Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(cibulis @ 2020 06 11, 14:36)
Aš pirmadienį geoterminio vėsinimą įjungiau, tai iš karto užkilo drėgmė. Štai ką rodo rekuperatoriaus programėlė. Dabar ne namuose, tai nežinau, ką rodo vietiniai termometrai. Bet jie dažnai rodo mažesnę drėgmę nei programėlė.

Prie to pacio, o kokia temperatura paduoda i grindis siuo metu, ir kokia pas tave danga kambariuose, neskaitant plyteliu?
Atsakyti
QUOTE(sauliusz @ 2020 06 11, 14:54)
Prie to pacio, o kokia temperatura paduoda i grindis siuo metu, ir kokia pas tave danga kambariuose, neskaitant plyteliu?

Paduoda 18,7, grįžta 19,9 laipsnio. Visur - trisluoksnės ąžuolo parketlentės. Pirmame aukšte pagal termostatus 23-23,5 laipsnio, antrame - 23,5-24 laipsniai. Termometras pirmame aukšte rodo 23 laipsnius ir 51 proc. drėgmės, antrame - 23,9 laipsnius ir 48 proc. drėgmę.

Aš šiemet termostatus nustačiau, kad išjungtų vėsinimą prie 23 laipsnių. Pernai buvo prie 22 laipsnių. Todėl ir name buvo 1 laipsniu vėsiau. Šiuo metu labai gaivu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 11 birželio 2020 - 15:49
QUOTE(silainiai @ 2020 06 11, 13:04)
Mintai, ar teisingai supratau, kad pas tave ir padavimo, ir išmetimo filtrai F7 klasės?
Jei taip, kokia prasmė tiek valyti išmetamą orą, nes padidėja el.sąnaudos ?

Taip, pas mane abu filtrai F7. Pilnai pritariu šiai minčiai. Ir ankščiau apie tai kildavo minčių, bet vis palikdavau, kaip gamintojas rekomendavo. Vis tik, kai dariau paskutinį užsakymą, paėmiau ir M5, iš išmetamam orui vidaus. Vis tik bus problema su srautų balansavimu verysad.gif. Paprasčiausias mano sugalvotas, tai su permatomu sifonu užpildytu vandens, bet visai nėra noro ortakių pradūrinėti verysad.gif.

Ar verta pataupyti ir išmetimo vamzdį nuo rekuperatoriaus iki lauko sienos pakeisti iš pūsto polietileno į cinkuotos skardos su apšiltinimu? Man susidaro nemažas atstumas: virs 7m, dar alkūnė 90 laipsnių... Vnž, kaina skiriasi 191E vs 92E?

Viduje cinkuotos skardos ortakiai viskas OK, bet į lauką... Juos labai gerai apšiltinti reikia, kad kondensato ant jų išvengti, o tai kokybiškai padaryti yra sudėtinga verysad.gif. Aš šioje vietoje manau teisingiau, ne gerai darbus gebančių meistrų ieškoti, o pasirinkti tinkamesnę technologiją, t.y. atsisakyti skardinių ortakių į lauką.

Papildyta:
Dabar viduje 26°C, Lauke 34°C (visai neseniai buvo 35°C), rekupas paduoda 27.6°C. Eilinis įrodymas, kad rekupas kaip šildo tiekiamą orą, taip ir vėsina.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2020 06 11, 18:31)

Viduje cinkuotos skardos ortakiai viskas OK, bet į lauką... Juos labai gerai apšiltinti reikia, kad kondensato ant jų išvengti, o tai kokybiškai padaryti yra sudėtinga verysad.gif. Aš šioje vietoje manau teisingiau, ne gerai darbus gebančių meistrų ieškoti, o pasirinkti tinkamesnę technologiją, t.y. atsisakyti skardinių ortakių į lauką.

Naudočiau tokį apvalkalą.
Su juo broko prisidaryti nelabai gausis...
https://viskasnamams...iams-200mm-pe50
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2020 06 11, 18:38)
Naudočiau tokį apvalkalą.
Su juo broko prisidaryti nelabai gausis...
https://viskasnamams...iams-200mm-pe50

Turėjau minčių ir aš jąja apsišiltinti savo skardinį ortakį, bet:
- šis apšiltinimas turės pradžia ir pabaigą, kurią izoliuojant galima pridaryti broko,
- pati plėvelė turėtų būti bent 200 mikronų kad būtų nelaidi garui,
- išlieka pavojus įplėšti tokią plėvelę, tuomet kondensato per tą mažą skylutę, kurios nepastebėsi upės ištekės.
- jei ortakis bent kiek ilgesnis, jį būtina tvirtinti tam tikru atstumu. Kaip užmausi izoliaciją pro laikiklius? Ten greičiausiai reikės daryti sudūrimus, dar viena potenciali broko vieta.

