idomi cia diskusija, maciau kad dabar jau galima nusipirkt komfovento rotarini su sorbiciumu, tai ten tada ir dregmes grazinimas turetu but geresnis, taip pat idomu kad komfoventas turi ir entlapini rekupa ir kiek maciau
QUOTE(b_d @ 2019 07 31, 13:15)
<p>Gal galite bold užmesti kur minima jog jis sysioja, o ne grąžina drėgmę atgal? Arba aš susipykau su anglų kalba arba čia apie jokius rasojimus, sysiojimus nešnekama.
</p>
</p>
Tai juk sakiau, kad eilini b l e, b l e, b l e, apie orą ir jokios realios prasmės.
Taip, rotoriniams rekupams drenažo nereikia, visą drėgmę, kurią kondensuoja jis gražina atgal į patalpas.
Esu įsitikinęs, kad prie -20°C kondensaciniai gražina gerokai daugiau drėgmės, nei entalpiniai.
QUOTE(mintas @ 2019 07 31, 21:32)
Tai juk sakiau, kad eilini b l e, b l e, b l e, apie orą ir jokios realios prasmės.
Taip, rotoriniams rekupams drenažo nereikia, visą drėgmę, kurią kondensuoja jis gražina atgal į patalpas.
Esu įsitikinęs, kad prie -20°C kondensaciniai gražina gerokai daugiau drėgmės, nei entalpiniai.
Tik nereikia lia lia. Visas apsimyžęs ir apledėjęs būna rotacinis stebuklas žiemą. Ne vienas rodė foto, koks jis sandarus. Entalpiniam jokio drenažo irgi nereikia, bet jis nemyža, nes būna sausas.
Myžti šiuo atveju reiškia, kad skardinis būgnas prigamina per daug drėgmės ir žigulinis putikas dirba apsimyžęs. Aš šiek tiek vaizdžiau pasakiau, kodėl vokiečiai netestavo žiemą myžimo režimu dirbančio žiago. Labai vaizdžiai. Nes skardos kondensavimą galima prilyginti myžimui. Nesusitvarko Žiagas su drėgme. Dirba apsimyžęs.
Cibuli, pamatei kelias rekuperatoriaus nuotraukas ir apie pasaulinį tvaną dabar trimituoji. Jo, nukrito ant kiškio kopūsto lapas ir pasaulio pabaiga prasidėjo, dangus griūva.
Nichreną tu nesupratai, kas tose nuotraukose buvo nufotkinta, nes rėki visai ne apie tuos dalykus.
Siūlau atkreipti dėmesį, kad pačioje pradžioje, ištrynus toną b l i a, b l i a, jis teigė, kad vokiečiai įrodė jog rotorius nestabiliai gražina drėgmę todėl buvo netestuotas.
Paklausus, ar jo entalpinis rekuperatorius, kurį vokiečiai testavo gražina drėgmę vienodai, atsakė, kad irgi ne vienodai, bet jis vis tiek geras? WTF ?
Dabar teigia, kad entalpinis sausas ( nors pamiršta, kad jis žiemą šildomas elektriniais tenais) o ant rotorinio rekuperatoriaus pratsai apšiltinto korpuso, o ne ant šilumokaičio, kai lake -20°C ir į rekuperatorių paduodamas būtent tokios temperatūros oras, pasitaiko kondensato, vadinasi rotorius siusioja. Nors kaip minėjau, dėl elektrinio teno, iki entalpinio, net ir esant tokioms žemoms temperatūroms, paduodamas artimas 0°C temperatūros oras, tad jis net rimtesnio minuso nemato. Klausimas koks potvynis užplūtų Cibulį, jei tas tenas sugestų . Taigi, ir vėl svaigsta apie kosmoso platybes, nesuprasdamas pagrindinių skirtumų.
Tuoj vėl bus tona b l i a, b l i a, b l i a ir vėl kažkokie auksiukai.
Nichreną tu nesupratai, kas tose nuotraukose buvo nufotkinta, nes rėki visai ne apie tuos dalykus.
Siūlau atkreipti dėmesį, kad pačioje pradžioje, ištrynus toną b l i a, b l i a, jis teigė, kad vokiečiai įrodė jog rotorius nestabiliai gražina drėgmę todėl buvo netestuotas.
