QUOTE(mintas @ 2020 07 03, 17:39)
Dėl rotorinių rekupų sauso oro, tai pritariu. Nors jie ir gražina drėgmę, bet gražina jos ženkliai per mažai, todėl rotorinį įrenginį reikėtų rinktis tik su atrodo sorbcine danga, bent jau sau tik tokį rinkčiausi. Komfoventas naujoje partijoje leidžia rinktis rekuperatorius ir su tokiais šilumokaičiais, taip kad ir pats gamintojas pripažino šį trūkumą.
Kas yra gan keista. Pas mane tas pats komfoventas, tik kitas rotorinis modelis. Kai tik užkūriau ir negyvenau, per savaitę ant ne pačio didžiausio greičio visą drėgmę iš namo po statybų išmetė - sumažino nuo bjaurių 70-80% (langai tekėjo kondensatu žiemą) iki 30-40%. Jau galvojau 'vo brač, kur tas išgirtasis rotorių drėgmės grąžinimas'. Tiesa, ta savaitė aną žiemą buvo pati šalčiausia, gal iki -20C naktimis krito. Bet kai pradėjome gyventi ir atsirado vidiniai drėgmės šaltiniai - žiemą nekrenta žemiau 50%. Kas yra man pats tas - gerklė/nosis dar nedžiūna, langai nuo kondensato jau neplaukia.
Tai dabar ir nežinau, ar labai čia jau reiktų man to sorbcinio rotoriaus drėgmės padidinimui.
Papildyta:
QUOTE(kristinka_2010 @ 2020 07 03, 18:02)
<p>Tai siek tiek reziumuojant rinktumetes:</p><p></p><p>plokstelinį rekuperatoriu;</p><p>cinkuotos skardos ortakius;</p><p>Kambariuose paduodamas oras;</p><p>Koridoriuje ir WC istraukiamas.</p><p></p><p>Del rekuperatoriaus modelio vis tiek dar neaisku tris gamintojus isbraukem.. kas dar be to garsaus Zender. </p><p></p><p>Man dar siulo cinkuotus ordatius paduodamus apsiltinti 2cm vata, istraukiamus palikti neapsiltintus.</p>
Jei plokštelinį, tai tada tik su entalpiniu šilumokaičiu. Kitaip nosis ir gerklė žiemą kentės. Jei pinigai leidžia, gal net tą patį Zehnder'io Q350. Nors va lygtais kažkas buvo čia užsiminęs, kad ar ne vokiečiai forumuose skundinėjosi dėl paskutinių modelių, kad smirda po paleidimo - matyt irgi korporatyvinės costsaving'o galvos pradėjo taupyti ant gamybos...