Netikiu. Siūlyčiau paskambinti į vartotojų teises ar kitą panašią instituciją. Iš Lietuvos labai daug naujų mašinų reeksportuoja. Tai negi varo serviso į Lietuvą iš Italijos. Aišku, kad ne. Manyčiau privalo Lietuvos Zhender atstovai aptarnauti.
QUOTE(pasiutes @ 2019 07 25, 21:09)
Teisingai, galioja garantija, tačiau garantinis remontas tik toje šalyje kurioje įsigyta prekė, taigi įrenginio pristatymu į Olandija teks teks pasirūpinti pačiam. Vienok nuo gamintojų ir vietinių dylerių priklauso ar teks visą įrenginį transportuoti ar tik jo neveikiančias dalis.
Netikiu. Siūlyčiau paskambinti į vartotojų teises ar kitą panašią instituciją. Iš Lietuvos labai daug naujų mašinų reeksportuoja. Tai negi varo serviso į Lietuvą iš Italijos. Aišku, kad ne. Manyčiau privalo Lietuvos Zhender atstovai aptarnauti.
Deja bet niekas neprivalo, panasiai ir su kitais gamintojais kaip pvz. Nilfisk prekes zenkla kuri atstovauja Gitana. Ne su vienu importuotoju - atstovu esu ta tema kalbejas, nera tokiu grieztu taisykliu jiems.
QUOTE(ixoster @ 2019 07 27, 11:48)
Turiu toki klausyma ekspertam gal kas zinos kiek matau passive house yra testuotas Komfovento Domekt R 450 V rotacinis rekuperatorius kuris pagal viska turetu grazinti dregme, bet kazkodel passive house dregmes grazinimas nuruodytas kad yra ligus 0%, kaip taip gali buti?
Būtų idealu, jeigu į šį klausimą atsakytų Mintas. Įdomu ar jis suprato, ar teisingai suprato ir nebijos garsiai pakartoti. Mes apie tai labai daug diskutavome ir turime oficialų PHI atsakymą. Šioje temoje yra šis atsakymas, jeigu tingėsi laukti.
QUOTE(ixoster @ 2019 07 29, 18:51)
gal cibuli tada pameni apie kokia data mazdaug tai buvo kad bandiciau surast pats?!
Dorai nepamenu. Gal praeitų metų vasaris. Jei nerasi sakyk. Įdėsiu vokiečių atsakymą. Bet realiai tai Mintas turėtų tai pasakyti. Visą Lietuvą sulaikius kvėpavimą laukia šios akimirkos...
QUOTE(cibulis @ 2019 07 29, 19:20)
Dorai nepamenu. Gal praeitų metų vasaris. Jei nerasi sakyk. Įdėsiu vokiečių atsakymą. Bet realiai tai Mintas turėtų tai pasakyti. Visą Lietuvą sulaikius kvėpavimą laukia šios akimirkos...
Kaip lituanistas iki pat panagių, turėtum rašyti taisyklingai : ..."Visa Lietuva"...
QUOTE(cibulis @ 2019 07 29, 20:20)
"Visą Lietuvą" tikrai nelaukia. Nesusireikšmink.QUOTE(silainiai @ 2019 07 29, 22:16)
Kaip lituanistas iki pat panagių, turėtum rašyti taisyklingai : ..."Visa Lietuva"...
Ačiū, geras žmogau. Mano Sony Experia sufleruoja ir meta kaip rašyti. Labai nekontroliuoja, (čia u galūnė turėjo būti), bet taip išmetė founas. Taigi... Prisipisk, šventasis.
Papildyta:
QUOTE(Giords @ 2019 07 29, 22:42)
"Visą Lietuvą" tikrai nelaukia. Nesusireikšmink.
Jeigu eiliniai žemės kirminai taip nereaguotų, tai aš ir nebūčiau reikšmingas. Bet gi nori dėmesio, slieke? Kauk vilkų į pūvantį mėnulį.
Niekas tavęs nelietė, bet nori smirdėti ir pasirodyti. Kokio ***** negalėjai patylėti? Pautus spaudžia?
QUOTE(ixoster @ 2019 07 27, 10:48)
<p>Turiu toki klausyma ekspertam gal kas zinos kiek matau passive house yra testuotas Komfovento Domekt R 450 V rotacinis rekuperatorius kuris pagal viska turetu grazinti dregme, bet kazkodel passive house dregmes grazinimas nuruodytas kad yra ligus 0%, kaip taip gali buti?</p>
Taip apie tai jau buvo kalbėta ir ne kartą. pirmos diskusijos data bus maždaug ta, kai tie rekupai buvo ištestuoti, nors tų diskusijų tikrai buvo daugiau nei viena.
Cibulis pasakė kad geriau jog aš atsakyčiau, bet atsakymą iš PH gavo būtent Cibulis, vis tik PH atsakymas bent jau man kelia šypseną. Jie teigia, kad rotorius drėgmę gražina kondensaciniu būdu, todėl jos gražinimo procentas įvairiomis sąlygomis labai stipriai kinta ir todėl jie drėgmės gražinimo nematavo iš vis.
