Neatsimeni kiek pirma sezona dregme buvo name?
Neatsimeni kiek pirma sezona dregme buvo name?
Štai čia pirmos paleidimo valandos. Nuo 4:47 matyti, kad ištraukiamo iš namo oro drėgmė 54 proc. Nuo 5:17 rodo, kad ištraukiamo oro drėgmė 52 proc. Name turiu užrašus, kur kiekvieną dieną rašiausi skaičius. Jei įdomu, galiu kurį vakarą pažiūrėti.
Čia dar vienas video. Rodo, kad iš namo ištraukiamas 50 proc. drėgnumo oras. Nuo 1:02 min. Atkreipk dėmesį, kad ir su didesne drėgmė iš namo ištraukdavo 19,5, o grąžindavo 19 laipsnių. Aišku buvo apvalinimo paklaida, bet man atrodo, kad taviškis per prastai pučia. Ką dabar tavo aparatas pučia?
Gal kas gali paaiškinti, ką galima prijungti prie zenderio iš elektroniškai valdomų prietaisų? Naudotojo instrukcijoje išskaičiau, kad turi kelias jungtis, bet niekur nerandu info, ką su jom galima padaryti. Kažkur buvo užsiminta, kad gali valdyti oro srautus, turint ŽŠ, židinį.
Prie ko vedu: mąstau apie gartraukio pajungimą. Pradinis variantas buvo atskiras išmetimo ortakis tiesiai į lauką, bet pakalbėjus su Venteku, pasakė, kad zenderis neišveš (na ir pats suprantu, kad jei gartraukio pajėgumas iki 600 m3/val., tai Zehnder Q350 tiek oro tiekti nesugebės). Siūlė variantą su recirkuliacija, bet jis neįdomus visų pirma dėl triukšmo, antra dėl pastovių investicijų keičiant filtrą. Žinau, kad filtrą galima naudoti ir daugkartinį, jį karts nuo karto iškaitinant orkaitėje (svarstytinas variantas).
Dėl recirkuliacinio triukšmo matau du sprendimus (abiem atvejais gartraukio ventiliatorių išlupant iš gartraukio ir pajungiant per kelis metrus nuo jo): 1) daryti išmetimą į kitą patalpą (pvz., katilinę), 2) pajungti išmetimą prie pat rekuperatoriaus oro paėmimo iš patalpų ortakio pajungimo į rekuperatorių, dedant NO (normally open) vožtuvą ar atbulinę sklendę į tą patį oro paėmimo iš patalpų ortakį. Kaip įsivaizduoju, įjungus gartraukį, vožtuvas uždaro oro paėmimą iš patalpų ir padidina (jei tai įmanoma programiškai ant zenderio) ventiliatorių apsukas. Būtų idealu, kad esant skirtingiems gartraukio greičiams būtų įmanoma užprogramuoti skirtingus zenderio greičius.
Gal kas panašaus ką yra daręs? Ar teisingai galvoju apie zenderio turimas laisvas jungtis elektronikos prietaisams?
P.S. Nekenčiu gartraukio triukšmo svetainėje
Galima su vienu greiciu naudojant RF sensoriaus funkcija kiek pamenu. Norint kelius greicius valdyti nelabai pavyks, reiks man numatyti toki funkcionala savo priede Tik prieda gaminsiu kai ant sienos kabes Q serijos rekupas, kitaip neturiu kaip testuoti kodo. Tai teks ilgai laukti
Čia dar vienas video. Rodo, kad iš namo ištraukiamas 50 proc. drėgnumo oras. Nuo 1:02 min. Atkreipk dėmesį, kad ir su didesne drėgmė iš namo ištraukdavo 19,5, o grąžindavo 19 laipsnių. Aišku buvo apvalinimo paklaida, bet man atrodo, kad taviškis per prastai pučia. Ką dabar tavo aparatas pučia?
nu dabar rodo 70m3 ateina -2,7, istrauke 19,1c 54 dregme, grazina 18,7c 53-52 dregme
Mano 70 kubų. Taviškis šiek tiek geriau pučia. Lyg ir Balbieso prastai pūtė. Gal jis pasidalins savo duomenimis. Ne viską matančiam Mintui - apačioje matyti, kad tenas dirba.
http://www.part.lt/i...f3cdaa18493.png
Kaip įsivaizduoju, įjungus gartraukį, vožtuvas uždaro oro paėmimą iš patalpų ir padidina (jei tai įmanoma programiškai ant zenderio) ventiliatorių apsukas. Būtų idealu, kad esant skirtingiems gartraukio greičiams būtų įmanoma užprogramuoti skirtingus zenderio greičius.
Gal kas panašaus ką yra daręs? Ar teisingai galvoju apie zenderio turimas laisvas jungtis elektronikos prietaisams?
