QUOTE(Lina Mikolaitiene @ 2019 07 17, 10:03)
Gavau kainos pasiūlymą už 3200eur. Man daugokai kaip tokiam buteliui atrodo....
Aš sau už mažesnę kainą 120m² name išsivedžiojau normalius skardinius ortakius ir normalų rekuperatorių pasistačiau. Tiesa darbas savom rankom, bet buto kubatūra mažesnė, tai tas an to turėtų ir išeiti.
Kai lyginsit su mini sistemomis, turėkite omenyje, kad du 30m³/h našumo maži rekuperatoriukai užtikrina ne 60m³/h oro našumą, o tik bendrą 30m³/h, nes vienas tuo metu tokį oro srautą paduoda, kitas ištraukia. Normaliame rekuperatoriuje irgi vienu metu du varikliai dirba. Taigi, kai lyginsit kainą su mini sistemomis, lyginkit tuos pačius pakeičiamus oro kiekius. Tai reiškia reikės pakankamai nemažai tų ventiliatoriukų, kurių bendras našumas turėtų būti dvigubai didesnis, nei rekuperatoriaus, nes tik tuomet realiai bus kalba apie vienodą abiejų sistemų oro kaitos našumą.
Dar vienas niuansas, tai tokių mini rekuperatorių negalėjimas dirbti esant didesniems šalčiams. Jų šilumogrąža, žvelgiant į konstrukcija, neturėtų būti aukštesnė nei ~50%. Bet svarbiausias jų minusas yra labai didelė kaina, jei lygintum su normaliais rekuperatorių variantais. Bent jau taip buvo ankščiau.
Beje, langų man atidarinėti nereikia, ventiliacijos užtenka, kurią palaiko rekuperatorius, bet vasarą jo našumo reikia didesnio, tikrai siūlau įsigyti, galintį tiekti ne mažiau 0,5 patalpų tūrio per valandą ((53m²*2,5m (lubų aukštis))/2=70m³). Čia minimumas, o teisingiausia žiūrėti rekuperacinės sistemos sugebančios pakeisti visą patalpose esantį orą per valandą, kas tamstos atveju būtų apie 150m³/h.