciu... irgi butu gerai kazkaip pamatuoti temperatura.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 07 gruodžio 2020 - 21:26
QUOTE(VilkasPilkas @ 2020 12 07, 19:45)
Sveiki,

Idomu kokia temperatura dabar turi amalvos (ir ne tik) rekupu naudotojai (kai pasildymas isjungtas)?

Pas mane rego450: https://www.dropbox....ontrol.jpg?dl=0

Mano supratimu temperatura stipriai per zema?

Pas mane taip pūtė, kai ištraukiamo oro ventiliatorius dėl blogų kontaktų neveikė. Mano supratimu, kaip ir sakiai, esmė disbalanse. Išmetimo srautą didink, tiekimo srauto atžvilgiu.

Beje, kai ištraukimo ventiliatorius neveikė, atidariau trumpam langą bandydamas suprast, kas su rekupu negerai, ir rekupas išsijungė nuo per šalto tiekiamo oro. Tada oras visas išėjo per langą, o ne per didesnio pasipriešinimo išmetimo ortakyną, todėl paduodamo oro niekas nepašildė ir tiekiamo oro temperatūrai nukritus žemiau 5°C rekuperatorius buvo sustabdytas su per žemo tiekiamo oro klaida.

Kadangi ir pas tave tokia klaida buvo išmesta, ar nebus, kad ir pas patį išmetimo ventiliatorius neveikia, o klaida buvo išmesta tuomet, kai pavyzdžiui išeidinėjote pro duris, ir durys buvo atidarytos kokią 20 sekundžių ar dar ilgiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 07 gruodžio 2020 - 23:31
QUOTE(mintas @ 2020 12 08, 00:29)
Pas mane taip pūtė, kai ištraukiamo oro ventiliatorius dėl blogų kontaktų neveikė. Mano supratimu, kaip ir sakiai, esmė disbalanse. Išmetimo srautą didink, tiekimo srauto atžvilgiu.

Beje, kai ištraukimo ventiliatorius neveikė, atidariau trumpam langą bandydamas suprast, kas su rekupu negerai, ir rekupas išsijungė nuo per šalto tiekiamo oro. Tada oras visas išėjo per langą, o ne per didesnio pasipriešinimo išmetimo ortakyną, todėl paduodamo oro niekas nepašildė ir tiekiamo oro temperatūrai nukritus žemiau 5°C rekuperatorius buvo sustabdytas su per žemo tiekiamo oro klaida.

Kadangi ir pas tave tokia klaida buvo išmesta, ar nebus, kad ir pas patį išmetimo ventiliatorius neveikia, o klaida buvo išmesta tuomet, kai pavyzdžiui išeidinėjote pro duris, ir durys buvo atidarytos kokią 20 sekundžių ar dar ilgiau.

Snekejau siandien su amalva irgi to paties klause. Atsidarius rekupa jo nesimato, taciau is lauko puses galima jausti kad pucia, ypac kai paleidi max galia. Lauksiu serviso zmogaus.
Atsakyti

Sveiki, Antra žiema gyvenam su BlinkFlair 325. Montuojant sistemą pagailėjome eurų entalpiniui šilumokaičiui, nes nežinojome, ar jo prireiks. Visgi, panašu, kad kažkokius sprendimus turime priimti. Arba dedam entalpinį šilumokaitį, arba kanalinį drėkintuvą. Išlaidos abiejų atveju panašios. Pirmumą teikiam šilumokaičio pakeitimui. Šiai dienai namuose turim 28-30% drėgmės. Kaip žinoti, kokios drėgmės galime tikėtis prie entalpinio šilumokaičio, kad nebūtų pinigai išmesti į balą ir vistiek turėsim dėti kanalinį drėkintuvą.

Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2020 12 08, 19:49)
Snekejau siandien su amalva irgi to paties klause. Atsidarius rekupa jo nesimato, taciau is lauko puses galima jausti kad pucia, ypac kai paleidi max galia. Lauksiu serviso zmogaus.

