Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(madwifi @ 2019 01 31, 23:08)
is kur site 16.7%. pagal minto paveiksliuka tai man 52% gaunasi.
mano nuomone, kuo salciau lauke tuo geresnes salygos kondensacijai ir atvirksciai

(tiekiamas-lauko)/(istraukiamas-lauko)*100
turbūt taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2019 01 31, 16:55)
perziurejau keliu komfoventu domekt R serijos dokus - yra ten visi 4 vidiniai T davikliai, plius isorinis paduodamo oro T daviklis kuris matuota T jau po ventiliatoriaus. taip kad paduodamo oro T matuojama ir po silumokaicio pries ventiliatoriu ir uz ventiliatoriaus. negi joks softas visu penkiu parodymu negali islupt ?

mano modelis senesnis, kurio net valdiklis senesnis ir komplektuojamas buvo su vieninteliu termometru.
Atsakyti

is kur site 16.7%. pagal minto paveiksliuka tai man 52% gaunasi.
mano nuomone, kuo salciau lauke tuo geresnes salygos kondensacijai ir atvirksciai. +20C 50% dregnumo oro rasos taskas +12C.

Va Hoval katalogas,  su siek tiek informacijos ir naudingumais https://www.google.l...nrL8WHlltYyB-6V

Atsakyti
QUOTE(Vytas_ @ 2019 01 31, 23:12)
(tiekiamas-lauko)/(istraukiamas-lauko)*100
turbūt taip smile.gif

tai beatodairiskai pritaikei silumogrzos formule ? paprasciausiai jei pasalino 7.26gr, o grazino 3.78gr, tai grubiai 50% dregmes grizo. nereikia siuo atveju nieko atiminet, tik padalint gauta absoliucia dregme is pasalintos.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2019 01 31, 23:22)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="madwifi" data-cid="72340297" data-time="1548968887"><div><p>is kur site 16.7%. pagal minto paveiksliuka tai man 52% gaunasi.
mano nuomone, kuo salciau lauke tuo geresnes salygos kondensacijai ir atvirksciai. +20C 50% dregnumo oro rasos taskas +12C.</p></div></blockquote><p> Va Hoval katalogas,  su siek tiek informacijos ir naudingumais <a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.google.lt/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.mastervent.fi/File/esitteet_varaosat_komponentit/Enventus-roottorit_katalogi.pdf%3F54244&ved=2ahUKEwjq78bn95jgAhVKlCwKHd7SCDo4ChAWMAJ6BAgIEAE&usg=AOvVaw0_VNRyznrL8WHlltYyB-6V'>https://www.google.lt/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.mastervent.fi/File/esitteet_varaosat_komponentit/Enventus-roottorit_katalogi.pdf%3F54244&ved=2ahUKEwjq78bn95jgAhVKlCwKHd7SCDo4ChAWMAJ6BAgIEAE&usg=AOvVaw0_VNRyznrL8WHlltYyB-6V</a></p>

va kur didelis aciu - pav. 4.2.6 puikiai parodo dregmes grazinimo procento priklausome nuo lauko T. kuo salciau ir kuo labiau reikia dregmes tuo daugiau rotorius ir grazina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 31 sausio 2019 - 23:40
QUOTE(madwifi @ 2019 01 31, 23:35)
tai beatodairiskai pritaikei silumogrzos formule ?  paprasciausiai jei pasalino 7.26gr, o grazino 3.78gr, tai grubiai 50% dregmes grizo. nereikia siuo atveju nieko atiminet, tik padalint gauta absoliucia dregme is pasalintos.
Papildyta:

va kur didelis aciu - pav. 4.2.6 viska labai puikiai parodo dregmes grazinimo procento priklausome nuo lauko T. kuo salciau ir kuo labiau reikia dregmes tuo daugiau rotorius ir grazina.

Metodinėj literatūroj rašė, kad skaičiuojama taip pat kaip temperatūra smile.gif aš ekonomistas smile.gif
tai realiai grąžino tik 0,7g, tai gaunasi tik 9.6% smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vytas_ @ 2019 01 31, 23:41)
Metodinėj literatūroj rašė, kad skaičiuojama taip pat kaip temperatūra smile.gif aš ekonomistas smile.gif
tai realiai grąžino tik 0,7g, tai gaunasi tik 9.6% smile.gif

o realiai tai grazino gerokai virs 3gr, ar ne taip ?
tai kad matai netinka toks variantas, bet uztai tinka cibulio metodas , vaikio siustas pdf-as tai gerai iliustruoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 31 sausio 2019 - 23:50
QUOTE(madwifi @ 2019 01 31, 23:48)
o realiai tai grazino gerokai virs 3gr, ar ne taip ?
tai kad matai netinka toks variantas, bet uztai tinka cibulio metodas , vaikio siustas pdf-as tai gerai iliustruoja.

paimamas iš lauko 3,08g, į patalpas 3.78 smile.gif man gaunasi 0,7 smile.gif dėl to metodinė formulė geriau, didesnis NVK gaunasi smile.gif
kas liečia grafiką pateiktą vaikio, viskas OK, tik prie -10 retai bus santykinė drėgmė 80%, kas tam grafike yra konstanta...
Ne veltui PHI nevertina drėgmės grąžinimo smile.gif nekvaili tie vokiečiai

