QUOTE(silainiai @ 2020 06 11, 13:04)
Mintai, ar teisingai supratau, kad pas tave ir padavimo, ir išmetimo filtrai F7 klasės?
Jei taip, kokia prasmė tiek valyti išmetamą orą, nes padidėja el.sąnaudos ?
Taip, pas mane abu filtrai F7. Pilnai pritariu šiai minčiai. Ir ankščiau apie tai kildavo minčių, bet vis palikdavau, kaip gamintojas rekomendavo. Vis tik, kai dariau paskutinį užsakymą, paėmiau ir M5, iš išmetamam orui vidaus. Vis tik bus problema su srautų balansavimu
. Paprasčiausias mano sugalvotas, tai su permatomu sifonu užpildytu vandens, bet visai nėra noro ortakių pradūrinėti
.
Ar verta pataupyti ir išmetimo vamzdį nuo rekuperatoriaus iki lauko sienos pakeisti iš pūsto polietileno į cinkuotos skardos su apšiltinimu? Man susidaro nemažas atstumas: virs 7m, dar alkūnė 90 laipsnių... Vnž, kaina skiriasi 191E vs 92E?
Viduje cinkuotos skardos ortakiai viskas OK, bet į lauką... Juos labai gerai apšiltinti reikia, kad kondensato ant jų išvengti, o tai kokybiškai padaryti yra sudėtinga
. Aš šioje vietoje manau teisingiau, ne gerai darbus gebančių meistrų ieškoti, o pasirinkti tinkamesnę technologiją, t.y. atsisakyti skardinių ortakių į lauką.
Papildyta:
Dabar viduje 26°C, Lauke 34°C (visai neseniai buvo 35°C), rekupas paduoda 27.6°C. Eilinis įrodymas, kad rekupas kaip šildo tiekiamą orą, taip ir vėsina.