Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

Pasiklausęs tavęs, specialiai iš ekofiltro paskutinį kartą užsisakinėjau, nes sakau į metalinį rėmelį bus lengviau sutalpinti lankstinuką. Vis tik, išardžiau amalvos filtrą, tai į garmoškę buvo susukta 5m ilgio filtruojanti medžiaga. Ar panašaus ilgio lankstai. Jei mažesnio ilgio, tai pasipriešinimas didesnis.

Nelankstau, o dedu plokstuma tik. Filtravimo medziaga truputi kitokia. Dazniau keisti tenka. 

Atsakyti

Mano komfoventui irgi klausė. Sakiau modelį, tai sako, jūs geriau filtrų išmatavimus pasakykit. Jie nesispecializuoja vieno gamintojo filtrų duplikatų gamyboje, turi savo serijas, tai nenori vargti aiškindadmiesi konkretaus modelio išmatavimus.

Bet jeigu klausei vieną kartą, poto gal gali kur sąsiuvinuke pasižymėt. Na kad kai kitas klientas ateis su tuo pačiu modeliu, nereikėtų antrą kartą klaust. Biški solidžiau atrodytų? :)

Aš kolkas iš Venteko pasiėmiau, palauksim po pusmečio pažiūrėsim Rimvis atsiliepimus, jei tvarkingai padarys bus galima paimti :)  

Atsakyti
Dažnai filtrus keičiate? Aš du kartus per metus. Taigi 70 eurų. Ar dėl to reikia taupyti? Skardas išsivalykite. Ten tikrai bardakas. O filtrus pirkite gerus. Nes žaidžiate kaip Dzūkas su radonu. Ne visur sutaupysite. Kai kur skūpumas yra tiesiog į balą išmesti pinigai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 05 vasario 2020 - 21:40

4 kart per metus, savikaina kazkas 20-28 EUR kiek pamenu. Taigi beveik 50 EUR lieka - daug, 1/3 sildymo sezono :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 05 vasario 2020 - 21:42
QUOTE(vaikis_ @ 2020 02 05, 22:41)
<p>4 kart per metus, savikaina kazkas 20-28 EUR kiek pamenu. Taigi beveik 50 EUR lieka - daug, 1/3 sildymo sezono smile.gif</p>

Netikiu. Tokia ten jų ir kokybė. Nieko nėra pigiai. Tik savęs apgavimas. Tokie visi energijos taupymo, saulės elektrinių ir kitų nesąmonių maniakai, bet nuodyjatės per savadarbį šikpopierį. Dzūkas su radonu jums duos išrišimą. Mažų vaikų pagailėkit. Savo. Nebent svetimi darė.
Atsakyti

G4 klases filtravimo medziaga. Kokybe priklauso nuo ranku tiesumo kaip iskirpsi ar ispjausi, bei kruopstumo. Jeigu mano brangus naujas Japoniskas dulkiu sensorius nemato skirtumo, tai nematau prasmes orginaliems.

Permokejimas tai tikrai nera pigiai. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 05 vasario 2020 - 22:10
QUOTE(balbiesas @ 2020 02 05, 21:30)
Bet jeigu klausei vieną kartą, poto gal gali kur sąsiuvinuke pasižymėt.

Juk minėjau, kad net iš rekuperatoriaus gamintojo perkant nupirkau netinkamų išmatavimų filtrus. To pat pavadinimo rekuperatoriaus filtai yra skirtingų dydžių. Čia savo asmenine patirtimi dalinuosi, ne vbs (viena bobutė sakė) info, o mano asmeninė patirtis dėl kurios man abejonių nekyla.

Taigi, jei to pat modelio filtrai būtų vienodi, tai gal ir solidžiau, bet jei skirtingi, ir reikia ne to dydžio filtrus siūsti atgal, tai gal solidžiau atrodo, kai filtro išmatavimus pasitikslina?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2020 02 05, 21:38)
Dažnai filtrus keičiate? Aš du kartus per metus. Taigi 70 eurų. Ar dėl to reikia taupyti? Skardas išsivalykite. Ten tikrai bardakas. O filtrus pirkite gerus. Nes žaidžiate kaip Dzūkas su radonu. Ne visur sutaupysite. Kai kur skūpumas yra tiesiog į balą išmesti pinigai.

