Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(Giords @ 2019 01 28, 15:17)
Žinau, kad filtrą galima naudoti ir daugkartinį, jį karts nuo karto iškaitinant orkaitėje (svarstytinas variantas).

Gal galima plačiau - čia spec filtrai kažkokie ar anglinius galima kišti? Pas mus bus Zehnderis, recirkuliacija ir virtuvėje bei sanmazguose nuvesti sausi kabeliai OVR funkcijai - t.t. nustatytam laikui įjungiamas rekupas maksimaliom apsukom. Kadangi su recirkuliacija mes jau esam gyvenę ir viskas buvo liuks, nesiruošiam komplikuotis dėl gartraukio.
Atsakyti
QUOTE(Vytas_ @ 2019 01 28, 19:01)
Zehnder valdo sklende.

Su sklendėmis įdomi situacija. Aš kažkaip planavau tą gartraukį irgi su rekupu kooperuoti, bet pažiūrėjau, kad tos ortakius valdančios sklendės (Regin RDAB5 ar analogiška Belimo LM230) pasisuka 90 laipsnių pustrečios minutes. T.y. gartraukis savo funkciją pradėtų vykdyti praėjus geroms pusantros ar dviem minutėms nuo mygtuko paspaudimo. Tai va sėdžiu ir kontempliuoju, ką daryti - ar ieškoti greičiau suveikiančių sklendžių, ar vis tik spjauti ir dėti recirkuliacinį... verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2019 01 28, 19:56)
Su sklendėmis įdomi situacija. Aš kažkaip planavau tą gartraukį irgi su rekupu kooperuoti, bet pažiūrėjau, kad tos ortakius valdančios sklendės (Regin RDAB5 ar analogiška Belimo LM230) pasisuka 90 laipsnių pustrečios minutes. T.y. gartraukis savo funkciją pradėtų vykdyti praėjus geroms pusantros ar dviem minutėms nuo mygtuko paspaudimo. Tai va sėdžiu ir kontempliuoju, ką daryti - ar ieškoti greičiau suveikiančių sklendžių, ar vis tik spjauti ir dėti recirkuliacinį... verysad.gif

imi rele ir statai solenoida, bus akimirkos reikalas smile.gif)))
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2019 01 28, 20:56)
kontempliuoju, ką daryti - ar ieškoti greičiau suveikiančių sklendžių, ar vis tik spjauti ir dėti recirkuliacinį... verysad.gif

Spjauk:)
Atsakyti

Spjauk:)
O tamsta nespjauk i entalpini rekuperatoriu, paminesi mano zodzius :) Nes netikiu as ta triuba, nebent koks Bangas paviesintu kokia dregme per jo "triuba" ateina. Bet kokiu atveju rekupo silumokaitis visa namu dregme i denaza nuleis, is "triubos" kas ateis bus permazai iki 40% uzkelti. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 28 sausio 2019 - 22:47
QUOTE(mintas @ 2019 01 28, 20:44)
Nepastebėjau tarp begalės visiškai skirtingų parametrų duomenų, suplaktų į vieną krūvą, be jokio grafinių duomenų atskyrimo, kas tik patvirtina tokiu būdu perteikiamos info prastą informatyvumą, intuityvumą. Bet nepastabumas, tamsta, tai ne melavimas. Beje, toks pats nepastabus ir tamsta, kas matosi iš klausimo. Atidžiau pastudijuokit jau ne kartą pateiktą print scryną. Taip, kad čia kaip matau mes lygūs.

Jūsų didenybė nepastebėjo. Atsiprašau, jūsų didenybė. Teks labiau pasistengti. Tai jūsų tobulą print scryną galima pamatyti? Apaksiu nuo tobulumo ir žinosiu, kaip stengtis. Net vokiečiai apaks ir visi kopijuos. Tobulą programėlę į studiją.
Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2019 01 28, 14:17)
2) pajungti išmetimą prie pat rekuperatoriaus oro paėmimo iš patalpų ortakio pajungimo į rekuperatorių

Užneši riebalais labai brangų šilumokaitį. Taip bus filtrai, bet nei vienas filtras nesulaiko 100%, tad tik laiko klausimas, kada reikės keisti šilumokaitį.

