Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(Vytas_ @ 2019 01 31, 13:36)
*****, ar kas skaito ne tik savo postus. FORMULE susitvarkykit, a tai skaiciuojat grybus dalindami is morku.

Jeigu skaiciuojama per Wh, reikia variklio W daugint is 3600s ir:
is tavo paties nuorodos:
1 kWh/(kg K) = 0.85985 kcal(IT)/(kg °C) = 0.85985 Btu/(lb °F) = 3.6 kJ/(kg K)

tada gaunasi 1006J/(kg K) = 280Wh/(kg K)

Zehnder NVK pagal situos skaicius ir PHI gaunasi 90,73!!!

P.S. pagal PHI rotoriams bonusas nepriklauso, tai kokio bieso jus ji pridedat?

dar kart sakau, jei neskaitei anksciau - nereikia is jokiu 3600 daugint jei sil. talpa wh/kg*k matuoji. 1006J = 1006Ws; 1006Ws/3600s/h = 0.28Wh. naudok online calc jei netiki.
o tu paemi pyst ir sudedi jaulius i skaitkl, kai vardilkyle wh stovi. visa fromule sugriuna nes matavimo vienetai nebesueina. tai tada ir silumine talpa vardiklyje jauliais rasyk jei jau tau taip patogiau. bet visuose PH popieriuose sitoj formulej butent W ir Wh/kg*k stovi ir nera jokiu daugikliu is 3600. ir neturi but, jei suvoki ka ir kaip ten norima suskaiciuot.
oro silumine talpa 280wh/kg*K ????? nunu, zr. lentele
bonusa skaiciuojam ne jis priklauso visiem dregme grazinantiem rekupam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 31 sausio 2019 - 14:58

dar kart sakau, jei neskaitei anksciau - nereikia is jokiu 3600 daugint jei sil. talpa wh/kg*k matuoji. 1006J = 1006Ws; 1006Ws/3600s/h = 0.28Wh. naudok [url="http://www.unitconversion.org/energy/joules-to-watt-hours-conversion.html"]online calc[/url] jei netiki. o tu paemi pyst ir sudedi jaulius i skaitkl, kai vardilkyle wh stovi. visa fromule sugrium nas matavimo veinetai nebesueina. tai tada ir silumne talpa vardikleje jauliais rasyk jei jau tau taip patogiau. bonusa skaiciuojam ne jis priklauso visiem dregme grazinantiem rekupam.

Bonusas skaiciuojamas jeigu jis dregme gali grazinti visus metus, o ne tik ziema kondensato pavidalu ant rotoriaus. As bent taip suprantu PHI metodika, kas paaiskintu kodel nera nei vieno rotoriaus su dregmes grazinimo reiksmem ju duomenu bazeje. Papildomai ju uzklausiau jog paneiktu arba patvirtintu mano samprotavimus. Gausiu atsakymus,  paviesinsiu. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 31 sausio 2019 - 14:40
QUOTE(vaikis_ @ 2019 01 31, 14:38)
Bonusas skaicouojamas jeigu jis dregme gali grazinti visus metus, o ne tik ziema kondenato pavidalu ant rotoriaus. As bent taip supranti PHI metodika, kas paaiskintu kodel nera nei vieno rotoriaus su dregmes grazinimo reiksmem ju duomenu bazeje. Papildomai ju uzklausiau jog paneiktu arba patvirtintu mano samprotavimus. Gausiu atsakymus,  paviesinsiu

tai mes ziema ir matuojam bent kolkas todel bonusas visai i tema. vasara dabar neidomu.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2019 01 31, 15:43)
tai mes ziema ir matuojam bent kolkas todel bonusas visai i tema. vasara dabar neidomu.

Ne, brolyti, įrenginys turi vienodai gerai veikti visus metus. Ir vokiečiai tai labai aiškiai pasako, kad rotoriai, kurių būgnai nepadengti specialia danga, rodo tik karvės pieno riebumą, o ne drėgmę grąžina. Ta prasme žiemą, kai peršalusi skarda kondensuojasi, grąžina, o pavasarį, rudenį, vasarą... A?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 31 sausio 2019 - 15:02
QUOTE(cibulis @ 2019 01 31, 12:16)
VISIEMS ROTACININKAMS: DUOKITE GI KAS NORS SKAIČIŲ.

Buvau davęs net kelis kartus, niekam nerūpėjo. O apskritai tai aš nesuprantu kam tie skaičiai ir kam šita visa diskusija, akivaizdu kad rotorius pučia prasčiau ir gerokai prasčiau ir nėra čia ką skaičiuoti. Beje, kaip ir vaikis minėjo galiu patvirtinti, kad ir davikliai komfovento yra gana netikslūs, taip kad nėra jokios prasmės čia kažką skaičiuoti ir lyginti. Rotoriaus privalumai - drėgmės grąžinimas ir kaina, naudingumas jo niekada neprilygs entalpiniam.
Atsakyti
smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 31 sausio 2019 - 14:58
QUOTE(vaikis_ @ 2019 01 31, 15:38)
Bonusas skaiciuojamas jeigu jis dregme gali grazinti visus metus, o ne tik ziema kondensato pavidalu ant rotoriaus. As bent taip suprantu PHI metodika, kas paaiskintu kodel nera nei vieno rotoriaus su dregmes grazinimo reiksmem ju duomenu bazeje. Papildomai ju uzklausiau jog paneiktu arba patvirtintu mano samprotavimus. Gausiu atsakymus,  paviesinsiu. 