Yra kas dalinai išreversino Zehnderio protokolą - gaila, nepilnai Bet tiek kiek yra teoriškai turėtų užtekti. Aš parsisiunčiau iš kiniečių CAN adapterį už 13 eur ir jau beveik baigiau susiintegruot į openHAB - o ten jau kokias nori taisykles rašykis. Bet čia aišku šiek tiek programavimo žinių reikia.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2019 01 28, 15:45)Tik prieda gaminsiu kai ant sienos kabes Q serijos rekupas, kitaip neturiu kaip testuoti kodo. Tai teks ilgai lauktiO kada maždaug nusimato kabėjimas?
Papildyta:QUOTE(balbiesas @ 2019 01 28, 16:16)Yra kas dalinai išreversino Zehnderio protokolą - gaila, nepilnai Bet tiek kiek yra teoriškai turėtų užtekti. Aš parsisiunčiau iš kiniečių CAN adapterį už 13 eur ir jau beveik baigiau susiintegruot į openHAB - o ten jau kokias nori taisykles rašykis. Bet čia aišku šiek tiek programavimo žinių reikia.Su programavimu aš ne kažką. Gal su kolegų pagalba pavyks ką nuveikti
Kitiems metams
Yra kas dalinai išreversino Zehnderio protokolą - gaila, nepilnai Bet tiek kiek yra teoriškai turėtų užtekti. Aš parsisiunčiau iš kiniečių CAN adapterį už 13 eur ir jau beveik baigiau susiintegruot į openHAB - o ten jau kokias nori taisykles rašykis. Bet čia aišku šiek tiek programavimo žinių reikia.
Tas reversinimas uzima laiko, su Panasonicu vargau 4 vakarus po keleta valandu. Liko parasyti Ardruino biblioteka, kokia 1000 eilucio kodo
Prie ko vedu: mąstau apie gartraukio pajungimą. Pradinis variantas buvo atskiras išmetimo ortakis tiesiai į lauką, bet pakalbėjus su Venteku, pasakė, kad zenderis neišveš (na ir pats suprantu, kad jei gartraukio pajėgumas iki 600 m3/val., tai Zehnder Q350 tiek oro tiekti nesugebės). Siūlė variantą su recirkuliacija, bet jis neįdomus visų pirma dėl triukšmo, antra dėl pastovių investicijų keičiant filtrą. Žinau, kad filtrą galima naudoti ir daugkartinį, jį karts nuo karto iškaitinant orkaitėje (svarstytinas variantas).
Dėl recirkuliacinio triukšmo matau du sprendimus (abiem atvejais gartraukio ventiliatorių išlupant iš gartraukio ir pajungiant per kelis metrus nuo jo): 1) daryti išmetimą į kitą patalpą (pvz., katilinę), 2) pajungti išmetimą prie pat rekuperatoriaus oro paėmimo iš patalpų ortakio pajungimo į rekuperatorių, dedant NO (normally open) vožtuvą ar atbulinę sklendę į tą patį oro paėmimo iš patalpų ortakį. Kaip įsivaizduoju, įjungus gartraukį, vožtuvas uždaro oro paėmimą iš patalpų ir padidina (jei tai įmanoma programiškai ant zenderio) ventiliatorių apsukas. Būtų idealu, kad esant skirtingiems gartraukio greičiams būtų įmanoma užprogramuoti skirtingus zenderio greičius.
P.S. Nekenčiu gartraukio triukšmo svetainėje
Kažkada ir aš galvojau sukergti gartraukį su ventiliacija. Zehneder tai gan paprasta ;)
Zehnder turi sprendimą ComfoHood. Gartraukio istrukimas jungiasi i namo istraukimą prieš rekupą, Zehnder valdo sklende. Teoriškai gal ir nieko, tik klausimas ko prisitrauksi iš viso namo ;). Taip pat yra analoginis valdymas
Aš dariausi variantą su išoriniu motoru, sumontutotas už virtuvės sienos, triukšmo lygis prie gartraukio apie 60dB (pažiūrėjau su telefonu ) Turiu tiesioginį išmetimą arba recirkuliaciją, kol kas naudoju tik tiesioginį išmetimą. Labai gražu žiūrėti, kai Zehnder bando balansą atstatyti, žodžiu, namie darosi vakuumas, todėl visada pradarau langą
Zehnder turi išbalansaimo galimybę iki +/- 15% (pasirinkus židinį, išbalansavimas leidžiamas tik keliant tiekiamo srautą). Išbalansavimo valdymo galimybių per valdikli neradau...
Gali valdyti ŽŠ tiek atviro, tiek uždaro tipo (valdymas iš esmės nesiskiria, tik nėra galimybės keisti jungimosi temperatūros, ji fiksuota...
Gali valdyti post-heater
Gali pranešti apie išorinio filtro užsikimšimą
Nepastebėjau tarp begalės visiškai skirtingų parametrų duomenų, suplaktų į vieną krūvą, be jokio grafinių duomenų atskyrimo, kas tik patvirtina tokiu būdu perteikiamos info prastą informatyvumą, intuityvumą. Bet nepastabumas, tamsta, tai ne melavimas. Beje, toks pats nepastabus ir tamsta, kas matosi iš klausimo. Atidžiau pastudijuokit jau ne kartą pateiktą print scryną. Taip, kad čia kaip matau mes lygūs.