QUOTE(cibulis @ 2019 01 26, 18:18)
Ką tu su juo duskutuoji. Jis gi visiškai užsispyręs ir taškas. Aiškina, kad jo rekupas rodo labai daug informacijos, bet jos nepateikia. Tai bukumo viršūnė. Arba duomenų slėpimas. Juk niekas jo neprašo kalibruotų duomenų, o tik parodyti skaičius, ką rodo jo rekūpas. Ir lygioje vietoje knisa protą. Namuose 23-24, bet rekūpas grąžina 20. Įsivaizduoji koks žioplumas ir bukumas. Ką rekūpas grąžina, jis tiki, bet ką ištraukia netiki. Ką su tokiu galima kalbėti. Įsivaizduoju, kad išleidau pragaro šunis. Tuoj pradės pulti.
Nu jo, su šunimis tu taikliai, pabandysim sugaudyt.
Dėl duomenų, tai būtent, kad mano rekupo print skryne matosi dvi sklendės, kad jos atidarytos, kad šilumokaitis sukasi šiuo momentu, kad neveikia nei elektrinis tenas, nei vėsinimo įrenginys, ir rodomos visos temperatūros, kurias rekupas matuoja. Problema tik viena, mano rekupas matuoja tik tiekiamo į patalpas oro temperatūrą.
O dabar, ką matome tavo pateiktuose print skrynuose? Tik temperatūras ir drėgmes. Taip, tavo rekupas pripičkintas begale daviklių, bet tavo print skrynuose nesimato bypaso padėčių, slėgio skirtumo bei kitų daviklių rodmenų ir t.t. ir t.t.
Ok, kaip sakiau, tavo rekupe ką galima pavaizduoti yra daugiau. Bet tavo pateiktuose print skrynuose matome ne pilną rekupo darbo režimų vaizdą.
Mano pateiktuose print skrynuose matosi absoliučiai viskas, ką mano rekuperatoriuje galima pamatyti realiu laiku.
Pagavom vieną šunį? Ok, einam gaudyti kito.
Taip pateikiau temperatūrų diapozoną 23°-24°C. Norit tiksliau? Kaip minėjau, turiu apie dešimt termometrų ir jei vienas rodo 23,1°C, kitas 23,4°C, kitas 23,8°C ir t.t. ir t.t., tai kurio termometro duomenis, man reikėjo pateikinėti? Ar nurašyti visus, ir tu jau nuspręsi, kuris termometras rodo teisingai? Taip, nei vienas nerodė lygiai 24°C. Mano ŠS lauko termometras vis dar patalpų viduje, tad jo darbas nesikeičia nuo lauko temperatūrų, nenuėjau prie jo, ir nepakoregavau darbo režimo, kad šildytų lygiai iki 24°C kai dabar lauke temperatūra šiek tiek atvėso. Bet ir nematau tam poreikio. Man vis dar pakankamai komfortabilu.
Pagavau šį šunį? Tikiuosi.
Prašai pateikti visus temperatūros daviklių duomenis, kuriuos turi rekupas? Bet sorry, jie visi yra pateikti. Kiek kartų tau minėta, kad mano rekupe tėra vienintelis termometras. Nu nemokėjau aš 780 daugiau, už tris papildomus termometrus, sory, pinigėlių modeliui su trimis termometrais daugiau pritrūkau
.
Taigi, tikėčiau kokią iš patalpų ištraukiamo oro temperatūrą rodytų mano rekupas, bet deja, vieninteliai termometrai, kuriais galiu bent kaip išmatuoti patalpų vidaus temperatūrą, randasi už rekuperatoriaus korpuso ribų.