Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(Rimvis @ 2019 01 26, 16:07)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="balamūtas" data-cid="72334626" data-time="1548510964">

Už R300V mokėjau 1450€.</blockquote>

Man q350erv , su pristatymu i nama gavosi 2230 eur, ne erv butu 1840 eur 

Turint omenyje, kad rotoriiai įrenginiai gražina drėgmę ir tai puikiausiai įrodo pakankamai nemažas drėgmės lygis pav. mano name, rotorių reikėtų lyginti su ERV. Taigi 2230 € - 1450 € = 780 € Taip, kad balamūtas sakyčiau teisus dėl apsimokėjimo.

Vis tik pritariu. Tikrai neidealus ir komfovento įrenginys. Tikrai jis nevertas tų pinigų.

O prie Zehnderio kabinėjuosi, nes nors jis ir tikrai geresnis pagal savybes, bet jo kaina dar labiau neadekvati, ir net lyginant su komfoventu, tai stipriai permokėti pinigai. Vertinant kaina - kokybė santykį, tai komfoventas vienareikšmiškai lyderis, bet man jo kaina vis tiek nesveika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 sausio 2019 - 17:31

Bet kokiu atveju reiektu lyginti truputi galingesni, skirtumas bus mazesnis. Daugelio prietaisu kainos yra neadekvacios, cia jau normalu. Kaina-kokybe gales vertinti po dar kokiu 4 metu, turiu itarima jog tavo rotoriui jau reiks tarpines keisti. 

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2019 01 26, 17:59)
Koks oro kiekis, tai pagal procentus jau rašęs ne kartą, tingiu kartotis, jei labai įdomu tikrai surasi, arba mano tinklapį, ten irgi visi oro kiekiai pagal procentus surašyti.

Trūksta žodžių. Dar vienas tinginys. Apačioje parašei 16 paklodžių teksto, bet sunku pasakyti skaičius. Juo labiau twn procentai ir aš neturiu noro skaičiuoti žiguliuko duslerkės našumo. Kitas dalykas, niekas nelaiko vienodo oro kiekio, jį keičia. O tu dar esi eksperimentatorius, tai faktas, kad nelaikai vienodo oro kiekio. Bet man dzin. Gali nerašyti.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2019 01 26, 18:24)
<p>Mintai paskysiu viena, "termometrai" Zhenderyje yra tikrai tikslesni nei Komfovento. Mano esantis lauke temperaturos daviklis tikrai tiksliau rodo nei Vilniaus metereologu nes negyvename  ten kur metereologu stotis.  Pirma siulyciau tiksliai savo rekupo is lauko ir i lauka temperturas pasimatuoti ir paskaiciuoti NVK kaip daro passive house. Tik ne Komfovento davikliais. </p>

Ką tu su juo duskutuoji. Jis gi visiškai užsispyręs ir taškas. Aiškina, kad jo rekupas rodo labai daug informacijos, bet jos nepateikia. Tai bukumo viršūnė. Arba duomenų slėpimas. Juk niekas jo neprašo kalibruotų duomenų, o tik parodyti skaičius, ką rodo jo rekūpas. Ir lygioje vietoje knisa protą. Namuose 23-24, bet rekūpas grąžina 20. Įsivaizduoji koks žioplumas ir bukumas. Ką rekūpas grąžina, jis tiki, bet ką ištraukia netiki. Ką su tokiu galima kalbėti. Įsivaizduoju, kad išleidau pragaro šunis. Tuoj pradės pulti.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2019 01 26, 17:29)
Turint omenyje, kad rotoriiai įrenginiai gražina drėgmę ir tai puikiausiai įrodo pakankamai nemažas drėgmės lygis pav. mano name, rotorių reikėtų lyginti su ERV. Taigi 2230 € - 1450 € = 780 € Taip, kad balamūtas sakyčiau teisus dėl apsimokėjimo.

Pas mane su drėgme irgi viskas idealiai - laikosi apie 50% smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2019 01 26, 17:24)
Mintai paskysiu viena, "termometrai" Zhenderyje yra tikrai tikslesni nei Komfovento.

Nesiginčysiu, tu tikrai geriau šią sritį išmanai. Problema ta, kad aš matuoju tik tais termometrais kuriuos turiu, ir lauke šiai dienai termometrų neturiu.