Paklausus, ar jo entalpinis rekuperatorius, kurį vokiečiai testavo gražina drėgmę vienodai, atsakė, kad irgi ne vienodai, bet jis vis tiek geras? WTF ?
Dabar teigia, kad entalpinis sausas ( nors pamiršta, kad jis žiemą šildomas elektriniais tenais) o ant rotorinio rekuperatoriaus pratsai apšiltinto korpuso, o ne ant šilumokaičio, kai lake -20°C ir į rekuperatorių paduodamas būtent tokios temperatūros oras, pasitaiko kondensato, vadinasi rotorius siusioja. Nors kaip minėjau, dėl elektrinio teno, iki entalpinio, net ir esant tokioms žemoms temperatūroms, paduodamas artimas 0°C temperatūros oras, tad jis net rimtesnio minuso nemato. Klausimas koks potvynis užplūtų Cibulį, jei tas tenas sugestų . Taigi, ir vėl svaigsta apie kosmoso platybes, nesuprasdamas pagrindinių skirtumų.
Tuoj vėl bus tona b l i a, b l i a, b l i a ir vėl kažkokie auksiukai.
QUOTE(mintas @ 2019 07 31, 22:53)
Cibuli, pamatei kelias rekuperatoriaus nuotraukas ir apie pasaulinį tvaną dabar trimituoji. Jo, nukrito ant kiškio kopūsto lapas ir pasaulio pabaiga prasidėjo, dangus griūva.
Nesusireikšmink. Aš kalbu ne tik apie tavo. Daug čia darbščių rankų, kurie vis nori tiuninguoti savo žiagus. Nes jie irgi myža. Ir disbalansą laikai, nes su drėgme tavo Žiagas nesusitvarko. Viską mes suprantam. Neapsimesk čia labai protingu, nes esi eilinis.
QUOTE(cibulis @ 2019 07 31, 21:58)
Nesusireikšmink. Aš kalbu ne tik apie tavo. Daug čia darbščių rankų, kurie vis nori tiuninguoti savo žiagus. Nes jie irgi myža. Ir disbalansą laikai, nes su drėgme tavo Žiagas nesusitvarko. Viską mes suprantam. Neapsimesk čia labai protingu, nes esi eilinis.
Kai bus -20°C lauke, išjung savo rekupo teną, sužinosi koks rekuperatorius siusiojimo čempionas ;).
QUOTE(mintas @ 2019 07 31, 23:05)
Kai bus -20°C lauke, išjung savo rekupo teną, sužinosi koks rekuperatorius siusiojimo čempionas ;).
O tu gal pagaliukų į būgną prikišk, kam jis ten sukasi. Ir visai iš elektros išjunk. Proto bokštelis.
Žodžiu, žiago vairuotojau. Žmogus paklausė, kodėl PHI nerodo drėgmės žiagui. Užuot atsakęs, tu pradėjai myžčioti visokias nesąmones. Turi kažkokį kompleksą įsivaręs su savo žiagu.
QUOTE(cibulis @ 2019 07 31, 22:20)
O tu gal pagaliukų į būgną prikišk, kam jis ten sukasi. Ir visai iš elektros išjunk. Proto bokštelis.
Žodžiu, žiago vairuotojau. Žmogus paklausė, kodėl PHI nerodo drėgmės žiagui. Užuot atsakęs, tu pradėjai myžčioti visokias nesąmones. Turi kažkokį kompleksą įsivaręs su savo žiagu.
Visas komentaras vien įžeidimai, ir vėl po 20 tokio tavo komentaro, aš eilinį kartą būsiu pirmas tave negrąžei pavadinęs. Sėkmės, dar 16 tokių postų liko, ir aš tave tikrai labai įžeidžiančiai pavadinsiu.
Dėl elektrinio teno, ten buvo konkretus atsakymas, kodėl ant Cibulio entalpinio rekuperatoriaus korpuso nebūna kondensato, būtent todėl, kad iki jo nepatenka -20°C temperatūros oras, jis visuomet sušildomas iki ~0°C, taigi net ir mažiausias apšiltinimo sluoksnis, tokiam rekuperatoriui leidžia išvengti kondensato ant korpuso.
