Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(silainiai @ 2020 06 15, 14:06)
Užsakiau pačiupinėjimui po 1vnt F7 ir G4, kainos atitinkamai 7,20 ir 6,50. Per savaitę žadėjo pagaminti. Tiesa, dar yra tarpinis variantas M5, gal geriau nei G4 ?

Kadangi mano rekupas gamykliškai komplektuojamas su F7, tai 6 metus laužiausi kol pagaliau nusprendžiau įsigyti M5 ištraukimui, kai oro padavimui ir toliau žadu naudoti tik F7. Amalvoje kai pirkdavau filtrus, klausdavo kokio noriu F7 ar M5, tai panašu, kad pats gamintojas leisdavo komplektaciją su mažesnio filtrvimo lygio filtrais. Apie G4 lygio filtrus niekad nė nesvarsčiau.

Dabar pabandžiau paieškot info, tai ką radau G4 pelėsio sporų nesulaiko, o F7 net ir dalį virusų nepraleidžia, nors dabar kai visi apie virusus daugiau išmanom, tai kai virusai ore gyvybingi išlieka iki 30 min - 1 val. tai turbūt nelabai aktualu smile.gif. Beje, jei tikėti ne per seniausio filmo apie apokalipse scenarijumi, kai žmonės suzombėdavo kokio tai grybo sporų įkvėpę, tai norint nesuzombėti namie bent jau M5 reikėtų turėti smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 15 birželio 2020 - 22:55
Nors gal teisingiau vadovautis būtų Šiuo straipsniu. nors mano bandymai ir rodė mažesnį skirtumą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 15 birželio 2020 - 23:27

Sveiki.

Ar veiktu kanalinis oro kondicionierius prijungus ji prie rekuperatoriaus ? Ar nejungiant prie rekuperatoriaus, bet jungiant i ta pati ortakyna ? 

Atsakyti
QUOTE(nerobotas @ 2020 06 20, 20:09)
<p>Sveiki.

Ar veiktu kanalinis oro kondicionierius prijungus ji prie rekuperatoriaus ? Ar nejungiant prie rekuperatoriaus, bet jungiant i ta pati ortakyna ? 
</p>

Jungti prie rekuperatoriaus nematau prasmės, kam gadinti įrenginį. Kanalinis juk skirtas jungimui prie ortakyno, tad jungti turi būti galima. Problema, kad oro srautai vėdinimui ir kondicionieriui bus skirtingi, tad kondicionierius turės būt jungiamas su papildoma oro paėmimo atšaka ant kurios turės būti sumontuotas bent jau atbulinis vožtuvas ir žinoma oro filtras. Taipogi, oro paėmimą tai atšakai, gerai būtų organizuoti ne iš WC ar panašios patalpos, nes iš ten paimtas oras vėliau bus paduodamas per rekuperatoriaus oro padavimo ortakyną.

Ieškok informacijos apie vėdinimą su recirkuliacija. Gal video bus aiškiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 20 birželio 2020 - 22:03
Ai dar vienas niuansas, kadangi paduodamo oro srautai bus didesni, nei projektuoti vėdinimui, padavimo ortakynas turėtų būti didesnių diametrų, arba, jei vėdinimo projektas dar nepadarytas, tai jį reikėtų projektuoti su recirkuliacija.

Jei ortakynas jau įrengtas, tai pajungti kanalinį taipogi galima, bet tik didesniais galingumais veikiant, ortakynas bus labiau triukšmingas, jei kanalinio galingumas didesnis, nei projektuoto ortakyno pralaidumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 birželio 2020 - 10:59

Supratau, pasidomesiu. Dekui

Atsakyti
Kur įsigyti kaloriferį už padorią kainą? Įtariu Lietuvoje be šansų? Kokioje interneto svetainėje Lenkijoje geriausia būtų ieškoti?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2020 06 25, 17:53)
Kur įsigyti kaloriferį už padorią kainą? Įtariu Lietuvoje be šansų? Kokioje interneto svetainėje Lenkijoje geriausia būtų ieškoti?

Aš pagrinde viską žiūriu allegro.pl . Tik ką paėmiau belaidį patalpos temperatūros valdiklį + lauko belaidį daviklį už 89 eurus. LT toks komplektas kainuotų apie 145-150eurų.

QUOTE(silainiai @ 2020 06 15, 14:06)
Užsakiau pačiupinėjimui po 1vnt F7 ir G4, kainos atitinkamai 7,20 ir 6,50. Per savaitę žadėjo pagaminti.