Nu įdomu kaip baigėsi. Pas mane antri metai su komfoventu baigiasi, kol kas bėdų nesimato.

Vienintelis dalykas, kas nervina - C6 valdikliui dažnai softą atnaujina, o 'kas naujo' ar 'kas pataisyta' neduoda smile.gif Matosi, kad web interfeisas kiek keičiasi, galbūt valdymo logika pataisoma (bet kai nėra softo aprašymo, tai ir nesuprasi, ar tikrai, ar vaidenasi).
Papildyta:
QUOTE(BigOwl @ 2020 12 11, 08:13)
<p>Sveiki, Antra žiema gyvenam su BlinkFlair 325. Montuojant sistemą pagailėjome eurų entalpiniui šilumokaičiui, nes nežinojome, ar jo prireiks. Visgi, panašu, kad kažkokius sprendimus turime priimti. Arba dedam entalpinį šilumokaitį, arba kanalinį drėkintuvą. Išlaidos abiejų atveju panašios. Pirmumą teikiam šilumokaičio pakeitimui. Šiai dienai namuose turim 28-30% drėgmės. Kaip žinoti, kokios drėgmės galime tikėtis prie entalpinio šilumokaičio, kad nebūtų pinigai išmesti į balą ir vistiek turėsim dėti kanalinį drėkintuvą.</p>

Bijau, kad tiksliai niekas neišburs. Pas mane su paprastu rotaciniu (be jokių absorbsinių dangų) rekuperatoriumi laikosi 50-60% prie dabartinio oro, bet turiu kelias undines, kasdien po kelis kartus į dušą lendančias (prigarina nekūdai). Čia ar kur kitame forume mačiau besiskundžiančių, kad drėgmė su entalpiniu laikosi ties 70% - beveik drėgmės surinkėją statyti reikia.

Kitaip sakant - entalpinis tikrai padidins, o iki kiek - čia jau nuo jūsų gyvenimo būdo priklauso.

Ai, tiesa, jei namas kiauras, tai gali labai ir nepadėti - visa drėgmė per nesandarumus į lauką išnešama.
Atsakyti
QUOTE(BigOwl @ 2020 12 11, 09:13)
Kaip žinoti, kokios drėgmės galime tikėtis prie entalpinio šilumokaičio, kad nebūtų pinigai išmesti į balą ir vistiek turėsim dėti kanalinį drėkintuvą.</p>

Paantrinsiu Verteriui, entalpinis šilumokaitis gražina mažą dalį drėgmės, ar tos dalies užtenka priklauso nuo daugelio niuansų, pagrinde nuo natūralaus prieaugio namo eksploatacijos metu, tokio kaip dušas, augalai, akvariumas ir pan. bei nuo vėdinimo intensyvumo. Kokia kombinacija pas jus gausis, sunku išburti.
Atsakyti

Namas sandarus, priduotas pernai A+. Augalų, akvariumo neturim, gaminam mažai, vėdinimą palaikom 140m3. Jeigu entalpinis grąžina mažą dalį drėgmės, tai gal tada verta centrinį drėkintuvą dėti? Gal kažkokių atsiliepimų kažkas turi?

Tiesa, šioje diskusijoje buvo tema apie nekokybiškus entalpinius. Kažin, ar dabar jie gaminami su ištaisytomis klaidomis?

Atsakyti

Sveiki, Antra žiema gyvenam su BlinkFlair 325. Montuojant sistemą pagailėjome eurų entalpiniui šilumokaičiui, nes nežinojome, ar jo prireiks. Visgi, panašu, kad kažkokius sprendimus turime priimti. Arba dedam entalpinį šilumokaitį, arba kanalinį drėkintuvą. Išlaidos abiejų atveju panašios. Pirmumą teikiam šilumokaičio pakeitimui. Šiai dienai namuose turim 28-30% drėgmės. Kaip žinoti, kokios drėgmės galime tikėtis prie entalpinio šilumokaičio, kad nebūtų pinigai išmesti į balą ir vistiek turėsim dėti kanalinį drėkintuvą.

