QUOTE(balbiesas @ 2019 01 15, 15:53)
Aš nenoriu kažkokių kosminių skaičių kad jis man gražintų fiziškai neįmanomas reikšmes. Žiūrint iš paprasto vartotojo perspektyvos - yra temperatūros profiliai tai prašom ir reaguok į juos.
Tikrai nenori kosmoso? Name turi +23, o nori, kad grąžintų +24. Tai kas čia?
Papildyta:
Tai dabar grįžtant prie to kad prie -12 buvo pučiama 16.5 (varinėjant 110 m3/h) - man tai nėra komfortiška temperatūra, ir aš norėčiau aukštesnės. Į tai buvo atsakyta kad pas mane nustatymai blogi, ir reikia temperatūros profilį pakeisti, tada viskas bus zjbs. Matom kad taip nėra - galiu aš ten tą temperatūros profilį keisti kiek noriu, ir pre heateris nekels oro iki komfortabilios temperatūros, o kels iki tiek kad išspaustų kuo geresnį efektyvumą kuris man visiškai neįdomus
Tikrai nesąmonės. Kažką esi ne taip nustatęs. O gal kokios kitos priežastys, pvz., kažkas nesandaru. Nepamenu koks tiksliai minusas buvo, bet buvau nusistatęs 120 kubų. Name buvo 20,2 pagal rekuperatoriaus ištraukiamą oro (termostatai rodė 20,5), grąžino 18,7. Kai tau grąžino 16,5, kiek ištraukė iš namų? Tu būtent rašai ne visą informaciją: rašyk, kiek ištraukia, kiek grąžina ir kiek lauke.
Kiek suprantu čia be manęs dar du žmonės turi Zehnderius. Tik du 350, o vienas lyg ir 450 modelis. Galime sutarti, kad nustatome vienodus oro kiekius, palaikome po 30 min. ir pažiūrime, ką pučia. Aišku namų viduje skirtingos temperatūros, bet naudingumą galima apskaičiuoti. Tai kokį oro kiekį nustatome?
Papildyta:
Matom kad taip nėra - galiu aš ten tą temperatūros profilį keisti kiek noriu, ir pre heateris nekels oro iki komfortabilios temperatūros, o kels iki tiek kad išspaustų kuo geresnį efektyvumą kuris man visiškai neįdomus
Na bet palaukim vėl didesnių šalčių, pažiūrėsim kiek prie tų -12 su tuo pačiu Warm profiliu pūs. Beveik garantuoju kad tiek pat.
Nieko jis nešildo tiek, kad išspaustų kuo didesnį efektyvumą. Tas pašildytuvas yra reikalingas tik tam, kad įrenginys neužšaltų. O ką dabar pučia? Tik visas reikšmes surašyk: viduje, lauke ir kiek grąžina.
Papildyta:
QUOTE(Vytas_ @ 2019 01 15, 16:03)
Paantrinsiu Rimviui, naudoju žemės šilumokaitį (tenkinu vieną iš sąlygų). Dienos metu nustatyta
100 kub.m. profilis WARM 23 fixed. Lauke -2,3, po šilumokaičio 3,1.
Iš patalpų 21,8 39%
į patalpas 21,6 34%
Manau, kad kažkas ne taip. Kai lauke būna apie +3, jis taip efektyviai 100 kubų nevarinėja. Bent jau maniškis įrenginys. 21,6/21,8 išeina net 99 proc. efektyvumas. Reikia didesnio pliuso lauke arba tavo atveju iš ŽŠ, kad būtų pasiektos panašios reikšmės, t.y. toks šiltas oras būtų grąžinamas.
Papildyta:
QUOTE(balbiesas @ 2019 01 15, 16:18)
Na tai va, ne nustatymuose problema, o kad reikia kažkokio išorinio prietaiso tam orui pašildyti, ar žemės šilumokaičio kuris pakeltų ateinantį orą, ar post-heaterio kuris pašildytų tiekiamą orą po rekūpo. Taip kad viskas čia ok, ir veikia kaip turi veikti. Žiūrėsim ką pūs prie -20
O kodėl maniškis daug efektyviau pučia?
Papildyta:
QUOTE(balbiesas @ 2019 01 15, 17:34)
Na čia kai kas bandė įrodyti kitaip ir kad dėl blogų nustatymų per mažai pučia
Aš nieko nebandžiau įrodyti. Tik pasidalinau savo nustatymais. O tu net iki galo visų temperatūrų nesurašei. Verki, kad mažai pučia, bet kiek iš namų ištraukia neparašai.