Aš tik abejoju ar užteks rekuperatoriaus sukuriamo ištraukimo, gal reikėtu papildomą ventiliatoriuką įdėti, kad bent kiek oro ištrauktu. "gamyklinis" variantas https://www.reuter-s...ion-a319183.php
Sau planuoju pajungti iš paprasto bakelio, tai oro pasipriešinimas būtu dar didesnis, be papildomo varikliuko tikriausiai neišsiversiu?
O ar rekuperatorius kvapų gražins, tai tikrai dar nežinau
Kam reik šito žaidimo?
QUOTE(TomasJonas @ 2017 03 09, 17:07)
Aš tik abejoju ar užteks rekuperatoriaus sukuriamo ištraukimo, gal reikėtu papildomą ventiliatoriuką įdėti, kad bent kiek oro ištrauktu. "gamyklinis" variantas https://www.reuter-s...ion-a319183.php
Sau planuoju pajungti iš paprasto bakelio, tai oro pasipriešinimas būtu dar didesnis, be papildomo varikliuko tikriausiai neišsiversiu?
O aš atvirkščiai manau, kad didelės traukos nereikia. Kadangi ištraukimas ten kur intensyviausi kvapai, ištraukimas kvapų mažinimo tikslu yra pats efektyviausias. Didinant oro srautą, gali sumažėti sėdėjimo komfortas.
Kam reik šito žaidimo?
Darysiu šildymą oras/oras šilumos siurbliu, tai name gana stipriai maišysis oro srautai. Rekuperatorius orą pakeis tik 0,5 karto per valandą, o kondicionierius tikrai daug daugiau. Tai viskas kas ore, daug sunkiau pasišalins.
Mano atveju prijungti papildomą 2m ilgio vamzdelį nėra labai sudėtinga. O jei pavyktu išsisukti ir be papildomo ventilatoriuko būtu išvis gerai.
Pritariu Mintui, "Kadangi ištraukimas ten kur intensyviausi kvapai, ištraukimas kvapų mažinimo tikslu yra pats efektyviausias".
Didelės traukos nepasieksi niekaip, nes vamzdis nedidelio diametro max 50mm gali būti, o dar klozete nedidelė anga (per kurią vanduo patenka, ten ir oras praeina).
Darysiu šildymą oras/oras šilumos siurbliu, tai name gana stipriai maišysis oro srautai. Rekuperatorius orą pakeis tik 0,5 karto per valandą, o kondicionierius tikrai daug daugiau. Tai viskas kas ore, daug sunkiau pasišalins.
Mano atveju prijungti papildomą 2m ilgio vamzdelį nėra labai sudėtinga. O jei pavyktu išsisukti ir be papildomo ventilatoriuko būtu išvis gerai.
Pritariu Mintui, "Kadangi ištraukimas ten kur intensyviausi kvapai, ištraukimas kvapų mažinimo tikslu yra pats efektyviausias".
Didelės traukos nepasieksi niekaip, nes vamzdis nedidelio diametro max 50mm gali būti, o dar klozete nedidelė anga (per kurią vanduo patenka, ten ir oras praeina).
QUOTE(Brella @ 2017 03 10, 12:48)
Kai atsisedi ant klozeto irgi nedidele anga lieka ir butent tarp koju . Tai jeigu sukursi dideli istraukima,per ta vieta gali net svilpt,o moterims tai tikrai nepatiks.
Paprastai nemažas oro tarpas būna po sėdyne - neturėtų švilpti
Tik kiek žiūrėjau nuorodose aukščiau - kaip suprantu, ten oras cirkuliuoja klozete, praeidamas pro filtrą, bet ne ištraukiamas lauk
Šis variantas, apie kurį Giords kalba, pereina per filtrą ir gražina į patalpą esu naudojesis, bet ten reikia filtrus po 30 eur kas 6mėn keisti. Šiaip patiko, kvapo jokio nelieka, ten varikliukas esantis bakelyje isijungia kai atsisėdi ant klozeto, ūžimas girdisi, nors varikliukas nedidelis (kaip senesnių laptopų) . Apie jokį jaučiamą oro judėjimą tarp kojų, nėra kalbos, niekaip nepajusit.
O pajungti tiesiai prie ortakių būtu manau pažangesnis, geresnis būdas. Gamintojai apie tai nemanau, kad kalbės, reklamuos, nes jokios naudos iš to negaus.
O pajungti tiesiai prie ortakių būtu manau pažangesnis, geresnis būdas. Gamintojai apie tai nemanau, kad kalbės, reklamuos, nes jokios naudos iš to negaus.
Gal kam nors bus įdomu pamatyti "Zehnderio" internetinį valdymą. Manau, kad su tokiu geru valdymu tikrai nėra būtinas atskiras valdiklis ant sienos.
QUOTE(cibulis @ 2017 03 24, 14:40)
Gal kam nors bus įdomu pamatyti "Zehnderio" internetinį valdymą. Manau, kad su tokiu geru valdymu tikrai nėra būtinas atskiras valdiklis ant sienos.