Mano atsakymas į tokį argumentą yra nesąmonė. Taip, drėgmės gražinimo procentas kinta, bet ir entalpiniai rekupai drėgmę gražina kondensacijos pagrindu. Ant vienos plokštelės pusės drėgmė kondensuojasi, sušlapina plokšteles ir kitoje pusėje drėgmė išgarinama, tai paaiškinkit man, kodėl tai ne toks pats kondensacijos principas?
Mano supratimu, tai čia PH išsigando rimto konkurento drėgmės gražinimo srityje ir norėjo apsaugoti ženkliai labiau jų laboratoriją "remiančius" gamintojus, kurie nuolatos siunčia modelius testavimui, sugalvodami iš piršto laužtą argumentą.
Diskusijų metu, remiantis šiais rodmenimis, ne kartą buvo bandoma daryti išvadą, kad rotoriniai išvis negražina drėgmės, bet tokios išvados akivaizdžiai neteisingos. Vat būtent dėl tokių išvadų, aš kaltinu PH testuotojus melavimu visuomenei. Jie nerašo ant parametrų "netestuota", bet rašo "0%" prilygindami rekupams iš tikrūjų negražinantiems drėgmės, kas yra tikrų tikriausias melas, gimdantis tokį nesusipratimą, klaidinantis visuomenę. Rotoriai gražina drėgmę ir kuo didesnis temperatūrų skirtumas, tuo intensyviau, nors jei temperatūrų skirtumas nedidelis, ir kondensacijos procesas nevyksta tuo metu drėgmės iš vis negražina, bet realiai, tada ir nėra poreikio, o kai yra poreikis gražina ir labai daug, nors padengti specialiomis dangomis gražina dar daugiau.
QUOTE(mintas @ 2019 07 30, 00:27)
Taip apie tai jau buvo kalbėta ir ne kartą. pirmos diskusijos data bus maždaug ta, kai tie rekupai buvo ištestuoti, nors tų diskusijų tikrai buvo daugiau nei viena.
Cibulis pasakė kad geriau jog aš atsakyčiau, bet atsakymą iš PH gavo būtent Cibulis, vis tik PH atsakymas bent jau man kelia šypseną. Jie teigia, kad rotorius drėgmę gražina kondensaciniu būdu, todėl jos gražinimo procentas yvairiomis sąlygomis labai stipriai kinta ir todėl jie drėgmės gražinimo nematavo iš vis.
Mano atsakymas į tokį argumentą yra nesąmonė. Taip, drėgmės gražinimo procentas kinta, bet ir entalpiniai rekupai drėgmę gražina kondensacijos pagrindu. Ant vienos plokštelės pusės drėgmė kondensuojasi, sušlapina plokšteles ir kitoje pusėje drėgmė išgarinama, tai paaiškinkit man, kodėl tai ne toks pats kondensacijos principas?
Mano supratimu, tai čia PH išsigando rimto konkurento drėgmės gražinimo srityje ir norėjo apsaugoti ženkliai labiau jų laboratoriją "remiančius" gamintojus, kurie nuolatos siunčia modelius testavimui, sugalvodami iš piršto laužtą argumentą.
Diskusijų metu, remiantis šiais rodmenimis, buvo daryti išvadą, kad rotoriniai išvis negražina drėgmės, bet tokios išvados akivaizdžiai neteisingos. Rotoriai gražina drėgmę ir kuo didesnis temperatūrų skirtumas, tuo intensyviau, nors jei temperatūrų skirtumas nedidelis, ir kondensacijos procesas nevyksta tuo metu drėgmės iš vis negražina, bet realiai, tada ir nėra poreikio, o kai yra poreikis gražina ir labai daug, nors padengti specialiomis dangomis gražina dar daugiau.
Cibulis pasakė kad geriau jog aš atsakyčiau, bet atsakymą iš PH gavo būtent Cibulis, vis tik PH atsakymas bent jau man kelia šypseną. Jie teigia, kad rotorius drėgmę gražina kondensaciniu būdu, todėl jos gražinimo procentas yvairiomis sąlygomis labai stipriai kinta ir todėl jie drėgmės gražinimo nematavo iš vis.
Diskusijų metu, remiantis šiais rodmenimis, buvo daryti išvadą, kad rotoriniai išvis negražina drėgmės, bet tokios išvados akivaizdžiai neteisingos. Rotoriai gražina drėgmę ir kuo didesnis temperatūrų skirtumas, tuo intensyviau, nors jei temperatūrų skirtumas nedidelis, ir kondensacijos procesas nevyksta tuo metu drėgmės iš vis negražina, bet realiai, tada ir nėra poreikio, o kai yra poreikis gražina ir labai daug, nors padengti specialiomis dangomis gražina dar daugiau.
Visiško komunisto atsakymas. Rytoj nuodugniau išsišaipysiu. O dabar tau leidus, eisiu miegoti. Jei nori, tu dabar šaipykis. Turi 3 sapnus