Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(simkka @ 2019 12 24, 17:28)
O tai kiek skaičiuojama vienas lankstus 75 diametro ortakis? Pas mane 8x75 padavimas. Kiek radau maximaliai iki 30kubu, kitur 25 rašo, tai kad ir max paėmus 8x30 yra 240 kubų, tai 300 kubu rekupas niekaip neišpūs. Ar aš kaška ne taip suprantu?

Ne, tas maksimalus oro kiekis, yra skaičiuojamas darbinis, prie kurio iš difuzorių bus paduodamas oro srautas tenkinantis visas normas (triukšmo ir pan.). Tai nereiškia, kad negalima paduoti didesnio oro srauto, pavyzdžiui kai norima greičiau ištraukti iš namo prisvilusios košės kvapo, ar kai namuose diskoteka, ir nesigirdi ortakių net ir garsiau tiekiančių orą, o šokant gaivaus oro poreikis išauga smile.gif.

Nors aš ir ortakių pralaidumą padidinčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 27 gruodžio 2019 - 00:15

Ant vidinio konstrukcijos paviršiau, taip, šerkšnas būna, bet ne ant šilumokaičio, o tas šerkšnas tai minimalus drėgmės kiekis, nė minties apie bent kiek didesnes kondensato balutes, apie kurias kalba entalpinio rekuperatoriaus turėtojas. Būtent, pagal tai kas parašyta, entalpiniam reikalingas kondensato nuvedimas, patalpoms esant bent kiek didesnio drėgnumo. Rotoriniam nereikalingas kondensato nuvedimas net ir esant tikrai dideliam drėgnumui. Mano name drėgmės lygis prieš pastatant rekupą laikėsi apie 60%-70%, ir jokios kondensato balutės rekuperatoriuje nebuvo. Tik kai prasidėjo šalčiai, pradėjo šiek tiek rinktis šerkšnas ant vidinių paviršių. Vis tik, šerkšnas, todėl, kad rotorinio rekuperatoriaus viduje juda stipraus minuso oro srautai. Kokie lauke, tokie ir rekuperatoriuje, tad dėl šerkšno, nieko keisto, pasižiūrėk į medžių šakeles, jos irgi apšerkšnija prie tokių sąlygų. Jei lyginti entalpinį rekuperatorių, tai jo, jis fiziškai negali apšerkšnyti, nes jam tiekiamas ne lauko temperatūros oras, o elektriniais tenais pašildytas maždaug 0°C temperatūros oras, net kai lauke -30°C. Taigi, šerkšnas rotorinio rekuperatoriaus korpuse tik patvirtina, jog rekuperatorius dirba ženkliai sunkesnėmis aplinkos sąlygomis. O žodis peršala, čia neteisingai vartojamas. Peršala plokštelinis ar entalpinis rekuperatorius, jei tiekiamas oras jam nepašildomas elektros pagalba arba ŽŠ. Rotoriniam rekuperatoriui peršalimas negresia. Vėsesnio oro tiekimas, tai ne peršalimas. Beje, aš teno ir žiemą nejungiu, kuo plokštelinių ar entalpionių rekuperatorių turėtojai pasigirti negalėtų, nebent ŽŠ naudotų. Bet net jei ir junkčiau, tai pažiūrėk, kiek reikėtų pakelti oro temperatūrą iki sakykim 20°C, jei rekupas tiekia ~15°C tai tereikės tenui pakelti tik 5°C, dabar nepasakysiu tiksliai skaičių, kiekvienam jie bus šiek tiek kitokie, bet sakykim ekstremaliausios oro sąlygos lauke ir lauke -30°C, primeskim, kad rotoriaus tiekiamo oro t° nukrito iki +12°C, taigi tenas turės pakelti oro t° tik 8°C, kai plokštelinio ar entalpinio rekuperatoriaus tenai oro t° pakels visais 30°C. Taip, mažai prisuko Cibulio tenai elektros, bet pas jį oro srautai buvo palaikomi kaip negyvenamam name, truputį nesąžiningi palyginimai gaudavosi lyginti 70m3/h su kitais palaikančiais apie 200m3/h.
Labai abejoju jog pats palaikai 200m3/h ziema, gi neveltui ta sklende satei :) 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 27 gruodžio 2019 - 08:07
QUOTE(vaikis_ @ 2019 12 27, 08:05)
mintas truputį nesąžiningi palyginimai gaudavosi lyginti 70m3/h su kitais palaikančiais apie 200m3/h.