Panasi bus abiem atvejais, zinau konkrecius atvejus. Kanalinio minusas, jog jis nera amzinas. Kolegai jau reikes pagrindine kasete keisti, o ji brangi..... Entalpine kasete geresnis pasirinkimas. 

Atsakyti

Namas sandarus, priduotas pernai A+. Augalų, akvariumo neturim, gaminam mažai, vėdinimą palaikom 140m3. Jeigu entalpinis grąžina mažą dalį drėgmės, tai gal tada verta centrinį drėkintuvą dėti? Gal kažkokių atsiliepimų kažkas turi?

Tiesa, šioje diskusijoje buvo tema apie nekokybiškus entalpinius. Kažin, ar dabar jie gaminami su ištaisytomis klaidomis?

Mano ziniom buvo kazkokia maza partija, gamintojas keisdavo "blogas" kasetes. Dar nezinau nei vieno atvejo jog kas turi entalpini ir reiketu papildomo drekintuvo. 

Atsakyti
QUOTE(BigOwl @ 2020 12 11, 11:26)
<p>Namas sandarus, priduotas pernai A+. Augalų, akvariumo neturim, gaminam mažai, vėdinimą palaikom 140m3. Jeigu entalpinis grąžina mažą dalį drėgmės, tai gal tada verta centrinį drėkintuvą dėti? Gal kažkokių atsiliepimų kažkas turi?</p><p>Tiesa, šioje diskusijoje buvo tema apie nekokybiškus entalpinius. Kažin, ar dabar jie gaminami su ištaisytomis klaidomis?</p>

Jei drėgmės nepasigaminate tai iš kur jos gauti ,kad pagrąžinti ją .Reikia dažniau grindis plauti ar robotą paleisti su plovimu ,tada ir entalpinis šilumokaitis padės . Pats šiemet pasikeičiau iš paprasto šilumokaičio į entalpinį . Brungus zaraz ,bet kai turiu geras nuolaidas ir pakabinau ... tai ne taip skausminga smile.gif dabar drėgmė sukasi apie 40-45pr. o būdavo žęmiau 30 pr neįmanoma oda sausa , atrodo visą niežti ,nosiaryklė sausa ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 11 gruodžio 2020 - 18:02
QUOTE(BigOwl @ 2020 12 11, 10:26)
<p>Namas sandarus, priduotas pernai A+. Augalų, akvariumo neturim, gaminam mažai, vėdinimą palaikom 140m3. Jeigu entalpinis grąžina mažą dalį drėgmės, tai gal tada verta centrinį drėkintuvą dėti? Gal kažkokių atsiliepimų kažkas turi?</p><p>Tiesa, šioje diskusijoje buvo tema apie nekokybiškus entalpinius. Kažin, ar dabar jie gaminami su ištaisytomis klaidomis?</p>

Pas mus su Zehnder entalpiniu laikosi ~55 +/-5
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2020 12 11, 18:55)
Jei drėgmės nepasigaminate tai iš kur jos gauti ,kad pagrąžinti ją .Reikia dažniau grindis plauti ar robotą paleisti su plovimu ,tada ir entalpinis šilumokaitis padės . Pats šiemet pasikeičiau iš paprasto šilumokaičio į entalpinį  . Brungus zaraz ,bet kai turiu geras nuolaidas ir pakabinau ... tai  ne taip skausminga  smile.gif dabar drėgmė  sukasi apie 40-45pr. o būdavo žęmiau 30 pr neįmanoma oda sausa , atrodo  visą niežti ,nosiaryklė sausa ...

Nesakyk, bet 40-50 proc. idealu. Bent jau man. Virš 55 per daug. Jau tropikai. O 38 proc. man minimumas. Įtariu daugeliui tas pats.
Papildyta:
QUOTE(miskis @ 2020 12 11, 20:23)
Pas mus su Zehnder entalpiniu laikosi ~55 +/-5

Sprendi, ką Zhenderis rodo ar dar turi kitą, išorinį matuoklį?
Atsakyti