Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(Rimvis @ 2020 01 27, 18:42)
<p>Paziurejau dabar 57 proc istraukia 56 proc grąžina</p>

Supratau. Viskas kaip ir liuks. O kaip tiksliau veikia pasigilinsiu prie progos.
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2020 01 27, 12:11)
Man įdomu, kokią Zehnder entalpininkams dabar į namą paduoda drėgmę? Tarkim mano ne entalpinis Zehnder, lauke drėgmė 91%, į namą paduodama 29%, namie šiuo metu 39%. Kaip suprantu entalpiniai visą drėgmę atiduoda, t.y. būtų paduodama į namus 91%? Ar aš čia grybą pjaunu? Nes jei paduoda net 60%, namie prisigamina 10% (mano atvejis) - tai ar jau ne per daug tos drėgmės tokią žiemą?

100% drėgmės gražinimas neįmanomas, nes jei būtų įmanomas, tada ir amžino variklio egzistavimas būtų įmanomas. Viską lydi nuostoliai.

Antras dalykas, dėl drėgmės gražinimo, kai lauke 90% drėgmės, bet 0°C, t.y. 1m³ oro bus 4,36g vandens. Paduodamas oras, jį sušildžius iki 20°C turės tik apie 25% drėgmės, tad jei namie buvo ~40% drėgmės, tai neįmanoma gražinti 91%.

Tęsiant mintį, turint omenyje tai, kad joks entalpinis negražins 100% drėgmės, kuo intensyviau vėdinsi patalpas, tuo mažiau patalpose liks drėgmės. Realiai reguliuojant vėdinimo intensyvumą galima pasiekti idealų norimą turėti drėgmės lygį patalpose. Problema, kad vėdinama ne tik dėl drėgmės, bet ir dėl CO² pašalinimo, bei O² tiekimo, tad nusistovintis drėgmės lygis gali neatitikti poreikių.

Kuo daugiau drėgmės gražina entalpinis rekuperatorius, tuo didesnius oro kiekius galima pakeisti per daug neišsausinant oro. Aišku, labai taupant, galima tik vieno kambario, kuriame yra žmonės, orą keisti visame name, tuomet yra galimybė pasiekti gana aukštą drėgmės lygį name, net ir su drėgmės negražinančiu rekuperatoriumi, bet tai jau būtų arčiau mazochizmo.
Atsakyti
QUOTE(Rimvis @ 2020 01 27, 17:42)
<p>Paziurejau dabar 57 proc istraukia 56 proc grąžina</p>

[QUOTE]

Šitie skaičiai turėtų daugiau prasmės, jei dar būtų paminėtos ir temperatūros. Turiu galvoje, kad T paduodamo yra bet kokiu atveju mažiau T ištraukiamo, t.y. perskaičiavus į absoliutų drėgmės kiekį g/m3, kažkoks šalinamos drėgmės kiekis iš namo yra.

Tai vat tą kiekį ir kompensuoja ta vidinė drėgmės gamyba
Atsakyti
Maniškis šiuo metu taip pučia 70 kubų oro. Praeitą savaitę namą valiau: sienas, grindis, lubas, plyteles ir t.t. Tai būdamas name pučiau 220 kubų. Štai ką tuo metu rodė. Dar kavos gėriau ir drėgnomis šluostėmis ir su robotu valiau. Tai iš karto užkilo drėgmė. Temperatūra taip pat. Tame kambaryje, kurį siurbdavau temperatūra pakildavo 0,5-1 laipsniu iki 21-21,5 laipsniu. Daug visko gyventojai viduje prigamina: drėgmės ir šilumos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 27 sausio 2020 - 22:44
Ispudingos dregmes pas visus smile.gif pagal rekupa istraukiamas 22.2 dregme 39, paduodamas 22.2 dregme 34. Pucia 170 kubu.
Atsakyti

Ispudingos dregmes pas visus smile.gifpagal rekupa istraukiamas 22.2 dregme 39, paduodamas 22.2 dregme 34. Pucia 170 kubu.

Mazai prausiesi :) Yra kas po du boilerius vandens nuleidzia per para ;) 

Atsakyti

Mazai prausiesi :) Yra kas po du boilerius vandens nuleidzia per para ;) 

Va po vakarinio dušo 62 istraukia, 61 grazina paryciui iki 6-7 bus pakrite iki 55 dregmes, po rytinio duso 63 :) iki vakaro nukris

Atsakyti
QUOTE(Rimvis @ 2020 01 28, 23:09)
Va po vakarinio dušo 62 istraukia, 61 grazina paryciui iki 6-7 bus pakrite iki 55 dregmes, po rytinio duso 63 smile.gif iki vakaro nukris</p>

Šiaip smalsu: kelis dušus name turit ir kiek laiko užtrunka rytinės/vakarinės dušo procedūros?
Atsakyti

Šiaip smalsu: kelis dušus name turit ir kiek laiko užtrunka rytinės/vakarinės dušo procedūros?
Kolkas du vonios kambariai, vienas pilnai irengtas dusas ir klozetas, kitam tik klozetas kolkas dar galvojam ar vonia detis ar dar viena dušą, prasideda apie 6 ryto ,pirma pabaiga 7-30, tada sildo vandenį ir tada apie puse devynių einu as, bet as tai ten mirezis palyginus su pries tai:)

Mano moteriška lytis pasiskirte, 1 kelimasis 5-40, antra keliasi 6_30 , trečia 7val ir boilerio 250 ltr nera , man jau šildo vel

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimvis: 29 sausio 2020 - 15:28
Pora viedrų undens ant grindų ir Ok su drėgme. Da ir sandarumo testą ties plintusais padarysite.
Atsakyti
Stilingų daikčiukų turi. Įdomu ar viskas gerai iš techninės pusės, bet iš dizaino - super.
Atsakyti

[url="https://www.ergovent.lt/?fbclid=IwAR0UQOTeMS22QwexCmhbA63LB7LaEwAZEQRJaRob38waH1YwtePQbKI_MXc"]Stilingų daikčiukų[/url] turi. Įdomu ar viskas gerai iš techninės pusės, bet iš dizaino - super.

Man ir mano lindab airy graziai atrodo :)  Is technines puses nepatinka jog teks dulkes nuo krastu greiciausia valyti, o toks pvalymas lubu dazams ne i sveikata bus. Tikimybe demems po daznesnio valymo aplink difuzoriu.

Ribotas dydis, o jei reikia 200mm difuzoriaus?  Abejotina pacio puciamo oro sklaida....

Kiek matau lyg negalima reguluoti srautu...o jei negalima difuzoriumi, tai teks brangias dezutes statyti srauto pareguliavimui...

Isvada grazu paziureti, bet visur kitur matau tik minusus. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 31 sausio 2020 - 12:39