Parsisiunčiau iš Xiaomi smart home komplekto du termometrus, vieną palikau viduje, o kitą priklijavau iš lauko prie stiklo. Galvojau ir slėgių skirtumus su jais sugaudyti, bet su tuo reikalu niekas nesigavo verysad.gif. Ir su temperatūromis šnipštas gavosi, nes lauke googlas rodo -10°C, o maniškis rodo -2°C, nueinu į mašiną o ten ir visus -12°C rodo. Per daug šilumos iš vidaus per stiklą pasiekia termometrą. Taip, kad mano bandymai turėti lauke termometrą baigėsi nesėkme. Neturiu kur kitur priklijuoti, nes tas termometras bijo drėgmės, ir belaidis ryšys neleidžia jo toliau nuo namo atitraukti, tad pradžiai stoginę reikės pasidaryti, kol lauko termometras tiksliau rodyti pradės, o tai bus dar nelabai greitai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 sausio 2019 - 18:52
QUOTE(cibulis @ 2019 01 26, 18:18)
O tu dar esi eksperimentatorius, tai faktas, kad nelaikai vienodo oro kiekio. Bet man dzin. Gali nerašyti.

Tu teisus, prieš parašant į SM, rekupas dirbo su minimaliu disbalansu, bet kai perskaičiau tavo kvietimą pasidalinti rekupų duomenimis, nustačiau kad varikliai dirbtų vienodais sūkiais ir tik po ~2 val tokio darbo padariau print skryną ir įkeliau duomenis. Taip kad teisus, kad eksperimentuojų, bet neteisus, jog mano duomenys netikslūs. Per tokį laiką jau viskas buvo nusistovėję, tuo labiau, kai pučiamos temperatūros dydis, beveik nepakito.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2019 01 26, 18:18)
Ką tu su juo duskutuoji. Jis gi visiškai užsispyręs ir taškas. Aiškina, kad jo rekupas rodo labai daug informacijos, bet jos nepateikia. Tai bukumo viršūnė. Arba duomenų slėpimas. Juk niekas jo neprašo kalibruotų duomenų, o tik parodyti skaičius, ką rodo jo rekūpas. Ir lygioje vietoje knisa protą. Namuose 23-24, bet rekūpas grąžina 20. Įsivaizduoji koks žioplumas ir bukumas. Ką rekūpas grąžina, jis tiki, bet ką ištraukia netiki. Ką su tokiu galima kalbėti. Įsivaizduoju, kad išleidau pragaro šunis. Tuoj pradės pulti.

Nu jo, su šunimis tu taikliai, pabandysim sugaudyt.

Dėl duomenų, tai būtent, kad mano rekupo print skryne matosi dvi sklendės, kad jos atidarytos, kad šilumokaitis sukasi šiuo momentu, kad neveikia nei elektrinis tenas, nei vėsinimo įrenginys, ir rodomos visos temperatūros, kurias rekupas matuoja. Problema tik viena, mano rekupas matuoja tik tiekiamo į patalpas oro temperatūrą.

O dabar, ką matome tavo pateiktuose print skrynuose? Tik temperatūras ir drėgmes. Taip, tavo rekupas pripičkintas begale daviklių, bet tavo print skrynuose nesimato bypaso padėčių, slėgio skirtumo bei kitų daviklių rodmenų ir t.t. ir t.t.

Ok, kaip sakiau, tavo rekupe ką galima pavaizduoti yra daugiau. Bet tavo pateiktuose print skrynuose matome ne pilną rekupo darbo režimų vaizdą.

Mano pateiktuose print skrynuose matosi absoliučiai viskas, ką mano rekuperatoriuje galima pamatyti realiu laiku.

Pagavom vieną šunį? Ok, einam gaudyti kito.

Taip pateikiau temperatūrų diapozoną 23°-24°C. Norit tiksliau? Kaip minėjau, turiu apie dešimt termometrų ir jei vienas rodo 23,1°C, kitas 23,4°C, kitas 23,8°C ir t.t. ir t.t., tai kurio termometro duomenis, man reikėjo pateikinėti? Ar nurašyti visus, ir tu jau nuspręsi, kuris termometras rodo teisingai? Taip, nei vienas nerodė lygiai 24°C. Mano ŠS lauko termometras vis dar patalpų viduje, tad jo darbas nesikeičia nuo lauko temperatūrų, nenuėjau prie jo, ir nepakoregavau darbo režimo, kad šildytų lygiai iki 24°C kai dabar lauke temperatūra šiek tiek atvėso. Bet ir nematau tam poreikio. Man vis dar pakankamai komfortabilu.

