Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

Sonitec tipo naudoti, del garso slopintuvu nezinau.

Na ir siu pakanka garsui slopinti, idomu kaip dar nuo ortakiu iki difuzoriu pajungta? Per tuos pacius sonodec? 

Atsakyti

Atsakyti

Na ir siu pakanka garsui slopinti, idomu kaip dar nuo ortakiu iki difuzoriu pajungta? Per tuos pacius sonodec? 

Ortakiai lankstus ir LOD dezutes (kataloge konfovent taip vadinas).

Dar klausimas, kaip esate susikonfigurave savo irenginius. Kiek % ventiliatoriai itraukimo ir isputimo? Kokios temp ora pucia ir ar ijungtas elektrinis tenas?

Atsakyti

Ortakiai lankstus ir LOD dezutes (kataloge konfovent taip vadinas).

Dar klausimas, kaip esate susikonfigurave savo irenginius. Kiek % ventiliatoriai itraukimo ir isputimo? Kokios temp ora pucia ir ar ijungtas elektrinis tenas?

Pirma reikia tureti su kuo reguliuoti teisinga balansa ir jau tada atitinkamai susireguliuoji ventiliatorius. Arba tureti rekuperatoriu kuris automatiskai balansuoja. 

Atsakyti
QUOTE(hangover @ 2019 11 25, 12:49)

Teisingai vaikis atsakė. Kiekvienas aparatas pučia skirtingai, tad pirmiausiai turi susibalansuoti savąjį, ir kai žinosi jo parametrus, toliau galėsi tikslingai žaisti su nustatymais, o dabar kopijuosi nustatymus, pučiančio vienaip, ant savojo pučiančio visai kitaip.

Paaiškinsiu niuansus. Pav. mano įrenginyje yra sumontuoti identiški ventiliatoriai, bet ant tų pačių nustatymų vienas pučia intensyviau už kitą, tad nustačius 50% - 50% variklių galingumus, ir rekuperatoriaus nepajungus prie ortakyno, paduodamas ir ištraukiamas srautas bus skirtingi.

Toliau ortakyno pasipriešinimas. Paduodamas ir ištraukiamas, kad ir kaip stengsiesi, nepadarysi su idealiai vienodais pasipriešinimais, tad jei tą, nevienodai pučiantį rekuperatorių pajungsi prie ortakyno su skirtingais pasipriešinimais, pamatysi visai naują vaizdą. Pas kitus su tais pačiais įrenginiais, pajungtais prie kitokio ortakyno vaizdas gali kardinaliai skirtis.

Taigi, pradžiai vadovaukis vaikio patarimu smile.gif.

Dėl teno naudojimo, tai ankščiau naudojau, nes namą šildžiau tiesiogiai elektra, tai nelabai mačiau skirtumo, ar su rekupo tenu namą šildyti ar su elektriniu radiatoriumi. Vis tik radiatorių šildžiau naktiniu režimu, o rekuperatoriumi paduodamą orą užkeldavau iki 23°C.

Dabar, kai šildau gerokai pigiau, nei tiesiogiai elektra, rekuperatoriaus tenu šildytis neapsimoka. Vis tik turi būti tam tikras komforto režimas, žemiau kurio temperatūros, tiekiamo oro srautas neturėtų nusileisti. Aš sau nusistačiau, kad tiekiamą orą šildysiu iki 18°C, bet pernai metais, mano rekupo iš šilumokaičio tiekiamo oro srautas nenukrito iki tokios temperatūros, todėl taip ir nepervedžiau savo rekupo ant žiemos režimo kada jungiamas tenas.

Mano rekupo modelis senesnis, ir valdymo automatika iš akmens amžiaus. Jei nustatysiu žiemos režimą, ir tiekiamo oro t° ant 18°C, tai jei iš šilumokaičio išeis 16°C oras, tai jis bus dašildomas iki 18°C, bet jei iš šilumokaičio išeis aukštesnės temperatūros oras - bus jungiamas ByPassas, todėl žiemą negaliu nustatyti žemesnės oro temperatūros nei tiekia šilumokaitis iš čia ir vasarinis režimas, visą žiemą, laukiant, kol oro srautas nukris iki 18°C.