Aš realiai irgi kažkas apie 2 kartai per metus, bet tai ženkliai per retai, nei derėtų. Leisi didesniais srautais, suprasi.

O dėl žaidimo kaip iš nepatikimo gamintojo, tai nelygink savadarbio ŽŠ su rimtos konkrečioje srity besispecializuojančios firmos gaminiais. Esu garantuotas, kad ir visus reikiamus sertifikatus ji turi.

Beje, visi teiginiai, kad tik to gamintojo produkciją reikia pirkti skirti mažinti konkurencijai, kas šeip tai nėra teisinga, o ir kokybė, nereiškia, kad originalo bus geresnė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 05 vasario 2020 - 22:08

Ir nereiktu pamirsti jog filtrai pagrinde apsaugo pati silumokaiti nuo uzsitersimo.

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2020 02 05, 21:22)
Nelankstau, o dedu plokstuma tik. Filtravimo medziaga truputi kitokia. Dazniau keisti tenka. 

Ne tik dažniau keisti reikia, bet ir eksploatacinės savybės kenčia. Mažesnis praleidžiantis orą paviršius vadinasi pasipriešinimas didesnis, varikliai sunaudos daugiau elektros. Greičiau užsiterš. Nors filtruojančios medžiagos smulkių dalelių pralaidumas ir tas pats, bet kai filtruojančios medžiagos paviršiaus plotas mažesnis, tai to pat oro kiekio pralaidumo atveju oro srautas per tą patį filtruojančios medžiagos plotą didesnis, kas įtariu turi turėti įtakos ir sulaikytų dalelių kiekiui.

Ne, nemanau, kad tai geras sprendimas. Manyčiau teisingiau, jei daryt savadarbį, tai vis tiek bandyti lankstyti, kaip originalų.

O kas liečia savadarbį, ar pirktinį, tai jų gatavų kainos mano nuomone per didelės.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2020 02 05, 22:33)
<p>Ir nereiktu pamirsti jog filtrai pagrinde apsaugo pati silumokaiti nuo uzsitersimo.</p>

Pagrindinė paskirtis - taip, bet tai, kad į namus iš lauko patenka mažiau dulkių taipogi labai naudingas bonusas. Mažesniais greičiais sukantis, pas mane net dūmų kvapo nepraleidžia, kas yra bonusas, dėl kurio net papildomai galima būtų sumokėti.

Beje, kai aplink bus visi virusais susirgę, užsidaręs namuose, virusų į vidų neįleisi ;).
Atsakyti

Varikliai ta pati naudoja, watu tikslumu matau :) Filtruojancios medziagos storis lygus orginalaus filtro garmoskei. Matuotas skirtumas su daleliu sensoriumi lygus jo paklaidai, baigiam tas teorijas :) 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 05 vasario 2020 - 23:26
QUOTE(vaikis_ @ 2020 02 05, 23:22)
baigiam tas teorijas smile.gif 

man tai aktualu iš praktinės pusės.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2020 02 05, 23:18)
Beje, visi teiginiai, kad tik to gamintojo produkciją reikia pirkti skirti mažinti konkurencijai, kas šeip tai nėra teisinga, o ir kokybė, nereiškia, kad originalo bus geresnė.

Aš nesiūlau pirkti tik gamintojo produkciją. Kartą buvau įsidėjęs lietuvišką analogą vietoje originalo. Tai jis tikrai prastesnis: sunkiau įsideda, prasčiau išsiima, ištraukimo ausytės prastesnės. Nežinau kaip dėl filtravimo kokybės.

Aš kalbėjau apie tai, kad pirkti ir karpyti filtrą (gamintis filtrą) man atrodo nepatikima. Ar nors vienas tikrinote savo ortakius, dizuforius? Aš prieš metus ar du išvaliau, bet vakar vieną ištraukimo pažiūrėjau. Jame tikrai buvo dulkių. Šį mėnesį atvažiuos atstovai ir parodys kaip plauti mano rekuperatoriaus šilumokaitį. Įtariu, kad jis tikrai ne bus toks švarus kaip ką tik iš gamyklos.

Jeigu Ventekas turėtų įrangą, tikrai užsakyčiau paslaugą išvalyti ortakius. Tada dar išplaučiau šilumokaitį, išvalyčiau difuzorius ir sudėčiau naujus filtrus. Tokios kokybės ore noriu gyventi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 06 vasario 2020 - 08:46