QUOTE(mintas @ 2020 11 17, 15:35)
Wow, kas įrodinėjo, kad ideali t° yra 20°C? 21°C tai jau biezbožnai karšta, ir reikia t° numušinėt.
Panašu, kad šeimoje sprendžia ne viena galva
.
Ir beje, kodėl tokį sausą orą tamstos rekupas į patalpas pradėjo pūsti, kai namie pradėjai gyventi? Gal šilumokaitis sugedo? Ne laikas keisti?
Aš nieko neįrodinėjau, bet 23 laipsniai man karšta. Ir dabar galvoju ar neverta sumažinti, bet gi paliksiu daugiau, kad būtų aiškios visos žiemos sąnaudos prie +23. Bus lengviau tau gyventi. Nesakysi, kad rūsyje gyvenu.
Kitas vertus su esamu nustatymu, kai lauke buvo apie +8, name palaikė apie 22,5-23, bet panašu, kad vėstant orui, kreivė koreguojasi ir dabar visame name +23 laipsniai, o antrame aukšte kai kur būna ir 23,5 laipsnio. Čia dar reikia stebėjimo. Nespręsk apie pirmą mėnesį.
O kur čia tau sausas oras? Man pats? Beje, name gyvenu vienas.
Beje, aš skirtingai nei daugelis žadu skelbti bendras viso namo elektras sąnaudas ir atskiras šildymui, karštam vandeniui, vedinimui. Manau, kad ir kiti buities prietaisai nemenkai prišildo patalpas. Pvz., skalbimo mašina šiuo metu jau 3-4 val. be perstojo sukasi.
Čia buvo
duomenys už spalį,bet dar ne visi buities prietaisiai buvo pajungti. Nuo dabar jau absoliučiai viskas sujungta. Teisingiau nuo paskutinio penktadienio - lapkričio 13 d. Tai dar už lapkritį bus ne visai teisingi duomenys, bet už gruodį jau bus.
Tik aš zyliuoju. Dažnai nemiegu namuose.