Labai abejoju jog pats palaikai 200m3/h ziema, gi neveltui ta sklende satei smile.gif 

Konkrečiai šiuo metu pas mane oro srautai ~150m³/h, o tai ~ dvigubai daugiau nei 70m³/h. Beje, atkreipk dėmesį į pabrauktą žodį. Mūsų rašliavas skaito didesnis kiekis žmonių, ir manau, kad tarp skaitančių yra gerokai didesnis kiekis žmonių, kurių namų plotas didesnis, nei mano ar Cibulio ir atitinkamai vėdinamo oro srautai turėtų būti didesni, tad nereikėtų vadovautis vieno asmens pateiktais, negyvenamų patalpų vėdinimo parametrais. Tad ir tekstas apie palyginimą, labiau skirtas tiems žmonėms, kad jie šiek tiek kritiškiau vertintų čia rastus duomenis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 29 gruodžio 2019 - 16:49

Labai abejoju jog pats palaikai 200m3/h ziema, gi neveltui ta sklende satei smile.gif 

Konkrečiai šiuo metu pas mane oro srautai ~150m³/h, o tai ~ dvigubai daugiau nei 70m³/h. Beje, atkreipk dėmesį į pabrauktą žodį. Mūsų rašliavas skaito didesnis kiekis žmonių, ir manau, kad tarp skaitančių yra gerokai didesnis kiekis žmonių, kurių namų plotas didesnis, nei mano ar Cibulio ir atitinkamai vėdinamo oro srautai turėtų būti didesni, tad nereikėtų vadovautis vieno asmens pateiktais, negyvenamų patalpų vėdinimo parametrais. Tad ir tekstas apie palyginimą, labiau skirtas tiems žmonėms, kad jie šiek tiek kritiškiau vertintų čia rastus duomenis.

O nakti neperjungi sklendes jog tik antras aukstas vedintusi? 

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2019 12 29, 17:48)
Konkrečiai šiuo metu pas mane oro srautai ~150m³/h, o tai ~ dvigubai daugiau nei 70m³/h. Beje, atkreipk dėmesį į pabrauktą žodį.

Nevaryk nesąmonių. Pirmo sezono visus žiemos mėnesius ir iš viso net 6 mėnesius varinėjau 165 kubus oro. Likusius 6 mėnesius laikiau 70 kubų. Nieko jis ten neprisuko. Per metus išėjo apie 30 eurų.
Atsakyti

Nevaryk nesąmonių. Pirmo sezono visus žiemos mėnesius ir iš viso net 6 mėnesius varinėjau 165 kubus oro. Likusius 6 mėnesius laikiau 70 kubų. Nieko jis ten neprisuko. Per metus išėjo apie 30 eurų.

Jeigu idomu radau vieno is komfovent rekuperatoriaus monitoringa, panasu jog nustatyta kad tiektu 20C ir sildytuvas neisjungtas. Tik neaisku kokius kiekius varineja...

https://patalpusildy...iu-monitoringas

Per telefona kazkaip sunkiai veikia ju puslapis. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2019 12 30, 14:23)
Jeigu idomu radau vieno is komfovent rekuperatoriaus monitoringa, panasu jog nustatyta kad tiektu 20C ir sildytuvas neisjungtas. Tik neaisku kokius kiekius varineja..

Cha, cha... Matei kiek per šiuos metus rekūpas prisuko? Štai čia informacija. Kosmosas su kosmosiukais. 1142 kWh elektros po 0,13 euro išeina net 145 eurai. Kalbėjau su puslapyje nurodyto kontakto atstovu. Pasirodo jis 120 kv. m namo savininkas, kuriame ir sukasi Komfovento plaučiai. Nustatęs, kad į namus pūstų +22 laipsnius. Įrenginys Komfovento R400VE, dirba 70 proc. našumu. Pirmame aukšte +24, antrame +21. Klausimas, ką tada rodo tas jo monitoringas, nes dabar tiekia +20 laipsnių, o realiu laiku sakė +22.