Vis tik 18°C su rotorium retas atvejis, pas mane namie 23°C kaip minimum, kai kuriose patalpose gal dar šilčiau, yra ir kitų niuansų, todėl ir oras paduodamas gana šiltas be elektrinio pašildymo. Didesnė tikimybė, kad bus tiekiamos žemesnės t° oras, tuomet teno naudojima laikyčiau pagrystą. Vis tik, prieš pradedant žaisti su nustatymais, būtinai išsiaiškink savo rekuperatoriaus darbo algoritmus, kaip pav. jungiamas tenas, kaip bypass ir panašiai, kad vietoje šildymo, namo šaldymo nenustatytum smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 27 lapkričio 2019 - 00:45
kokie turetu buti nustatymai, kad dregme mazetu namuose, as apie disbalansa,nes kolkas zhenderis entalpinis nesusitvarko su dregme, namuose apie 70% dregmes, visada dirba apie 80% nasumu
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2019 11 27, 00:34)
kokie turetu buti nustatymai, kad dregme mazetu namuose, as apie disbalansa,nes kolkas zhenderis entalpinis nesusitvarko su dregme, namuose apie 70% dregmes, visada dirba apie 80% nasumu

Kuo didesnį disbalansą darysi, tuo daugiau lauko oro pritekės ne per šilumokaitį ir oras bus sausesnis, bet klausimas ar nori nenaudoti šilumokaičio ir orą šildyti šildymo sistemos pagalba.

Statyk didesnį srautą, kad ir maksimalų.
Atsakyti

Pirma reikia tureti su kuo reguliuoti teisinga balansa ir jau tada atitinkamai susireguliuoji ventiliatorius. Arba tureti rekuperatoriu kuris automatiskai balansuoja. 

Jeigu pasitiketi montuotojais, tai jie subalansavo sistema. Mano klausimas buvo labiau, kokia temperatura palaikote i kambario puciamo oro ar ijungtas elektrinis tenas. Labiau klausimas konfovent rotoriniu rekuperatoriu turetojams.

Atsakyti
QUOTE(hangover @ 2019 11 27, 07:00)
Labiau klausimas konfovent rotoriniu rekuperatoriu turetojams.

Mano rekupas - Komfovent Domekt Rego 400VE, kokių 2013m modelis, su senesniu valdikliu, nei tas pats modelis komplektuojamas dabar, todėl valdymo automatikos algoritmai skiriasi ir dabartinių valdymo automatikos darbo režimų nežinau.
Atsakyti

Susitvarkys, kantrybes :) 

Atsakyti

Nu mano dirba 165 m3 dregme 60-65 , is ryto kai mergos galvas plauna ir prausiasi iseina apie 250 ltr boileris uzdejas timery kad pora valandu 300 m3 varinetu , seip dregnoka ir pas mane, rekupas irgi ErV

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimvis: 27 lapkričio 2019 - 10:05
QUOTE(hangover @ 2019 11 27, 07:00)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="vaikis_" data-cid="72552277" data-time="1574696157">
<div>
<p>Pirma reikia tureti su kuo reguliuoti teisinga balansa ir jau tada atitinkamai susireguliuoji ventiliatorius. Arba tureti rekuperatoriu kuris automatiskai balansuoja. </p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>

Jeigu pasitiketi montuotojais, tai jie subalansavo sistema. Mano klausimas buvo labiau, kokia temperatura palaikote i kambario puciamo oro ar ijungtas elektrinis tenas. Labiau klausimas konfovent rotoriniu rekuperatoriu turetojams.</p>

kadangi tenas jungiasi nuo tam tikro lauko minuso, o dar nebuvo tokiu salciu, kad jungtusi. Namuose 22c, pucia 20.5c, nasumas 80%, jei sumazinciau iki 35%, pustu 21c ar daugiau
Atsakyti