QUOTE(dalimarti @ 2017 02 22, 00:50)
Sveiki dar kartą. Kas gali patvirtinti ar paneigti tokią informaciją apie kvapų maišymą?
Paimti du įrenginiai. Jų parametrai pateikti puslapyje https://database.pas...ntilation_small
Pirmo įrenginio parametrai pratekėjimams:
Leakage
Internal leakage: 1.54 %
External leakage: 1.65 %
Antro įrenginio:
Leakage
Internal leakage: 0.64 %
External leakage: 0.86 %
Ar teisingai suprantu, kad antrasis įrenginys kvapus maišys mažiau nei pirmasis? Ar šie procentai reiškia kažką kitą?
Paimti du įrenginiai. Jų parametrai pateikti puslapyje https://database.pas...ntilation_small
Pirmo įrenginio parametrai pratekėjimams:
Leakage
Internal leakage: 1.54 %
External leakage: 1.65 %
Antro įrenginio:
Leakage
Internal leakage: 0.64 %
External leakage: 0.86 %
Ar teisingai suprantu, kad antrasis įrenginys kvapus maišys mažiau nei pirmasis? Ar šie procentai reiškia kažką kitą?
Tai aš jau rašiau anksčiau, kad pagal tą duomenų bazę akivaizdžiai matėsi, jog rotorinis Amalvos rekupas maišo mažiau kvapų, nei pavyzdžiui plokštelinis Paul rekuperatorius, ten konkretų modelį buvau ištraukęs.
Taip, rotorinių rekupų kvapų maišymas jau stipriai sumažintas ir gali būti geresnių parametrų už plokštelinius, nors ir plokštelinių būna su didesniu sandarumu.
Papildyta:
QUOTE(gediminas_ @ 2017 02 21, 21:42)
Antras klausimas (nesu įsitikinęs ar neklausiau, bet...) ar reikia derinti paduodamo ištraukiamo oro kiekius kiekviename aukšte ar tik bendrai namo?
Viskas priklauso nuo to, ar tarp pirmo ir antro aukštų oras gali laisvai judėti. Pas mane disbalansą suprojektavo projektuotojas, tad tikrai galima disbalansuoti sistemą, ir nemanau, kad geriau derinti srautus aukštuose, nes patalpų paskirtis skirtinga, pavyzdžiui 2a pas mane 3 gyvenamos patalpos ir tik viena WC patalpa, kurioje yra ištraukimas, 1a atvirkščiai, vienintelė svetainė, kurioje turi būti padavimas, ir nemažai patalpų, kuriose reikia daryti ištraukimą. Absurdiška būtų derinti srautus kiekvienam aukštui atskirai.
Jei laiptinė uždara, patekimas į ją pro sandariai uždaromas duris, tai niekur nedingsi, srautai turės būti išlyginami kiekviename aukšte, su minimaliu disbalansu, kokį galės leisti durų į laiptinę sandarumas.