Žodžiu, suka alektrą tas Kauno stebuklas. Arba jeigu nori, kad nesuktų, tai pasiruošk peršalimams, nes grąžins tik baltoms meškoms tinkamą temperatūrą ir langai pradės šerkšnu dengtis iš vidaus. Labai siaurai vaizdingus pasakymus suprantantiems technariams siūlau labai emocionaliai nereaguoti. Gražių ateinančių metų. Ir šiltų trobų su pažangia technika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 31 gruodžio 2019 - 13:50

Bet tai 70 proc ziema varineti :) 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2019 12 29, 17:22)
O nakti neperjungi sklendes jog tik antras aukstas vedintusi? 

Mi Home automatika dirba savo darbą.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2019 12 29, 22:06)

Tuo metu, kai pas tamstą buvo varinėjami ~70m³/h, pas mane būdavo prasukama po ~250m³/h, nes su mažesniu kiekiu, vasarą labai trūksta gaivos.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2019 12 29, 22:06)

Tuo metu, kai pas tamstą buvo varinėjami ~70m³/h, pas mane būdavo prasukama po ~250m³/h, nes su mažesniu kiekiu, vasarą labai trūksta gaivos.
Atsakyti
Greičiausiai savo Žemės šilumokaitį už 1400 eur, kuris puikiai atliko vėsinimo darbą ir esu tikras puikiai pasiteisintų žiemą, teks po žemėmis ir palaidoti. Pasirodo šis čiūdas man iš smėlingo grunto pritraukia radono dujų. Mano rodiklis namie tapo 500 Bq, kai gerai yra iki 100 Bq. Tyriau gruntą prieš darant ŽŠ - nieko nerasta. Bet va kažkaip rado kelią tos dujos ir turiu. Tai čia pamoka visiems, kas galvoja apie ŽŠ - jei darysite - uždaro tipo, o ne atviro, kaip pas mane.

O dabar klausimas į studiją - kažkas berods minėjo, kad turit Zehnder vėsinimą. Kas čia iš mūsų jį turi?
Atsakyti

Greičiausiai savo [url="https://dzukiskapirkia.blogspot.com/2017/11/zemes-silumokaitis.html"]Žemės šilumokaitį[/url] už 1400 eur, kuris puikiai atliko vėsinimo darbą ir esu tikras puikiai pasiteisintų žiemą, teks po žemėmis ir palaidoti. Pasirodo šis čiūdas man iš smėlingo grunto pritraukia radono dujų. Mano rodiklis namie tapo 500 Bq, kai gerai yra iki 100 Bq. Tyriau gruntą prieš darant ŽŠ - nieko nerasta. Bet va kažkaip rado kelią tos dujos ir turiu. Tai čia pamoka visiems, kas galvoja apie ŽŠ - jei darysite - uždaro tipo, o ne atviro, kaip pas mane. O dabar klausimas į studiją - kažkas berods minėjo, kad turit Zehnder vėsinimą. Kas čia iš mūsų jį turi?
 Su sylanciu klimatu statyk entalpini silumokaiti ir pamirsk ta Zender vesinima. Nes uz ta kaina praktiskai oras-oras nupirktum. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 01 sausio 2020 - 00:25
QUOTE(vaikis_ @ 2020 01 01, 01:24)
Su sylanciu klimatu statyk entalpini silumokaiti ir pamirsk ta Zender vesinima. Nes uz ta kaina praktiskai oras-oras nupirktum. 

Nelabai suprantu, kaip man entalpinis išspręstų vėsinimą, nes su drėgme manau pas mane ir prie minus 20 būtų tas pats - apie 40%, kas mane tenkina. Dabar oras paduodamas 20% drėgnumo, ištraukiamas - 35-40%.

Kas liečia oras-oras - variantas, kuriam ir laidus esu atsivedęs, bet man jis komforto prasme mažiau patrauklus nei vėsinamas rekupo oras, kuris man pasiteisino 100%. Oras -oras nusimatęs tik vieną vietą, taigi būtų vienur per vėsu, kitur nepakankamai vėsu.
Atsakyti