QUOTE(vaikis_ @ 2017 03 26, 11:45)
Maniškis ne entalpinis, o paprastas. Šiandienos balansas, parduodama temp. delta 4.5, istraukimo 5. Tiesa o ką taviškis rekuperatorius rodo šiom dienom ir kokiu galingumu veikia?
Ar neatrodo įtartina, kad temperatūrų skirtumai, prie skirtingų lauko temperatūrų keičiasi?
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2017 03 26, 12:25)
Passive House sertifikuodami naudingumą skaičiuoja būtent pagal išmetama orą, t.y pagal lauko pusė kad eleminuoti visus nesandarumus ir t.t. Taviškio naudingumas 86 proc. Sukčiavimus toks skaičiavimo variantas sumažina iki 0
Nu va
būtent. Paduodamas srautas nevertina, dėl disbalanso pritekėjimų pro nesandarumus, o išmetamo jau niekas neapgaudinėja.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2017 03 26, 15:55)
Kodėl rotacinių įrenginių savininkai nenori pasidalinti šio momento duomenimis?
Nes aš neturiu tų duomenų. Mano rekuperatoriuje, tik vienas termometras ant paduodamo srauto. Taip kad mano nemeluoja, jis paprasčiausiai nieko nerodo
.
O kas dėl tavo rekuperatoriaus, tai taip, jo temperatūrinis NVK turi būti geresnis nei rotorinio, bet kai entalpinis šilumokaitis, jo NVK iš principo negali būti geresnė, nei pas priešpriešinių srautų rekuperatorius be entalpinio šilumokaičio, o taviškis rodo geresnius rezultatus, na mano supratimu, taip negali būti, nebent kažkas meluoja.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2017 03 28, 06:57)
ar tikrai negali būti pasaulyje tokio vėdinimo įrenginio, kuris pūstų efektyviau nei rotaciniai įrenginiai?
Ne tik gali, bet taip ir yra. Visi priešpriešinių srautų, su paprastu šilumokaičiu turi aukštesnį temperatūrinį NVK, bet su entalpiniu šilumokaičiu NVK krenta iki panašių kaip rotorinių.
Prie tavo skaičių kabinėjuosi, nes tavo rekupas su entalpiniu, o temperatūrinį NVK rodo geresnį nei be entalpinio. To būti negali.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2017 03 28, 22:21)
o kur tamstos rekuperatoriaus temperaturos, visi laukia ir nesulaukia
Kokios dar temperatūros. 19C dabar pučia, daugiau jokių temperatūrų maniškis nerodo, o ir tas 19C su teno supportu. Saviškiu girtis tikrai negaliu, stebuklų jis tikrai nerodo.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2017 03 28, 12:49)
Vietoj atsakymo gaunu tik išvedžiojimus, kad mano įrenginys meluoja, bet apie savo - jokių duomenų.
Kas dėl saviškio aš seniai sakau, kad jo NVK negali būti aukštas, koks deklaruojamas popieriuose, netikiu dėl per greito patalpų atvėsinimo intensyviau dirbant, bet jei prašai skaičių, sorry, bet kas liečia NVK- jų nėra. Mano prietaise termodavikliai nesumontuoti (tiksliau sumontuotas tik vienas), o atskirai tuo neturiu jokio noro užsiimti, nes ir taip žinau, kad nieko įpatingo nepamatysiu. Elektros sąnaudas seku.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2017 03 28, 12:49)
pajungti savo įrenginį prie elektros sąnaudų matuoklio, skelbti temperatūrų duomenis?
O vat elektros matuoklį prie rekupo aš jau keli metai kaip pajunges, ir duomenis nuolatos skelbiu, tad tik ateik pasižiūrėt, o ne dezinformuok čia visuomenės.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2017 03 28, 13:01)
Mintas, kuris kritikuoja Zehnderį naudoja rotacinį ir tikrai galėjo tuo pat metu paskelbti skaičius.
Nevaryk demagogijos, aš savo duomenis skelbiu keli metai daugiau nei tu, taip kad nevaryk. Nemoki nueiti iki mano puslapio, tai ir sakyk taip, kad nemoku, o dėl skelbimo pas tave, tai atleisk, aš pirmas savo duomenis skelbti pradėjau, tad tu pas mane ateik savus paskelbti.
Papildyta:
QUOTE(Vytas_ @ 2017 03 28, 20:20)
Palaikysiu Cibulio pusę prieš Mintą, kuris apkaltino zehnderi srautų disbalansavimu ir tuo pačiu paaiškinsiu kodėl. Cibulio rekuperatoriaus modelis, esant sistemos pasipriešinimui, kelia variklio/ių galią, kad išlaikyti užduoto paduodamo ir/arba išmetamo oro kiekį pagal skaičius rodomus ant prietaiso.
Nuoroda i Zehnder
sertifikatą
Žaidėm su panašiu.
Laikykit, jei ir jums nuo to lengviau.
Džiaugiuosi, kad Zehnderis kažką skelbia, Volkswgenas irgi ilgai ir "nuoširdžiai" skelbė, na ir ką, prisiskelbė.
O aš konkrečiai į pateiktus temperatūrų parodymus pirštą badau ir aiškinu, va kur melagystė išlenda į vandens paviršių. Taip balansuoja Zehnderis srautus, balansuoja, bet taip, kaip jam patinka, štai ir rezultatai dėl to labai gražūs, gražesni net, nei būtų maksimalūs pagal energijos tvermės dėsnį.
Primenu, negali rekupas su entalpiniu turėti aukštesnį NVK už paprastą priešpriešinių srautų, be entalpinio. Su rotoriu nelyginu. Lyginu du priešpriešinių srautų su entalpiniu ir be drėgmės išsaugojimo.