Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(dalimarti @ 2017 02 22, 00:50)
Sveiki dar kartą. Kas gali patvirtinti ar paneigti tokią informaciją apie kvapų maišymą?
Paimti du įrenginiai. Jų parametrai pateikti puslapyje https://database.pas...ntilation_small

Pirmo įrenginio parametrai pratekėjimams:
Leakage
Internal leakage: 1.54 %
External leakage: 1.65 %

Antro įrenginio:
Leakage
Internal leakage: 0.64 %
External leakage: 0.86 %

Ar teisingai suprantu, kad antrasis įrenginys kvapus maišys mažiau nei pirmasis? Ar šie procentai reiškia kažką kitą?

Tai aš jau rašiau anksčiau, kad pagal tą duomenų bazę akivaizdžiai matėsi, jog rotorinis Amalvos rekupas maišo mažiau kvapų, nei pavyzdžiui plokštelinis Paul rekuperatorius, ten konkretų modelį buvau ištraukęs.

Taip, rotorinių rekupų kvapų maišymas jau stipriai sumažintas ir gali būti geresnių parametrų už plokštelinius, nors ir plokštelinių būna su didesniu sandarumu.

Papildyta:
QUOTE(gediminas_ @ 2017 02 21, 21:42)
Antras klausimas (nesu įsitikinęs ar neklausiau, bet...) ar reikia derinti paduodamo ištraukiamo oro kiekius kiekviename aukšte ar tik bendrai namo?

Viskas priklauso nuo to, ar tarp pirmo ir antro aukštų oras gali laisvai judėti. Pas mane disbalansą suprojektavo projektuotojas, tad tikrai galima disbalansuoti sistemą, ir nemanau, kad geriau derinti srautus aukštuose, nes patalpų paskirtis skirtinga, pavyzdžiui 2a pas mane 3 gyvenamos patalpos ir tik viena WC patalpa, kurioje yra ištraukimas, 1a atvirkščiai, vienintelė svetainė, kurioje turi būti padavimas, ir nemažai patalpų, kuriose reikia daryti ištraukimą. Absurdiška būtų derinti srautus kiekvienam aukštui atskirai.

Jei laiptinė uždara, patekimas į ją pro sandariai uždaromas duris, tai niekur nedingsi, srautai turės būti išlyginami kiekviename aukšte, su minimaliu disbalansu, kokį galės leisti durų į laiptinę sandarumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 22 vasario 2017 - 13:45
Kiek standartiškai yra paliekama erdvės po lubomis skardinių ortakių montavimui, kad paskui nereiktų vargti montuojant?
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2017 02 22, 15:27)
Kiek standartiškai yra paliekama erdvės po lubomis skardinių ortakių montavimui, kad paskui nereiktų vargti montuojant?
Turbūt dažniausiai pasitaiko d100-d160 skardiniai ortakiai, tai manau bent 20cm reikėtų, aišku jei kažkur ortakiai neprasilenks tai teks pažeminti toj vietoj papildomai... (pas mane tokia situacija smile.gif )
Atsakyti
Dėkui už atsakymą, apie 20cm ir galvojau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2017 02 22, 13:29)
Lyginant su 100% tai juokingi abiejų dydžiai... smile.gif

Taip, juokingi. Bet ar šie dydžiai apibūdina kvapų maišymą, apie kurį tiek internete prikalbėta? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dalimarti: 22 vasario 2017 - 22:49
QUOTE(dalimarti @ 2017 02 22, 23:48)
Taip, juokingi. Bet ar šie dydžiai apibūdina kvapų maišymą, apie kurį tiek internete prikalbėta? smile.gif
aišku ne smile.gif labiau kvapai pasklis pradarius wc duris, padarius skersvėjį ar privilinus ką nors virtuvėje... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2017 02 22, 21:43)
jei kažkur ortakiai neprasilenks tai teks pažeminti toj vietoj papildomai...

tam reikalui kryzme reiktu naudoti
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2017 02 23, 10:02)
aišku ne smile.gif labiau kvapai pasklis pradarius wc duris, padarius skersvėjį ar privilinus ką nors virtuvėje...  biggrin.gif

QUOTE(mintas)
Tai aš jau rašiau anksčiau, kad pagal tą duomenų bazę akivaizdžiai matėsi, jog rotorinis Amalvos rekupas maišo mažiau kvapų, nei pavyzdžiui plokštelinis Paul rekuperatorius, ten konkretų modelį buvau ištraukęs.

Taip, rotorinių rekupų kvapų maišymas jau stipriai sumažintas ir gali būti geresnių parametrų už plokštelinius, nors ir plokštelinių būna su didesniu sandarumu.

Ačiū. smile.gif
Atsakyti
Pagaliau sudejau Lindab Airy visus difuzorius ir dangtelius, tikrai kokybiskai viskas "ispildyta". Kas nori kokybes ir estetikos tikrai rekomenduoju ! Juolab spalvu gama gan plati.Plastikiniai kuriu pilnos parduotuves man asmeniskai visiskai nepatiko.

http://www.part.lt/i...1d0ebfc0544.jpg

http://www.part.lt/i...a4ad94c6141.jpg

http://www.part.lt/i...07bd72ff480.jpg

Atsakyti
Gal kas bandėt prie vėdinimo sistemos jungti wc klozetus, kad orą iš wc trauktu per klozetą, Geberit mačiau turi tokius modelius pakabinamiem klozetam, Villeroy Boch (pure air) turi taip pat sistemą savo kvapam naikinti, tik su filtrais. Mintis labai paprasta, per vandens nuplovimo vamzdį oras ištraukiamas ir kvapas nebepatenka į patalpą.
Atsakyti
QUOTE(TomasJonas @ 2017 03 09, 16:47)
Gal kas bandėt prie vėdinimo sistemos jungti wc klozetus, kad orą iš wc trauktu per klozetą, Geberit mačiau turi tokius modelius pakabinamiem klozetam, Villeroy Boch (pure air) turi taip pat sistemą savo kvapam naikinti, tik su filtrais. Mintis labai paprasta, per vandens nuplovimo vamzdį oras ištraukiamas ir kvapas nebepatenka į patalpą.
Gal šių metų parodose pardavėjai leis mestelt šaibą ir išbandyt efektyvumą.. ? biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
nebandėm, nes gali ne tik ora ištraukt... biggrin.gif (netinkamai sureguliavus)

QUOTE(TomasJonas @ 2017 03 09, 14:47)

Atsakyti