Man prieš metus atsakė. Jau dalinausi, bet galiu ir dar kartą. Tau tą patį pasakys, bet vis tiek pasidalink.

The heat recovery unit Amalva Domekt REGO-450 was certified in a variant with an aluminium condensing rotor. In this case, when the humidity recovery is fully dependent on condensation (it means just at specific air conditions) and is therefore not ensured through the whole year, we cannot take the humidity recovery in consideration. The measuring of humidity recovery efficiency therefore was not conduct.

The humidity recovery can be taken into account only in case of sorption rotors or membran plate HX (when the humidity is recovered independent on condensation, but on the base of ab-/adsorption) and the humidity recovery is therefore ensured through the whole year. In this case we measure the humidity recovery efficiency and apply an energy surcharge for the HRrate.

The Zehnder Comfor Air Q350 ERV is equipped with a membran plate HX. The certified HRrate including the energy surcharge makes 86 % (at 88 m3/h the HRrate makes 91 %).

Papildyta:
QUOTE(balamūtas @ 2019 01 31, 15:56)
Buvau davęs net kelis kartus, niekam nerūpėjo. O apskritai tai aš nesuprantu kam tie skaičiai ir kam šita visa diskusija, akivaizdu kad rotorius pučia prasčiau ir gerokai prasčiau ir nėra čia ką skaičiuoti. Beje, kaip ir vaikis minėjo galiu patvirtinti, kad ir davikliai komfovento yra gana netikslūs, taip kad nėra jokios prasmės čia kažką skaičiuoti ir lyginti. Rotoriaus privalumai - drėgmės grąžinimas ir kaina, naudingumas jo niekada neprilygs entalpiniam.

Ei, nestabdyk, duok dabar. Tada aš vienas buvau laikomas asilu, visi stebėjote, Mintas pilstė savo išvedžiojimus. O dabar vyksta intensyvūs moksliniai skaičiavimai. Tuoj ir knygą iš mūsų postų išleis. Už kiekvieną citatą imsime po 100 eurų. Mano sakė bent 1000 citatų ims. Taigi ir tu pasistenk, jei nori euriukų. O iš tiesų, tai reikia išgydyti Mintą. Juk matai, kad kliedi. Gal tavo ir kitų rotacininkų skaičiai suveiks kaip vakcina Mintui ir jis pagaliau išgis. Aš dėl gero dalyko stengiuosi. Žmogų iš jo tamsybių ir tuštybių traukiu. Ir tu prisidėk.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 31 sausio 2019 - 15:04
QUOTE(cibulis @ 2019 01 31, 14:54)
Ne, brolyti, įrenginys turi vienodai gerai veikti visus metus. Ir vokiečiai tai labai aiškiai pasako, kad rotoriai, kurių būgnai nepadengti specialia danga, rodo tik karvės pieno riebumą, o ne drėgmę grąžina. Ta prasme žiemai, kai peršalusi skarda kondensuojasi, grąžina, o pavasarį, rudenį, vasarą... A?

skaiciuojamu atveju pilnai kondensuojasi. esant vidaus 20C ir 33% dregnumo orui, rasos taskas yra +5C. taip kad kondesacija vyksta, dregmes grazinimas turetu vykti, kitu atveju varvetu viskas per sonus.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2019 01 31, 14:28)
dar kart sakau, jei neskaitei anksciau  - nereikia is jokiu 3600 daugint jei sil. talpa wh/kg*k matuoji. 1006J = 1006Ws; 1006Ws/3600s/h = 0.28Wh. naudok online calc jei netiki.
o tu paemi pyst ir sudedi jaulius i skaitkl, kai vardilkyle wh stovi. visa fromule sugriuna nes matavimo vienetai nebesueina. tai tada ir silumine talpa vardiklyje jauliais rasyk jei jau tau taip patogiau. bet visuose PH popieriuose sitoj formulej butent W ir Wh/kg*k stovi ir nera jokiu daugikliu is 3600. ir neturi but, jei suvoki ka ir kaip ten norima suskaiciuot.
oro silumine talpa 280wh/kg*K ????? nunu,  zr. lentele
bonusa skaiciuojam ne jis priklauso visiem dregme grazinantiem rekupam.