Rotoriniuose rekuperatoriuose, kur iki pat šilumokaičio paduodamas, elektrinių tenų nepašildytas oras, ir pačių rekuperatorių viduje būna net ir -30°C temperatūros, nieko keisto, kad standartinis 3cm-5cm apšiltinimas neapsaugo korpuso, nuo kondensato susidarymo.
Cibulio pasiūlymas sustabdyti rotorių adekvatus jam įsijungti bypassą žiemą, tik kaip minėjau, čia absoliutus b l i a, neturintis nieko bendro su realiu pasauliu.
O apie žiago vairuotojus ir kitus įžeidinėjimus komentuoti nematau prasmės.
QUOTE(mintas @ 2019 07 31, 22:53)
Pyzdintuvas tu penkių lempų. Toks senas diedų naudotas posakis sovietmečiu. Tai tas penkių lempų Pyzdintuvas ir esi.
Vokiečiai teigia, kad dėl kondensacijos žigiliukai myža. Pusę metų, ypač žiemą. Kitą pusę metų jis tiek nemyža, nes skardą nekondensuoja. Štai apie kokį nestabilumą kalbėjau. Bet tu Pyzdintuvai 5W lempų geriau už visus žinai. Ir už vokiečių instituto darbuotojus.
Bet realiai tavo kompetencija žigiliuko myžimo verta, nes taip ir nesupratai, kodėl entalpinis toks efektyvus. Tavo sapožniko kompetencija netraukia. Sugebi tik pautus, oi, srautus išreguliuoti. Tiek ir traukia. Bet žigiliuko savininkui to ir pakanka.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2019 07 31, 23:28)
Visas komentaras vien įžeidimai, ir vėl po 20 tokio tavo komentaro, aš eilinį kartą būsiu pirmas tave negrąžei pavadinęs. Sėkmės, dar 16 tokių postų liko, ir aš tave tikrai labai įžeidžiančiai pavadinsiu.
Ko pyksti? Tavo kiekviename sakinyje naudojami nieko nesuprantu, nusišneki, nesąmonės yra tas pats tik švelniau supakuota. Lygtai tu labai raugtum. Man tai dzin, bet kai šaipaisi iš gerbiamo instituto ir apsimeti žinantis ir suprantantis geriau, tas tikrai užpisa. Nes esi eilinis humanitarinas.
Bet tu man atsibodai. Kvaila su tokiu visažiniu ginčytis, kuris kitus kvailesniais laiko. Daugiau į tave nereaguosiu. Sėkmės
QUOTE(cibulis @ 2019 07 31, 22:29)
Vokiečiai teigia, kad dėl kondensacijos žigiliukai myža.
Eilinis akivaizdus melas. su prieš tai buvusia įžeidinėjimų pastraipa, bei toliau sekančiom dar dvejomis, nieko konkretaus išskyrus įžeidinėjimus...
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2019 07 31, 22:38)
Lygtai tu labai raugtum.
Paneik mano argumentus ir įrodyk, kad jie nieko neverti, o ne įžeidimais svaidykis, argumentų neturėdamas. Manai kvailiu pavadinsi, ir taip visus mano argumentus nuginčysi? Originalu pasakyčiau, bet deja, tai kasdienybė.
Sėkmės
Tau irgi.
QUOTE(cibulis @ 2019 07 31, 22:38)
Man tai dzin, bet kai šaipaisi iš gerbiamo instituto ir apsimeti žinantis ir suprantantis geriau
Pirmiausiai aš nesišaipau, o parašiau, kad jie taip rašydami savo testavimo ataskaitose meluoja, apgaudinėdami ten charakteristikas palyginti norinčius žmones.
Jų ataskaitoje parašyta ne "netestuota", o "0%" kas yra melas. Paskutinio, eilinio ginčo metu buvo pateikti du šaltiniai, patvirtinantys, kad rotoriai drėgmę gražina, taigi, tai pagrindžia mano teiginius, jog PH instituto svetainėje patalpintas akivaizdus melas.
Ir eilinis to pavyzdys, jau tikrai ne pirmas asmuo klausiantis to pačio klausimo, negi Komfovent rotoriniai rekuperatoriai negražina drėgmės? Čia supermamose, koks dešimtas dvidešimtas, o tai kiek tokių apgautų per visą Lietuvą? O per visą pasaulį?