Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

Rekupas stoves sandeliuke, sildomas taip pat kaip ir kitos patalpos. Oro paemimui ir istraukimui naudosiu pūsto polietileno vamzdzius 160.
Ar reiktu dar papildomai apsiltinti padavimo, istraukimo mazdzius? Neoporas 25cm-blokelis25cm-0.5mvamzdis-rekupas.
Kiek as suprantu pūsto polietileno vamzdziai ir buvo pagaminti tam kad nenaudoti metaliniu ortakiu ir kad nebutu salcio tiltu, ar as klystu?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 03 24, 23:05)
Kas dėl temperatūrų, tai rekupo rodmenys labai geri, iki tokių rotoriniams toloka verysad.gif. Vis tik užkliuvo nufotografuotos temperatūros
20.7C -> 10.4C
19.0C <- 7.5C

20.7C-19C=1.7C
10.4C-7.5C=2.9C

Taigi, temperatūrų skirtumas ženklus. Mano supratimu tai rodo disbalansą, taigi, geri rekupo rezultatai pasiekiami disbalansuojant oro srautus, tad rezultatai vaizduojami gražesni, nei realiai yra.

Nežinau ar tai, ką čia skaičiuoji yra tiesa, bet pats rekuperatorius rodo, kad jokių srautų neišbalansuoja. Jeigu žiūrėti į variklių greitį, tai šioks toks skirtumas susidaro. Kartais 1-2 kubais šokinėja tiekiamo ir išmetamo oro kiekiai, bet ar tai galima vadinti srauto išbalansavimu? Ar rotaciniai ir kiti įrenginiai išmeta ir tiekia oro itin tiksliai ir nebūna net 1-2 kubų skirtumo? Ar įmanoma tokia precizika? O štai ką mano rekupas pučia šiuo metu. Rekuperuoja 166 kubus oro. COP išeina 87,5 proc., t.y. apvalinant 88 proc. Ką šiuo metu pučia rotaciniai ar kiti įrenginiai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 25 kovo 2017 - 11:19
QUOTE(mintas @ 2017 03 24, 22:05)
Kas dėl temperatūrų, tai rekupo rodmenys labai geri, iki tokių rotoriniams toloka verysad.gif. Vis tik užkliuvo nufotografuotos temperatūros
20.7C -> 10.4C
19.0C <- 7.5C

20.7C-19C=1.7C
10.4C-7.5C=2.9C

Taigi, temperatūrų skirtumas ženklus. Mano supratimu tai rodo disbalansą, taigi, geri rekupo rezultatai pasiekiami disbalansuojant oro srautus, tad rezultatai vaizduojami gražesni, nei realiai yra.

O čia nebus tiesiog ventiliatorių išskiriamos šilumos įtaka? Padavimo ventiliatorius savo šilumą atiduoda į vidų, išmetimo ventiliatorius - į lauką, va ir susidaro tas ~1C skirtumas.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 03 25, 13:44)
O čia nebus tiesiog ventiliatorių išskiriamos šilumos įtaka? Padavimo ventiliatorius savo šilumą atiduoda į vidų, išmetimo ventiliatorius - į lauką, va ir susidaro tas ~1C skirtumas.

Kodėl rekuperatorius turi atgauti vienodas temperatūras iš išmetamo ir iš paduodamo oro?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 03 25, 12:50)
Kodėl rekuperatorius turi atgauti vienodas temperatūras iš išmetamo ir iš paduodamo oro?

Fundamentinis fizikos energijos tvermės dėsnis, iš niekur energija neatsiranda, niekur nedingsta... Mūsų atveju, jei neskaičiuoti pačio rekupo sunaudojamos energijos bei laikant, kad paduodamo ir išmetamo oro kiekiai vienodi, tai ir temperatūrų skirtumas turi būti vienodas. Bet va ta rekupo sunaudojama energija irgi kažkur pakliūna ir keičia temperatūras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verteris: 25 kovo 2017 - 13:07
QUOTE(Verteris @ 2017 03 25, 13:02)
Fundamentinis fizikos energijos tvermės dėsnis, iš niekur energija neatsiranda, niekur nedingsta... Mūsų atveju, jei neskaičiuoti pačio rekupo sunaudojamos energijos bei laikant, kad paduodamo ir išmetamo oro kiekiai vienodi, tai ir temperatūrų skirtumas turi būti vienodas. Bet va ta rekupo sunaudojama energija irgi kažkur pakliūna ir keičia temperatūras.

cia nebent labaratorines salygom galima tokius rezultatus pasiekti kai vandens garu kiekis ore vienodas. Tai gal kas is rotaciniu rekupu savininku paskelbs duomenis, cia pas visus turi buti viskas disbalansuota. Mintai drasiau ar nersi i krumus smile.gif ?

Vakaryksciai rezultatai
23.5-20.5 = 3
9-3.5 = 5.5
Siandienos
24-22 =2
6.5-1=5.5

turetu buti disbalansas, tik kazkodel jo nera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 25 kovo 2017 - 14:45
QUOTE(Verteris @ 2017 03 25, 12:44)

Jei ištraukiamas tas pats oro kiekis, tai ir ventiliatoriai turėtų dirbti vienodai intensyviai, bei išskirti tą patį šilumos kiekį, tad ir vienodai užkelti temperatūrą, tiek išmetamame, tiek paduodamame oro srautuose.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2017 03 25, 13:02)

Taip, bet kaip minėjau, abu varikliai šildo abu oro srautus, tad ir jiems turėtų daryti vienodą įtaką, užkeldami temperatūrą vienodu laipsnių kiekiu. Nebent srautai nevienodi, nesvarbu, ką rodo prietaiso indikacija.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2017 03 25, 14:38)
turetu buti disbalansas, tik kazkodel jo nera.

