Ar parodytos kataloginės kainos ir yra tos kainos ,skirtos pirmam geram forumieciui ?Itariu bus pigiau is Olandu paciam parsivezti Ir tam tikri renovent sprendimai man asmeniskai nepatinka del judanciu daliu, pvz oro srauto matuoklis.
tada nebeturiu ideju is kur pagal standartine fomrule 98% kostmosai gaunasi ir kodel pagal ismetama T skaiciuojant gerokai mazesnis nvk, nors turetu abu bent panasus but.
Todėl kad darai klaidą kažkur. Tai daugiau nei akivaizdu, nes net mažais oro kiekiais negauni į PHI panašių duomenų. Įdėk savo skaičiavimus.
98 gaunasi ne pagal formulę, o padalinus ištraukiamą iš grąžinimo oro. Tai primityvu, bet man tinka, nes aš nieko negrąžinu. Mintui tokia formulė netinka, nes jis grąžina skaičius specialiai.
98 gaunasi ne pagal formulę, o padalinus ištraukiamą iš grąžinimo oro. Tai primityvu, bet man tinka, nes aš nieko negrąžinu. Mintui tokia formulė netinka, nes jis grąžina skaičius specialiai.
ir pagal standartine tie patys 98% gaunas nes lauko T artima 0. o pagal HP formule taip skaiciavau, gal rasit klaida:
100 * (19.6 - 4.7 + 11 / (1.2 * 70 * 0.2)) / (19.6 - 0.3) + 4.8 = 85.4 %
jei imti tik vieno ventiliatoriaus galia, tai = 83.7%
kur :
19.6 - istraukiama T
4.7 - ismetama T
0.3 - lauko T
11 - ventiliatoriu galia, W
1.2 - oro tankis, kg/m3
70 - srautas, m3
0.2 - oro sil. talpa W/kg*K
4.8 - bonusas del dregmes grazinimo, %
P.S. bet gali buti kad sita pataisa + 11 / (1.2 * 70 * 0.2) reikia isvis ismest jei ismetamo oro T daviklis stovi tarp silumokaicio ir istraukimo ventiliatoriaus. tada rezultatas butu dar prastesnis.
Super grafikelis, butų išvis idomu, jeigu drėgmę atvaizduotum ir gramais ore
Gali pasidalinti koki hardware ir software naudojai, aš irgi noriu
openHAB + grafana, paleista ant seno laptopo su linux, bet čia bet koks raspberry pi suveiktų. turimtiem comfonnet dar reikėtų šitą susikonfigūruoti https://github.com/m...ts/comfoconnect
Būtų super, jei atsistojus ant grafiko rodytų tikslias temperatūras. O tai šone pateikiamos tik min. ir max. ir nėra itin aišku. Šiaip vis dar gana prastai pučia. Aiškinaisi, kodėl?
Interaktyvus šios dienos https://snapshot.rai...UlpM9CS?orgId=2
O ką ten prisiaiškinsi? Ortakiai lyg ir ok, atidariau pasižiūrėt dar vidų nieko blogo nesimato. Ir kol pučia > 17 man kaip ir dzin ar 95 ar 85
0.2 - oro sil. talpa W/kg*K
4.8 - bonusas del dregmes grazinimo, %
</p></div></blockquote><p>Iš kur šitie gaunami? Jie priklauso nuo temp ir drėgmės ?</p><p>100 * (19,3 - 3,5 + 15 / (1,2 * 110 * 0,2)) / (19,3 + 0,8) + 4,8 = 86,2</p><p>(19,3+0,8)/(22+0,8)*100 = 88,2</p><p></p>
oro sil. talpa ir tankis daug maz vidutines reiksmes nedaug ten skiriasi, galima skirtingom reiksmem pazaist, bet esminiu skirtumu nebus. Bonusas imamas taip kaip PH sertifikate daroma - 4.8% visiem daugiau kaip 60% dregmes grazinantiem rekupam. oro tanki ir sil.talpa butu galima tiksliai is lenteles parinkt pagal ismetamo oro T ir dregme.
jei imti tik vieno ventiliatoriaus galia, tai = 83.7%
P.S. bet gali buti kad sita pataisa + 11 / (1.2 * 70 * 0.2) reikia isvis ismest jei ismetamo oro T daviklis stovi tarp silumokaicio ir istraukimo ventiliatoriaus. tada rezultatas butu dar prastesnis.
Man PHI atstovas Jan pernai taip rašė:
Pel - energy consumption of whole device in W
m - outdoor air mass flow in kg/h 1m3/h = 1,2 kg/h
cp - specific heat capacity of air in J/(kg.K) = ca 1006,53 J/(kg.K) at 4 °C
HRrate=(Teta-Teha+(Pel*3600/m.cp))/(Teta-Toda)
Gal čia kur klaida?
Pel - energy consumption of whole device in W
m - outdoor air mass flow in kg/h 1m3/h = 1,2 kg/h
cp - specific heat capacity of air in J/(kg.K) = ca 1006,53 J/(kg.K) at 4 °C
HRrate=(Teta-Teha+(Pel*3600/m.cp))/(Teta-Toda)
Gal čia kur klaida?
sako kad 1006 jauliu , tai watvalandem bus 0.28 wh, o as naudojau 0.2wh. kadangi sitas skaicius stovi pataisos daliklyje tai ji padidinus, dar siek tiek sumazeja rezultatas - nuo 85.4% iki 84.4% (prie 11W naudojamos galios). ne cia problema.
Manau viskas yra su matavimo vienetų suvienodinimu. Beje, pametei 3600. Paryškinau, kur tikriausiai visa problema
kokius 3600 ? 11w / 1.2 kg/m3 * 70 m3/h * 0.2 wh/kg*K - rezulto matavimo vienetas gaunasi laipsnis. viskas cia sueina tik vietoj 0.2 reikia 0.28 naudot.
Dėl 3600 jis man taip parašė: 1h=3600s 1J=1W.s.
Klausimas ar kitur kažkur formulėje neliko nesuvienodintų matavimo vienetų.