P.S. Pasiėmiau vietinės gamybos filtrus. Pirmas vaizdas- gal kiek per "grubus" rėmelis, vos ne 1cm uždengia filtravimo paviršių visu perimetru. Nėra auselių, už kurių reikia ištraukti filtą. Teks įsukti po "samariezą".Bendrai pagal kainos/kokybės santykį duočiau 7 iš 10.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 25 birželio 2020 - 18:33
QUOTE(silainiai @ 2020 06 25, 19:24)
Aš pagrinde viską žiūriu allegro.pl

Dėkui
Atsakyti

Sveiki, 

esu vėl paieškose ties vėdinimu. Kadangi ankstesnis sprendimas su Amalva nepasiteisino - žiūriu kokį geresnį įrenginė šį kartą pasirinkti.

Siūlo man SystemAir SAVE VSR 300. Šildomo ploto apie 122m2.

​Kokia būtų nuomonė apie šio gamintojo įrenginius?

Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2020 07 02, 21:30)
<p>Sveiki, </p><p></p><p>esu vėl paieškose ties vėdinimu. Kadangi ankstesnis sprendimas su Amalva nepasiteisino - žiūriu kokį geresnį įrenginė šį kartą pasirinkti.</p><p>Siūlo man SystemAir <span style="background-color:rgb(247,247,247);">SAVE VSR 300. Šildomo ploto apie 122m2.</span></p><p><span style="background-color:rgb(247,247,247);"></span>
</p><p><span style="background-color:rgb(247,247,247);">​Kokia būtų nuomonė apie šio gamintojo įrenginius?</span>
</p>

Kas pagrinde nuvylė komfovent rekuperatoriuje?

Kas liečia rekuperatoriaus valdymo algoritmus, įpatingai apsaugą nuo namo prišildymo vasarą, senasis komfovento produktas yra totalus sh. Bet tikrai nemanau, kad būsi patenkinta įsigijusi analogišką produktą tik kito gamintojo. Gal vasaros režimai dirbs geriau, kaip supratau, tai ir naujesni komfovento produktai šiek tiek patobulėjo šioje srityje, bet įsitikinęs, kad tikėto pagerėjimo su nusižiūrėtu įrenginiu nepajusi. Nors žaidžiu su savo komfovent rekupu ir nuolatos rankomis nustatinėju įvairius režimus, kad namas ne tik kad nekaistų, bet ir būtų vėsinamas, su rekuperatoriaus pagalba namo atvėsinti nepavyksta. Esu priverstas naudoti grindinį vėsinimą.

Įtariu kad teks nusivilti ir šiuo įrenginiu. Jei nori kažko geresnio greičiausiai teks stipriau paišlaidauti ir įsigyti Cibulio liaupsintą Zehnder ComfoAir Q350 modeliuką ar kažką panašaus, nors ir pats Cibulis vėsinasi grindinio vėsinimo pagalba, taip, kad klausimas, ar net ir su šiuo įrenginiu bus bent kiek geriau.

Atsakyti

Kas pagrinde nuvylė komfovent rekuperatoriuje?

Kas liečia rekuperatoriaus valdymo algoritmus, įpatingai apsaugą nuo namo prišildymo vasarą, senasis komfovento produktas yra totalus sh. Bet tikrai nemanau, kad būsi patenkinta įsigijusi analogišką produktą tik kito gamintojo. Gal vasaros režimai dirbs geriau, kaip supratau, tai ir naujesni komfovento produktai šiek tiek patobulėjo šioje srityje, bet įsitikinęs, kad tikėto pagerėjimo su nusižiūrėtu įrenginiu nepajusi. Nors žaidžiu su savo komfovent rekupu ir nuolatos rankomis nustatinėju įvairius režimus, kad namas ne tik kad nekaistų, bet ir būtų vėsinamas, su rekuperatoriaus pagalba namo atvėsinti nepavyksta. Esu priverstas naudoti grindinį vėsinimą.

Įtariu kad teks nusivilti ir šiuo įrenginiu. Jei nori kažko geresnio greičiausiai teks stipriau paišlaidauti ir įsigyti Cibulio liaupsintą Zehnder ComfoAir Q350 modeliuką ar kažką panašaus, nors ir pats Cibulis vėsinasi grindinio vėsinimo pagalba, taip, kad klausimas, ar net ir su šiuo įrenginiu bus bent kiek geriau.

Toks tas stipriau su tuo paislaidavimu, siaip systemair tas pas kas ir Komfovent"as. Neziureciau i ta sipotreba visai. 

Atsakyti