Pagavau šį šunį? Tikiuosi.

Prašai pateikti visus temperatūros daviklių duomenis, kuriuos turi rekupas? Bet sorry, jie visi yra pateikti. Kiek kartų tau minėta, kad mano rekupe tėra vienintelis termometras. Nu nemokėjau aš 780€ daugiau, už tris papildomus termometrus, sory, pinigėlių modeliui su trimis termometrais daugiau pritrūkau verysad.gif.

Taigi, tikėčiau kokią iš patalpų ištraukiamo oro temperatūrą rodytų mano rekupas, bet deja, vieninteliai termometrai, kuriais galiu bent kaip išmatuoti patalpų vidaus temperatūrą, randasi už rekuperatoriaus korpuso ribų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 sausio 2019 - 19:42
QUOTE(mintas @ 2019 01 26, 20:37)
Dėl duomenų, tai būtent, kad mano rekupo print skryne matosi dvi sklendės, kad jos atidarytos, kad šilumokaitis sukasi šiuo momentu, kad neveikia nei elektrinis tenas, nei vėsinimo įrenginys, ir rodomos visos temperatūros, kurias rekupas matuoja. Problema tik viena, mano rekupas matuoja tik tiekiamo į patalpas oro temperatūrą.

Mažiau pisk proto. Sakau tiesiai, nes užknisa tavo demagogija. Sakei, kad tavo rekupas viską rodo. Pasirodo jis rodo tik kiek grąžina. Aš esu paprastas vartotojas ir man neįdomios jokios sklendės ir t.t. Aš prašau tik temperatūrų ir drėgmės. To tavo žiguliukas nerodo. Šūdinas dalykas. Tu prisistatai krūvą daviklių, kurie rodo viską skirtingai. Tada lendi į Google ir ieškai lauko temperatūros. O tai protingas aparatas. Ir bus mažiau proto pisimo. Įdėk, ką konkrečiai rodo. Dar įdomiau, kad niekas be tavęs nededa informacijos. Tegul kiti parodo, ką rodo. O visą kitą tik tavo demagogija. Zehenderio visi 4 panašiai pučia. O iš žiguliukų tik tavo gerai pučia. Dulkini smegenis. Atidirbinėji kam nors?
Atsakyti
Mintai, taviskis rodo tik viena temperatura - paduodama. Taigi kaip ir sakiau ne velnio normaliai NVK neismatuosi ir net nera ka lyginti. Kada bus papildomi davikliai pastatyti, tada skaiciuojam ir lyginam nes dabar kriause su obuoliais bandai palyginti. Bent jau 4vnt. ds1820 temperaturinius nusipirk, susikalibruok kad rodytu visi vienoda temperatura ir pasijunk prie kokio ESP8266.
Atsakyti
Linksma cia pas jumis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2019 01 26, 19:57)
Sakei, kad tavo rekupas viską rodo. Pasirodo jis rodo tik kiek grąžina.

Nemeluok. Mes kalbėjom, apie valdymo interfeisą. Ne rekupas rodo, o valdymo interfeisas. Taigi, tavo rekupo valdymo interfeisas ir negražus, ir neinformatyvus, ir neintuityvus ir nėra nei vieno tavo print skryno, kuriave ne "viskas" būtų pateikta, bet "visa informacija apie tavo rekuperatorių". Atkreipiau dėmesį į tavo žodžius, kuriais tu pakeiti manuosius, kad iškraipyti mano teiginius.

Mano pateiktuose print scrynuose, ne visa informacija apie tavo kavos puoduką, o apie viską kas tuo metu veikia mano rekuperatoriuje.

Būk sąžiningas, neiškraipyk žodžių. Nepakeitinėk mano išsakytų žodžių prasmės.

Ir tai, kad tu tik vartotojas ir tau neįdomu, kokioje padėtyje bypassas stovi, kokiu galingumu šiuo metu tenas veikia, tai tiek to. Bet patikėk, tai pakankamai svarbūs parametrai, kurie gali įtakoti tavo rekuperatoriaus tiekiamas temperatūras, o mes jų iš tavo print screeno nematom. Priešingai, nei komfovento print screeno atveju.
Atsakyti

Pas visus plokestelinius yra apsauga ir bypaso ziemos metu neatidarysi :) 

Atsakyti