Ataskaita, kas gi buvo nutikę su mano Komfovent Domekt 400 VE rekuperatoriumi.
2017m vasarą, po vandentiekio vamzdžio trūkio buvo užpiltas mano rekuperatorius. Jį apžiūrėjęs ten radau daug drėgmės, taigi visą išvaliau, kiek pasiekiau per apžvalgos dureles, bei džiovinau virš savaitės nejungdamas į tinklą. Kai įsivaizdavau, kad jis turėjo būti pradžiuvęs įjungiau į tinklą ir jis veikė. Sutrikimų nepastebėjau, bet po pusmečio 2017m pabaigoje jis pradėjo trumpinti iššovinėti automatukas, per kurį buvo pajungtas rekuperatorius, taigi nuvežiau į remontą, pas gamintoją. Pagal susirašinėjimo su servisu matau, kad tai buvo 2018 m. sausio vidurys.
Praėjo metai, 2018m pabaigoje užfiksavau, kad vienas rekuperatoriaus ventiliatorius nesisuka. Vaikis perspėjo, kad gali būti variklis, bet iškart galiu nuraminti. Varikliai inverteriniai, jie paprastai būna ilgaamžiai, nebent ir varikliai buvo užpilti. Nuėmus abi sieneles nuo rekuperatoriaus pagaliau priėjau ir prie išmetamo oro ventiliatoriaus, tam sunkų įrenginį su draugo pagalba teko nukabinti nuo sienos. Būtent tos dalies nesugebėjau nusausinti ir po užpylimo, todėl nieko keisto kad kontaktai ten neišdžiuvo, nupuvo ir pradėjo trumpinti. Kontaktus sutaisė, uždėjo naują kontaktų jungtį, bet kai po metų žvilgtelėjau į tą kontaktą, tai du laidai iššoko vos pabandžius atjungti kontaktus. Dėl to ventiliatorius ir neveikė. Pabandžius ištraukti ir kitus laidus iš remonto metu pastatyto kontakto jungties, tai jie iš kaladėlės išsinėrė labai lengvai, tarsi nebuvo užspausti.
Taigi, dėl mano rekuperatoriaus gedimo buvo kalti kontaktai. Kontaktai buvo blogi, nes laidai trumpi, labai prastas priėjimas iki jų ir sunku buvo uždėti jungties antgalį, taigi jis remontuotojų buvo uždėtas nekokybiškai. Po ranka neturėjau reikiamo naujo kontaktų antgalio, tai laidus nuo abiejų kaladėlių nupjovėm ir sujungėm sulituodami juos tiesiogiai. Taip, variklį pakeisti bus sunkiau, bet tikėkimės, kad to artimiausiu metu nereikės
.
Dabar irgi sausio vidurys tik 2019 metų, grubiai po metų rekuperatorius vėl veikia, duris pradarius disbalanso nesijaučia. Nuotraukoje po metų kontaktą mes atjungėm, o laideliai iššoko vos juos pajudinus.
buvo.jpg 73,52KB
1 Parsiųsta kartų
pometu.jpg 84,66KB
0 Parsiųsta kartų