Man kaip fizikas paaiškink, kodėl tokia lygybė, paties nurodytam psl, kuri būtent pateikiama specifinei šilumai:

Toliau, variklio galia yra 11W per sekunde, tai suvienodink vienetus, o ne Wh naudok (ka Cibulis ir sako)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vytas_: 31 sausio 2019 - 15:18
QUOTE(cibulis @ 2019 01 31, 15:01)
Ei, nestabdyk, duok dabar.

vartotojo įkelta nuotrauka

38% atitinka kažkur 125 kubus. Iš lauko temperatūros reikėtų atimti kokius 2 laipsnius, nes pašyla oras kol ateina iki rekupo. O temperatūrinių daviklių paklaidos iš mano patirties kažkur 0,5 laipsnio, taip kad nelabai čia yra naudos iš tokių duomenų.

Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2019 01 31, 15:06)
skaiciuojamu atveju pilnai kondensuojasi. esant vidaus 20C ir 33% dregnumo orui, rasos taskas yra +5C. taip kad kondesacija vyksta, dregmes grazinimas turetu vykti, kitu atveju varvetu viskas per sonus.

Būtent, buvau atsidaręs rekupą prie kažkur -10, kas ten rotoriaus viduj vyksta nežinau, bet pačiuose rekupo viduriuose viskas sausa ir gražu, drėgmė namie apie 50%.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2019 01 31, 16:06)

Skaityk keletą įrašų aukščiau, kur yra PHI atsakymas į mano klausimą. Ir neišvedžiok kaip Mintas. Ir formulėje naudok 3600 ir t.t. Žodžiu, ir taip aišku, kad tu su Mintu darote čia krūva klaidų. Vienas apsimeta fiziku, o kitas fiziką suprantančiu. Aš tiesiai sakau, kad nekertu. Tik kelis pagrindus turiu.

Bet man kaip visiškam analfabetui jau keletą metų buvo aišku, kad PHI tikrai negadintų savo vardo ir nedarytų nesąmonių. Juo labiau, kad juos gali pertikrinti daugybė protingų fizikų visame pasaulyje. Aš nemoku įrodyti, bet jaučiau. Slėgių, temperatūrų, kitų įrenginiai ir patirtis tai tik patvirtino. Tuo tarpu rotacininkai sėdi suraukę šiknas ir nei vienas skaičiais nesidalina.

Aš neturiu noro varyti ant lietuviškų gaminių ir juos labai ginu. Ir Amalva yra šaunuoliai, bet jie net neįsivaizduoja, kokią jiems žalą padarė vienas bukai užsispyręs forumo dalyvis. Jis juos išjuokė prieš visus. Ir dabar slėpdamas duomenis visais būdais bando gelbėtis, bet jo tyla ir melas jau lenda per visus kraštus. Ir šita komedija tęsiasi jau metai ar antri.
Papildyta:
QUOTE(balamūtas @ 2019 01 31, 16:14)
vartotojo įkelta nuotrauka

38% atitinka kažkur 125 kubus. Iš lauko temperatūros reikėtų atimti kokius 2 laipsnius, nes pašyla oras kol ateina iki rekupo. O temperatūrinių daviklių paklaidos iš mano patirties kažkur 0,5 laipsnio, taip kad nelabai čia yra naudos iš tokių duomenų.

Malonu su protingu žmogumi bendrauti. Procentus paverti į kubus, ačiū ir už tai, nes kai kam sunku tai padaryti. Nekvestionuokime temperatūrų, nors aišku būtų įdomu pamatyti tikras. Pagal jas suskaičiuojam. Tiesa, būtų gerai, kad srautą sumažintum iki 70-90 kubų, nes rotorius didesnis oro kiekis duoda privalumų - papildomos šilumos išskiria. O kiek elektros ryja?

Na, kiti rotacininkai, duodate savo skaičius į sceną. Rimtai. Beje, čia pagrindinis ekranas? Įdomu, ką jis čia tokio daugiau protingiau rodo. Gal Mintas turi kažką dar geriau? Gal pats pasidalins.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 31 sausio 2019 - 15:23
QUOTE(Vytas_ @ 2019 01 31, 15:08)
Man kaip fizikas paaiškink, kodėl tokia lygybė, paties nurodytam psl, kuri būtent pateikiama specifinei šilumai:

Toliau, variklio galia yra 11W per sekunde, tai suvienodink vienetus, o ne Wh naudok (ka Cibulis ir sako)

1Wh = 3600Ws = 3.6kJ
1kWh=3600kWs=3600kJ=3.6MJ online skaiciuokle pasitirkinimui

vis netiki PH dokumentuose aprasyta formule - tavo minima israiska, kurioje virsuj yra galia W galutiniam rezultate duoda vienetus laipsnais, kaip ir turi but, nes pridedama prie laipsniu. Ir W o ne Wh turi but todel kad dalinama is mases srauto, t.y kg/h, o ne is mases, kg. W / (kg/h) = Wh/kg. dar padalinus is sil.talpos Wh/kg*K lieka tik K, t.y. tas kas turi likt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 31 sausio 2019 - 15:38