Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

Netingekite senesnes temas perkaityti, isdidkutuota :). Q serija modernesne. 

Tą skaičiau, kuo skiriasi suprantu. Ieškau konkrečių atsiliepimų dėl elektros sąnaudų ir drėgmės grąžinimo. Iš pradžių dar žiūrėjau rotacinį, bet facebook (naminuko grupei) mačiau, kad žmonėms per mėnesį šaltuoju sezonu po 50 - 60 eu suvalgo, tai iškart atkrito.. Ar realu, kad plokstelinis priešpriesinių srautų suvalgys 30~ per metus.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo O.Mantas: 17 lapkričio 2020 - 09:10

Tą skaičiau, kuo skiriasi suprantu. Ieškau konkrečių atsiliepimų dėl elektros sąnaudų ir drėgmės grąžinimo. Iš pradžių dar žiūrėjau rotacinį, bet facebook (naminuko grupei) mačiau, kad žmonėms per mėnesį šaltuoju sezonu po 50 - 60 eu suvalgo, tai iškart atkrito.. Ar realu, kad plokstelinis priešpriesinių srautų suvalgys 30~ per metus.

E neturi srauto davikliu, ir bypass nera moduliuojamas. Prie dabartiniu ziemu plokstelinis entalpinis net teno nejugs. Paieskok senas temas, Cibulis tikrai dalinosi metinem sanaudom. 

Atsakyti
QUOTE(O.Mantas @ 2020 11 17, 10:08)

Aš tokį įrenginį turiu. Gerai nepamenu, bet per metus prisuka elektros už maždaug 30 eurų. Šiuo metu pradėjau rinkti tikslesnius duomenis, nes name jau gyvenu. Pvz., nuo spalio 31 d. iki šio momento prisuko 5,21 kWh elektros.

Kai nebūnu name, varinėju 70 kubų, kai būnu palaikau 120 kubų. Kartais pavarinėju 220 kubų, kai noriu geriau patalpas nuo bacilių išvėdinti. Tai per pusę lapkričio išeina 5,21 kWh už 0,72 euro, jei gerai pamenu elektros tarifą.

Šiuo metu pučia 120 kubų. Skaičiai tokie. Turiu 2 atskirus termometrus pirmame ir antrame aukšte. Abu rodo tą patį: 23,1 laipsnio temperatūra ir 45 proc. drėgmė.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2020 11 17, 15:24)
Turiu 2 atskirus termometrus pirmame ir antrame aukšte. Abu rodo tą patį: 23,1 laipsnio temperatūra ir 45 proc. drėgmė.

Wow, kas įrodinėjo, kad ideali t° yra 20°C? 21°C tai jau biezbožnai karšta, ir reikia t° numušinėt.

Panašu, kad šeimoje sprendžia ne viena galva smile.gif.

Ir beje, kodėl tokį sausą orą tamstos rekupas į patalpas pradėjo pūsti, kai namie pradėjai gyventi? Gal šilumokaitis sugedo? Ne laikas keisti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 17 lapkričio 2020 - 14:37

Na naudoju priešpriešinių srautų ne entalpinį. Nesvarbu kokia lauke temperatūra, energijos suvartojimas apie 15-20Wh. Pastovus oro srautas - 80m3/h. Sistemos bendras efektyvumas svyruoja nuo 95% iki 100%. Šilumokaičio priešužšalimine apsauga - recirkuliacija, tad nereikia jokių tenų ar didelių energijos sąnaudų. Drėgmė svyruoja 50-60% ribose. 

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2020 11 17, 15:35)
Wow, kas įrodinėjo, kad ideali t° yra 20°C? 21°C tai jau biezbožnai karšta, ir reikia t° numušinėt.

Panašu, kad šeimoje sprendžia ne viena galva smile.gif.

Ir beje, kodėl tokį sausą orą tamstos rekupas į patalpas pradėjo pūsti, kai namie pradėjai gyventi? Gal šilumokaitis sugedo? Ne laikas keisti?

Aš nieko neįrodinėjau, bet 23 laipsniai man karšta. Ir dabar galvoju ar neverta sumažinti, bet gi paliksiu daugiau, kad būtų aiškios visos žiemos sąnaudos prie +23. Bus lengviau tau gyventi. Nesakysi, kad rūsyje gyvenu.