Ne toks ryškus, koks buvo sustabdžius vieną iš variklių, bet disbalansas manau kad yra.

Drėgmė aišku irgi gali daryti įtaką, bet kiek žinau, šiems rekupams drenažo nereikia, tad ir su drėgme man kažkas nesueina.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2017 03 25, 11:14)
Nežinau ar tai, ką čia skaičiuoji yra tiesa, bet pats rekuperatorius rodo,

Prietaisas rodo tai, ką jis suprogramuotas rodyti. Aš jau seniai tau kartoju, kad netikiu tavo rekupo parodymais, nes jie per daug geri, kad būtų tiesa, o temperatūrų skirtumas, mano supratimu mano abejones ir patvirtina.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 03 26, 00:44)
Jei ištraukiamas tas pats oro kiekis, tai ir ventiliatoriai turėtų dirbti vienodai intensyviai, bei išskirti tą patį šilumos kiekį, tad ir vienodai užkelti temperatūrą, tiek išmetamame, tiek paduodamame oro srautuose.
Papildyta:
Taip, bet kaip minėjau, abu varikliai šildo abu oro srautus, tad ir jiems turėtų daryti vienodą įtaką, užkeldami temperatūrą vienodu laipsnių kiekiu. Nebent srautai nevienodi, nesvarbu, ką rodo prietaiso indikacija.
Papildyta:
Ne toks ryškus, koks buvo sustabdžius vieną iš variklių, bet disbalansas manau kad yra.

Drėgmė aišku irgi gali daryti įtaką, bet kiek žinau, šiems rekupams drenažo nereikia, tad ir su drėgme man kažkas nesueina.
Papildyta:
Prietaisas rodo tai, ką jis suprogramuotas rodyti. Aš jau seniai tau kartoju, kad netikiu tavo rekupo parodymais, nes jie per daug geri, kad būtų tiesa, o temperatūrų skirtumas, mano supratimu mano abejones ir patvirtina.

Pas Cibuli rekuperatoriuje jeigu neklystu yra du diferencialinio slėgio davikliai kurių pagalba ir daromas balansavimas. Jeigu labai netingėsiu pasibandysiu pas save užsukti maža rekuperatoriaus monitoringa su arduino pagalba, lieka tik sensorių sulaukti ir viską suprogramuoti.
Atsakyti
QUOTE(stylius @ 2017 03 25, 07:17)
Rekupas stoves sandeliuke, sildomas taip pat kaip ir kitos patalpos.  Oro paemimui ir istraukimui naudosiu pūsto polietileno vamzdzius 160.
Ar reiktu dar papildomai apsiltinti padavimo, istraukimo mazdzius? Neoporas 25cm-blokelis25cm-0.5mvamzdis-rekupas.
Kiek as suprantu pūsto polietileno vamzdziai ir buvo pagaminti tam kad nenaudoti metaliniu ortakiu ir kad nebutu salcio tiltu, ar as klystu?

Aš užvyniočiau ant viršaus dar kelių cm storio izoliaciją. Nėra tie PE vamzdžiai stori, kad normaliai izoliuotų aplinką nuo šalčio.
Papildyta:
Papildyta:

Mintai, įdėmiai pažiūrėkite į savo temperatūrų lygtį (kur citavau) - padavimo ventiliatorius savo šilumą atiduoda į paduodamą orą (19C), sumažindamas skirtumą nuo paėmimo iš patalpų, ištraukimo ventiliatorius atiduoda savo šilumą į išmetamą orą (10.4C), padidindamas skirtumą nuo paėmimo iš lauko. Jūsų teiginiai (jei gerai supratau) būtų teisingi, jei ventiliatoriai stovėtų vienoje rekupo 'pusėje' (šilumokaičio atžvilgiu).

Aišku, jei jau tyrinėti visai tiksliai, reikėtų 'skersti' Cibulio rekuperatorių ir žiūrėti kur fiziškai tie temperatūros davikliai sudėti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verteris: 26 kovo 2017 - 09:44

Maniškis ne entalpinis, o paprastas. Šiandienos balansas, parduodama temp. delta 4.5, istraukimo 5. Tiesa o ką taviškis rekuperatorius rodo šiom dienom ir kokiu galingumu veikia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 26 kovo 2017 - 12:08
QUOTE(mintas @ 2017 03 26, 01:44)

Tai sakai, kad gamintojai oficialiai apgaudinėja pirkėjus, vartotojus ir testavimo įrangą. Įdomi tavo versija, kuria aš nenoriu tikėti. Už tokius bajerius, greitai jiems sparnus prikirptų. Kodėl tai nedaroma?

Kitas klausimas: tai ką gi šiuo metu pučia rotaciniai ar bet kokie kiti įrenginiai? Maniškio duomenys.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 03 26, 12:18)
Tai sakai, kad gamintojai oficialiai apgaudinėja pirkėjus, vartotojus ir testavimo įrangą. Įdomi tavo versija, kuria aš nenoriu tikėti. Už tokius bajerius, greitai jiems sparnus prikirptų. Kodėl tai nedaroma?

Kitas klausimas: tai ką gi šiuo metu pučia rotaciniai ar bet kokie kiti įrenginiai? Maniškio duomenys.

Passive House sertifikuodami naudingumą skaičiuoja būtent pagal išmetama orą, t.y pagal lauko pusė kad eleminuoti visus nesandarumus ir t.t. Taviškio naudingumas 86 proc. Sukčiavimus toks skaičiavimo variantas sumažina iki 0
Atsakyti