Aš dariau recirkuliaciją į katilinę ir man šis variantas visai patinka.

Pas Vilienę kažkokie labai galingi filtrai stovėjo, nepamenat kaip pas jį gartraukis padarytas?
Atsakyti
QUOTE(Vytas_ @ 2019 01 28, 21:31)
imi rele ir statai solenoida, bus akimirkos reikalas smile.gif)))

Kadangi patirtis su automatizavimu tik teorijos lygiu, paklausiu tiesiai - o tai gal nuorodą į konkrečius produktus, relę ir solenoidą?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2019 01 29, 00:07)

Kadangi vamzdį į katilinę turiu, tai įdomu praktinė realizacija. Kaip realizuota? Tipinis gartraukis su tipiniais angliniais filtrais ir kažkaip pajungtas išmetimas? Ar vis tik gartraukio reikėjo specifinio, kad apvalus vamzdis pasijungtu? Kiek pamenu, kai pirkau butui gartraukį, jis turėjo recirkuliacijos priedą, bet ten buvo kažkoks įmantrus plastmasės gabalas su vieta anglies filtrams ir pajungti prie jo apvalų išmetimo vamzdį neatrodo kad įmanoma...
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2019 01 28, 23:43)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Dzūkiška pirkia" data-cid="72336600" data-time="1548707536"> Spjauk:)</blockquote> O tamsta nespjauk i entalpini rekuperatoriu, paminesi mano zodzius smile.gif Nes netikiu as ta triuba, nebent koks Bangas paviesintu kokia dregme per jo "triuba" ateina. Bet kokiu atveju rekupo silumokaitis visa namu dregme i denaza nuleis, is "triubos" kas ateis bus permazai iki 40% uzkelti. 

As pats paviesinsiu kitą sezonąsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2019 01 28, 20:46)
Gal galima plačiau - čia spec filtrai kažkokie ar anglinius galima kišti?
Kažkas tokio. Jie, žinoma, irgi nepigūs ir neamžini.

Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2019 01 29, 01:07)
Užneši riebalais labai brangų šilumokaitį. Taip bus filtrai, bet nei vienas filtras nesulaiko 100%, tad tik laiko klausimas, kada reikės keisti šilumokaitį.
Vat tas mane ir gąsdina ir atrodo neracionalu - ir papildomą automatiką statyk, ir papildomus riebalų filtrus, kurie neamžini.

Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2019 01 29, 01:07)
Aš ir pakolkas prie to linkstu.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2019 01 28, 20:44)
Nepastebėjau tarp begalės visiškai skirtingų parametrų duomenų, suplaktų į vieną krūvą, be jokio grafinių duomenų atskyrimo, kas tik patvirtina tokiu būdu perteikiamos info prastą informatyvumą, intuityvumą.

Parodyk tobulos programėlės ekraną? Ar teks išjungti disbalansą ir pasimatys, kad pučia vos 17 laipsnių ir karalius nuogas. Dėk šiandieną. Tikriausiai lauki kol lauke atšils ir tada įdėsi, nes bus jau nebebaisu išjungti 10 proc. disbalansą.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2019 01 28, 22:43)
Nes netikiu as ta triuba, nebent koks Bangas paviesintu kokia dregme per jo "triuba" ateina. Bet kokiu atveju rekupo silumokaitis visa namu dregme i denaza nuleis, is "triubos" kas ateis bus permazai iki 40% uzkelti. 

taip, jei is ZS ateis 100% drenumo +5C oras, susiles iki +20C, jis tures 40% santygine dreme. plius dar pastate isskiriama dregme, tai turetu visai teisingas dregmes lygis laikytis. bet ar is ZS tikrai bus arti 100% ?
Atsakyti