Nors jei lyginti su dažniausiai ortakių apšiltinimui naudojamais dembliais, tai ženkliai mažesnę broko tikimybę paliekantis sprendimas. Nors aš manau, kad teisingiau naudoti ne cinkuotus ortakius. Iš kitos pusės, kadangi pas mane cinkuoti, dabar galvoju apipurkšti makrofleksinėmis uždarų porų putomis, o ant viršaus arba demblius, ar tavo nurodytą kevalą atitinkamai didesnių išmatavimų, kad užsandarinimo metu pridarius broko, garas turėtų dar ir putų barjerą. Gal aš ir paranoikas smile.gif.

Kodėl nori atsisakyti savo dabar naudojamų? Kaip tik svarsčiau metalinių ortakių keitimo variantą į ortakius pagamintus iš šiltesnės medžiagos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 birželio 2020 - 20:12
Naudojam tokią izoliaciją skardiniams vamzdžiams ,perkam BRG : https://e-brgroup.eu...-flex-st-ad.htm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 11 birželio 2020 - 21:43
QUOTE(korida @ 2020 06 11, 22:40)
Naudojam tokią izoliaciją skardiniams vamzdžiams  ,perkam BRG : https://e-brgroup.eu...-flex-st-ad.htm

Jei teisingai supratau, tai ši medžiaga naudojama kondicionavimo technikai? Garų pralaidumas mažas. Jei taip, tai technologiniu požiūriu ideali medžiaga šiai paskirčiai, tikrai geresnė, nei ta „rankovė“, bet kada galvojau apie jos įsigijimą ortakių apšiltinimui, pradėjau skaičiuoti kainą, kad vos ne kosmosas gaunasi. Plius dar klijai specialūs eina, taipogi kainą prilaikantys. Nežinau už kokias kainas gauni, neprimetinėjau ir dabar pateiktų. Jei kainos geresnės, nei mano ankščiau skaičiuotos, tai bent jau vieną sluoksnį 20mm apklijuoji šia medžiaga sąžiningai, dėl kondensato panaikinimo, o po to ant viršaus užmauni tą rankovę atinkamai didesnio dydžio, dėl apšiltinimo. Vien šia medžiaga šiltinti kokių 10cm storiu įtariu būtų labai brangu. Apie tokį šiltalo sluoksnį kalbu, nes namo „kailiniai“ dabar apie 30-40cm, o ortakiu namo viduje pučiamas lauko temperatūros oras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 birželio 2020 - 23:07
QUOTE(mintas @ 2020 06 11, 21:10)
...
Kodėl nori atsisakyti savo dabar naudojamų? Kaip tik svarsčiau metalinių ortakių keitimo variantą į ortakius pagamintus iš šiltesnės medžiagos.

Nėra dar pas mane tų vamzdžių ir keisti nereikia. Aš kaip tik dabar ruošiuosi tuos lauko paėmimo/išmetimo vamzdžius prasivesti, pradėjau skaičiuoti sąmatą. Tai vien pūsto polietileno vamzdynas kainuotų virš 700 eurų. Pagalvojau, kad išmetimo vamzdis už rekuperatoriaus jau mažiausiai "apkrautas"- pastoviai rekuperatoriui dirbant ir žiemą ten minuso nebus, drėgmę entalpinis šilumokaitis surinks. Aišku, kad bendroje vėdinimo sąmatoje (apie 4000) tie sutaupyti 100eurų yra niekingai maža suma. Vedžiosiu visus EPE vamzdžius vienodus.
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2020 06 12, 07:00)
Pagalvojau, kad išmetimo vamzdis už rekuperatoriaus jau mažiausiai "apkrautas"- pastoviai rekuperatoriui dirbant ir žiemą ten minuso nebus, drėgmę entalpinis šilumokaitis surinks.

Minuso nebūtų, jei būtų ne entalpinis. Su entalpiniu, jau gali būti nedidelis minusas, o vat jei persigalvotum ir nuspręstum statyti rotorių, tai ir minusą konkretų turėtum.
Atsakyti
QUOTE(Rimvis @ 2020 02 05, 18:31)
Nu manes ismatavimu irgi prase, tai nusiunciau ismatavimus ir dar fotke is neto, vakar uzsakiau tai ryt poryt gausiu:) pasakysiu kaip padaryta:)

Kokie pastebėjimai apie vietinės gamybos filtrus?
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2020 06 13, 08:10)
Kokie pastebėjimai apie vietinės gamybos filtrus?

Mano rekupas lietuviškas, tad ir originalūs filtrai lietuviški, dar ir kaip pakaitinius pigiau užsakinėju kitos lietuviškos firmos. Skirtumo eksploatacijos metu nesijaučia. Manau, kad abu kokybiški.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2020 06 13, 23:51)
Mano rekupas lietuviškas, tad ir originalūs filtrai lietuviški, dar ir kaip pakaitinius pigiau užsakinėju kitos lietuviškos firmos. Skirtumo eksploatacijos metu nesijaučia. Manau, kad abu kokybiški.

Užsakiau pačiupinėjimui po 1vnt F7 ir G4, kainos atitinkamai 7,20 ir 6,50. Per savaitę žadėjo pagaminti. Tiesa, dar yra tarpinis variantas M5, gal geriau nei G4 ?
Atsakyti