Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(vaikis_ @ 2020 01 02, 00:14)
<p>Pirma pasitikrink ar papildomas ventiliatorius taiso situacija, automatizacija sumastyciau su vienu slegio davikliu. </p>

Gerai Vaiki. Pagalvosiu. Šeima jau prakeikė tą žemės šilumokaitį - nežinanu, ar pavyktų reabilituoti jį😁 Gal mokslo vardan paeksperimentuoti ir verta.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2020 01 01, 23:14)
<p>Pirma pasitikrink ar papildomas ventiliatorius taiso situacija, automatizacija sumastyciau su vienu slegio davikliu. Bet itariu jog jos nereiks gerai pasiderinus kanalinio greiti. </p>

Su tokia automatika, vėliau nesunkiai galima būtų kaitalioti rekupo intensyvumą nesinervinant dėl ŽŠ kanalinio ventiliatoriaus.
Atsakyti

Gerai Vaiki. Pagalvosiu. Šeima jau prakeikė tą žemės šilumokaitį - nežinanu, ar pavyktų reabilituoti jį😁 Gal mokslo vardan paeksperimentuoti ir verta.

Atmink jog zehnder comfofond-l q kainuoja kiek pamenu 1700eur + lauko konturo darbai. Irenginio kaina cia ne Lietuviska, nenustebciau jeigu butu kokie 2500 ar net 3000 pas mus. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2020 01 01, 23:01)
Turiu garaze atliekama, berods iki 500-600 kubu sugebetu prapusti.

Kokio jis diametro?
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2020 01 01, 22:30)
Umaras eksportuoja spec plėvelę nuo radono.

Iš čia sužinojau dar vieną info. Teigiama kad garo izoliacijai užtenka 200 mikronų storio plėvelės. Kaip minėjau, garas, tai dujos, kaip ir radonas, bet radono apsaugai jau kaip minimum reikalinga 400 mikronų plėvelė.

Aišku, kas dėl garo apsaugos, ten teigiama, kad 200 mikronų plėvelė užtikrina pakankamą nelaidumą garui, kas reiškia, jog ji nesulaiko 100% garo, dalį vis tiek praleidžia, tik tiek, kad praleistas garo kiekis nevertinamas kaip keliantis pavojų.

Vis tik užkliuvo faktas, jog norint rimtos apsaugos nuo dujų, reikia 400 mikronų storio. Vat šį niuansą reikės įsiminti smile.gif.

pas mane būtent taip patiesta 200 mikronų plėvelė tik ji buvo kitai paskirčiai, įtariu ir prie apsaugos nuo radono turėtų prisidėti smile.gif.

vartotojo įkelta nuotrauka

Ai, dar niuansas. Įvairių skysčių skvarbumas skiriasi, gali būti, kad ir dujų. Skirtumas gali būti ir dėl to.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 01 sausio 2020 - 23:42
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2020 01 01, 22:30)

Iš namų pasišalina, kaip ir rašiau - labai easy - per kelias val su normaliu oru. Nepasišalina iš grunto.

Straipsnyje, kurį skaičiau jau gana seniai, buvo kalbama apie radono dujas butuose, taip, kad mano turima info šiuo klausimu pasenusi.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2020 01 02, 00:38)
pas mane būtent taip patiesta 200 mikronų plėvelė tik ji buvo kitai paskirčiai, įtariu ir prie apsaugos nuo radono turėtų prisidėti smile.gif.

Tik nepradėkime kelti panikos dėl radono. Manau maža rizika be papildomų variklių jų gauti į namą. Nors dabar jau dėl visa pikta po pamatais pasitiesčiau spec. plėvę.
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2020 01 01, 23:54)
Tik nepradėkime kelti panikos dėl radono. Manau maža rizika be papildomų variklių jų gauti į namą. Nors dabar jau dėl visa pikta po pamatais pasitiesčiau spec. plėvę.

Jei rimtai, tai pagal technologijas tokia plėvelė patiesiama prieš betonavimą, aš sandarumo vardan ją dar ir pleistru suklijavau, be to hidroizoliuoti putplasčiui nuo grunto, pas mane dar viena 200 mikronų plėvelė. Kaip minėjau, 200 mikronų plėvelė nelaidi garui, tad ir nuo radono turėtų gana rimtai saugoti, tad visi paskutiniu metu statomi namai, bent minimalią apsaugą nuo radono turėtų turėti. Na, ne garantuotą, bet gana rimtą.
Atsakyti

Kokio jis diametro?
150 mm pajungimas, berods sitas soler&palau TD-500/150-160 SILENT. Tik neturiu greicio reguliatoriaus jokio po ranka pasidares... Ten kiek pamenu standartiskai 2 greiciai priklausomai kaip jungsi. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 02 sausio 2020 - 00:00
QUOTE(vaikis_ @ 2020 01 01, 23:59)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Dzūkiška pirkia" data-cid="72576225" data-time="1577914210"> Kokio jis diametro?</blockquote> 150 mm pajungimas, berods sitas soler&palau TD-500/150-160 SILENT. Tik neturiu greicio reguliatoriaus jokio po ranka pasidares... Ten kiek pamenu standartiskai 2 greiciai priklausomai kaip jungsi. 

o toks dimeris netiktų?
Atsakyti

o toks dimeris netiktų?

Pasibandymui tiktu, svarbu per daug nenumazinti nes varikliui sveikatos tikrai neprides. 

Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2020 01 01, 20:17)
21c yra vesu, visi tai paliudys, kai laikysi 23c namie, kaip dauguma, tuomet bus tikri duomenys, o dabar girtis su mazom sansudom manau per drasu. Kaip ir rekupa varinet 70kubu nasumu, kai paleidi 50-80% nasumu, yas pats zenderis stebuklu nepucia.

Pirmą pusmetį varinėjo 165 kubus negyvenam name visą parą. Kiti gyvenamam tiek nevarinėja. Apie 120-140 kubų laiko. Aš žadu 100-120 kubų laikyti. Gal 140 kubų. Pagyvensim, pamatysim. Kam 23 laipsniai? Papasakokite kokią temperatūrą laikote name? Man 21-22 pats tas. Pagyvenusiu, išbandysiu.
Atsakyti