Rytoj pabandysiu įsmeigti termometrą į išmetamą vamzdį, aišku jeigu rasiu kokį veikiantį.
Atsakyti
QUOTE(Vytas_ @ 2019 02 01, 00:00)
paimamas iš lauko 3,08g, į patalpas 3.78 smile.gif man gaunasi 0,7 smile.gif dėl to metodinė formulė geriau, didesnis NVK gaunasi smile.gif
kas liečia grafiką pateiktą vaikio, viskas OK, tik prie -10 retai bus santykinė drėgmė 80%, kas tam grafike yra konstanta...
Ne veltui PHI nevertina drėgmės grąžinimo smile.gif nekvaili tie vokiečiai

Rytoj pabandysiu įsmeigti termometrą į išmetamą vamzdį, aišku jeigu rasiu kokį veikiantį.

neziurek tu ta lauko dregme, svarbu kiek gramu is patalpu paima ir kiek i gramu patalpas pucia, laukas cia visai neidomus. tai ir gaunas grubiai 3.xx/7.xx * 100%.
su temperaturom ten visai kiti reikalai nes susije su silumos kiekio perdavimu, o tai tiesiai proporcinga temperaturos pokyciui, todel viskas galu gale issivarto i ta formule su temperaturu skirtumu santykiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 01 vasario 2019 - 00:27
QUOTE(madwifi @ 2019 02 01, 00:08)
neziurek tu ta lauko dregme, svarbu kiek gramu is patalpu paima ir kiek i gramu patalpas pucia, laukas cia visai neidomus. tai ir gaunas grubiai 3.xx/7.xx * 100%.
su temperaturom ten visai kiti reikalai nes susije su silumos kiekiu pernesimu, kas galu gale isivecia i ta formule su temperaturu skirtumais.

o tai drėgmė šilumos neperneša? turbūt net geriau nei oras.
Kaip ir sakiau, formulių neišsigalvoju. Forumietis buvo davęs foto iš knygos.

Mane tiesiog erzina, kad bandoma skaičiuoti kaip patogiau ir pritempinėti kur nereikėtų.
Nes kažkaip atsiranda vis kažkokių išimčių. Tai mes rotorius vertinam tik žiemą, tai dar kažkur dėmesio nekreipiam, tai PHI formulę pasikoreguojam rotoriaus žiemos rėžimui ir pan.

Aš nesu nusamdytas nei vienos iš rekupų kontoros. Jeigu mes čia bandom rasti tiesą realiom sąlygom, tai jos ir ieškom.

Kodėl negali nei vienas rotoristas įsidėti kelis drėgmės matuoklius į savo rekūpą? Kainuoja tai jie kapeikas.

Iš vis būtų įdomu, jeigu vaikis į savo rekūpą susmeigtų drėgmės matuoklius. Gal ten dar įdomesnių dalykų rastume. Gaila, kad jis ta rekūpą keisi ir nėra prasmės jį tyrinėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vytas_: 01 vasario 2019 - 00:21
QUOTE(Vytas_ @ 2019 02 01, 00:20)

Mane tiesiog erzina, kad bandoma skaičiuoti kaip patogiau ir pritempinėti kur nereikėtų.
Nes kažkaip atsiranda vis kažkokių išimčių. Tai mes rotorius vertinam tik žiemą, tai dar kažkur dėmesio nekreipiam, tai PHI formulę pasikoreguojam rotoriaus žiemos rėžimui ir pan.

pernesa, tik cia mes dabar ne silumos pernesima o dregmes pernesimo koeficienta nagrinejam.
ir jokiu cia isimciu, tik fizika. visu pirma efektyvumo koefientas is tikro yra gautasSilumosKiekis/ismestasSilumosKiekis * 100%. cai yra tikroji formule, ir kaip matai cia nera jokiu skirtumu ir kazkokios lauko silumos atiminejimu. tas pats ir su absoliuciu dregmes kiekiu kuri tu jau turi paduota ant lekstutes konkreciais skaiciais ir gali grazinimo koeficienta suskaiciuot tiesiog gauta/ismesta*100%. visai kitas reikalas su silumos kiekiu. tu jo nepaciupinesi, todel cia prasidedda fizika ir matematika ir galu gale bevartydamas gauni israiska su temperaturu skirtumu santykiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 01 vasario 2019 - 00:46
QUOTE(Vytas_ @ 2019 02 01, 00:20)

bliamba vakar vakare priveliau, Vytai, tu teisius. nezinau kas ten man vakar susisviete buvo per skubejima ir keliu darbu daryma vienu metu. Tik kompa isjungiau, iskart dasuto, kad klydau. vienu zodziu, teisingai tu skaiciavai ta dregmes grazininma pagal Minto foto.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2019 02 01, 10:05)
bliamba vakar vakare priveliau, Vytai, tu teisius. nezinau kas ten man vakar susisviete buvo per skubejima ir keliu darbu daryma vienu metu. Tik kompa isjungiau, iskart dasuto, kad klydau. vienu zodziu, teisingai tu skaiciavai ta dregmes grazininma pagal Minto foto.

Viskas OK 1:1 smile.gif
Atsakyti