Pasikartosiu ir čia
Programos valdymo interfeisas, tai vis tik komfovento man labiau patinka, ir informatyvesnis ir gražesnis ir įtariu daugiau funkcijų gali reguliuoti, nors konkrečiai mano modelis, kuris yra iš pigesniųjų serijos, nerodo visų temperatūrų ir drėgmės lygio. Aukštesnės klasės įrenginiuose rodo daugiau.
Kas dėl temperatūrų, tai rekupo rodmenys labai geri, iki tokių rotoriniams toloka . Vis tik užkliuvo nufotografuotos temperatūros
20.7C -> 10.4C
19.0C <- 7.5C
20.7C-19C=1.7C
10.4C-7.5C=2.9C
Taigi, temperatūrų skirtumas ženklus. Mano supratimu tai rodo disbalansą, taigi, geri rekupo rezultatai pasiekiami disbalansuojant oro srautus, tad rezultatai vaizduojami gražesni, nei realiai yra.
Primeskim, koks rekupo NVK.
temperatūrų skirtumas 20,7C-7,5C = 13,2C
Taigi 13,2C=100%
Paduodamo į namą oro šilumogrąžos NVK:
19C-7,5C=11,5C Taigi 11,5C sudaro 11,5C*100%/13,2C=87%
Išmetamo lauk oro šilumogrąžos NVK:
20,7C-10,4C=10,3C Taigi 10,3C sudaro 10,3C*100%/13,2C=78%
Nenoriu savęs apgaudinėti, naudodamas vėdinimo srities marketingines NVK skaičiavimo formules. NVK puikiausiai galima apskaičiuoti matematiškai, taigi jis skiriasi tiek tiekiamo tiek išmetamo oro. Mano supratimu, tai pasiekiama disbalansuojant oro srautus, taigi, nors paduodamo oro NVK ir atrodo gražiau, bet realiai jis toks tik atrodo, nes jo neįtakoja šaltas lauko oras įeinantis į namą pro plyšius. Realiai NVK turėtų būti panašesnis į išmetamo oro, tad realus vėdinimo sistemos NVK 78%.
QUOTE(mintas @ 2017 03 24, 23:05)
Pasikartosiu ir čia
Programos valdymo interfeisas, tai vis tik komfovento man labiau patinka, ir informatyvesnis ir gražesnis ir įtariu daugiau funkcijų gali reguliuoti
Programos valdymo interfeisas, tai vis tik komfovento man labiau patinka, ir informatyvesnis ir gražesnis ir įtariu daugiau funkcijų gali reguliuoti
Tai dėk fotkes. Aš įdėjau nuotraukas ir kaip paros bėgyje keičiasi skaičiai. O tu - geresnis, gražesnis, bet aš galiu tik įsivaizduoti. Tai, ką surašei dėl srautų išbalansavimų, mano kvaila makaulė nesupranta. Paaiškink rimčiau.
Suprantu, kad rotoriukai pavydi gerų priešpriešinių srautų apartų skaičių, bet tai yra tiesa. Aš nieko nedarau, nereguliuoju ir nemanau, kad pats apartas išbalansuoja srautus. Nebent tik tavo pavydas išbalansuoja srautus.
Buvo čia tokių, kurie aiškino, kad man su rekūpu nepasiseks (Noriukas5 ar kaip jis ten vadinasi), Bangas būtinai liepė darytis bezdalinius vamzdžius po žeme, bet viskas veikia. Ir veikia taip gerai, kad net Mintas pavydi. Viskas OK. Aš pats suprantu, kad įrenginys nepigus. Šiandieną vieną kaimyną sutikau prie vaiko mokyklos. Pasirodo jis tokį patį Zehnderį įsidėjęs. Taigi gyvenimas vyksta.
Net gi savo rekūpui pastačiau atskirą elektros skaitliuką. Ir vis tiek negerai. Kada tam lietuviui bus gerai? Ir esmė - šiuo metu ZEHNDER su entalpiniu šilumokaičiu yra NR1 PASAULYJE. NĖRA geresnio aparato, kuris atgautų drėgmę ir tokią aukštą temperatūrą. Galima tik pavydėti arba pirkti šį apartą. Ir nereikės jokių vamzdžių po žemė. Toks tas paprastas gyvenimas.
Siadien parsiveziau savo rekupa is amalvos su C6.1 valdikliu. Tai norisi greiciau paleisti ir ismeginti kaip veikia mano rekupas. Dar keleta klausimu.
Ar jus naudojat papildomus filtriukus paciuose difuzuriuose? Maciau video kad deda i vidu tokius kaip popierinius, ar tai medziaginius.
Gal kam teko realiai susidurti su triukmso slopintuvais? Kuri geriau deti lansktu ar standartini?
Ar jus naudojat papildomus filtriukus paciuose difuzuriuose? Maciau video kad deda i vidu tokius kaip popierinius, ar tai medziaginius.
Gal kam teko realiai susidurti su triukmso slopintuvais? Kuri geriau deti lansktu ar standartini?