Kitas vertus su esamu nustatymu, kai lauke buvo apie +8, name palaikė apie 22,5-23, bet panašu, kad vėstant orui, kreivė koreguojasi ir dabar visame name +23 laipsniai, o antrame aukšte kai kur būna ir 23,5 laipsnio. Čia dar reikia stebėjimo. Nespręsk apie pirmą mėnesį.

O kur čia tau sausas oras? Man pats? Beje, name gyvenu vienas.

Beje, aš skirtingai nei daugelis žadu skelbti bendras viso namo elektras sąnaudas ir atskiras šildymui, karštam vandeniui, vedinimui. Manau, kad ir kiti buities prietaisai nemenkai prišildo patalpas. Pvz., skalbimo mašina šiuo metu jau 3-4 val. be perstojo sukasi.

Čia buvo duomenys už spalį,bet dar ne visi buities prietaisiai buvo pajungti. Nuo dabar jau absoliučiai viskas sujungta. Teisingiau nuo paskutinio penktadienio - lapkričio 13 d. Tai dar už lapkritį bus ne visai teisingi duomenys, bet už gruodį jau bus.

Tik aš zyliuoju. Dažnai nemiegu namuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 17 lapkričio 2020 - 14:50

Dėl drėgmės gyvenamose patalpose palaikymo su skirtingais rekuperatoriais, tai pas mane 46%-48% drėgmė patalpose ir rekupas nuolatos, be sustojimu dirba 50% našumu, o t.y. apie 160m3/h..

Visai neblogai, kaip pasak kai kurių, "drėgmės negražinančiam įrenginiui", lyginant su drėgmę gražinančiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 17 lapkričio 2020 - 14:46
QUOTE(mintas @ 2020 11 17, 15:45)
Dėl drėgmės gyvenamose patalpose palaikymo su skirtingais rekuperatoriais, tai pas mane 46%-48% drėgmė patalpose ir rekupas nuolatos, be sustojimu dirba 50% našumu, o t.y. apie 160m3/h..

Visai neblogai, kaip pasak kai kurių, "drėgmės negražinančiam įrenginiui", lyginant su drėgmę gražinančiu.

Žmogau, aš name gyvenu vienas. Dažnai nakvoju net ne name. Poste aukščiau viską surašiau - skaityk apačioje. Būdamas vienas varinėju 120 kubų. Man atrodo super. O drėgmės pas mane rekupas rodo 56 proc., termometras 45 proc.

Visą praeitą savaitę nakvojau ne name. Čia tik dirbu ir kavą geriu, tai vandens sąnaudos juokingos. O štai vakar jau pradėjau naudotis. Turėtų tikriausiai užkilti, bet man 40-50 proc. ribose idealu. Daugiau nenoriu, mažiau irgi.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2020 11 17, 15:49)
O drėgmės pas mane rekupas rodo 56 proc., termometras 45 proc. ...bet man 40-50 proc. ribose idealu. Daugiau nenoriu, mažiau irgi.

Pas mane irgi patalpų termometrų rodmenis parašiau.

Ideali drėgmė tarp 40%-60%.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2020 11 17, 10:44)
E neturi srauto davikliu

Ar tikrai ?
Papildyta:
Pasikeičiau ir aš paprastą šilumokaitį į entalpinį .Drėgmė name iš kart pakilo .Dabar namie 22,6lC 53pr drėgmė . Vien žodž tik entalpinis šilumokaitis .
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2020 11 17, 15:55)
Pas mane irgi patalpų termometrų rodmenis parašiau.

Ideali drėgmė tarp 40%-60%.

Tai pas mane tokia ir yra.
Atsakyti

Na naudoju priešpriešinių srautų ne entalpinį. Nesvarbu kokia lauke temperatūra, energijos suvartojimas apie 15-20Wh. Pastovus oro srautas - 80m3/h. Sistemos bendras efektyvumas svyruoja nuo 95% iki 100%. Šilumokaičio priešužšalimine apsauga - recirkuliacija, tad nereikia jokių tenų ar didelių energijos sąnaudų. Drėgmė svyruoja 50-60% ribose. 
Nelabai tikiu del tokios dregmes lygio, nebent dziaunami skalbiniai ant virves namie. O del efektyvumo tai papugas jus skaiciuojate arba rekuperatorius. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 17 lapkričio 2020 - 18:19