Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(vaikis_ @ 2018 12 28, 22:20)
Kazkaip per sudetingai viska darai, Zigbee perteklinis dalykas kai yra MQTT protokolas naudojamas visuose IOT projektuose smile.gif  Openhab ant avietes, kruva sonoff irenginiu su perrasytu firmwaru kad ir is easyEsp, sauja norimu davikliu ir turi savo Mi Home smile.gif  o dar kur integracija su visokiai Amazon Echo ir t. t

Sonoff būtų pigesnis variantas, bet susiinstaliavau tą OpenHubą ir kas toliau. Jokio intuityvaus interfeiso, tai kad padaryti kokį nors veiksmą toliau man tonos info reikia ieškoti?
Beje, bandžiau info OpenHubo svetainėje paieškoti, bandžiau daryti, ką perskaičiau, bet iškart viskas nesigavo, tai ir užmečiau šį reikalą, gal po kiek laiko vėl reikės iš naujo prisėsti. Geriausiai kokį Youtube kanalą būtų susirasti, tada visai kitas reikalas. Bent ant teisingo kelio užvestų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 29 gruodžio 2018 - 14:04

Sonoff būtų pigesnis variantas, bet susiinstaliavau tą OpenHubą ir kas toliau. Jokio intuityvaus interfeiso, tai kad padaryti kokį nors veiksmą toliau man tonos info reikia ieškoti?
Beje, bandžiau info OpenHubo svetainėje paieškoti, bandžiau daryti, ką perskaičiau, bet iškart viskas nesigavo, tai ir užmečiau šį reikalą, gal po kiek laiko vėl reikės iš naujo prisėsti. Geriausiai kokį Youtube kanalą būtų susirasti, tada visai kitas reikalas. Bent ant teisingo kelio užvestų.

Yra youtubeje, netingek pasieskoti.  Openhab pilna dokumentacijos ir pavyzdziu, reikia imti ir skaityti.  Openhab forume daug informacijos. Imi pavyzdzius ir nagrineji. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 12 29, 18:24)
Yra youtubeje,

Tai reikės kada vėl prie šio reikalo prisėsti, nes praeitą kartą išsisėmė mano turėta kantrybė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 30 gruodžio 2018 - 15:36

Sveiki ,gal yra cia užsimančių vėdinimo projektavimais, arba galėtu ka nors parekomenduoti?

Atsakyti

http://www.part.lt/i...ffd96e68188.jpg

Nu va sumontavom, kolkas pastebeti pliusai : labai lengvai persidaro kairinis i desinini, labai tyliai dirba net ir puciant 300m3, kambary vos vos girdisi vejelio snarelimas gerai isiklausius

Rimvi, o tos pilkos gofros kokio skersmens?

Atsakyti

Rimvi, o tos pilkos gofros kokio skersmens?

D160 garso slopinimui, ir lakscios jos patogu dirbti, sujungti patogu

Atsakyti

D160 garso slopinimui, ir lakscios jos patogu dirbti, sujungti patogu

O tai kaip jos su tom putplasčio sujungtos? užmautos tiesiog ir viskas? Nes putplasčio irgi D160 ?

Atsakyti

O tai kaip jos su tom putplasčio sujungtos? užmautos tiesiog ir viskas? Nes putplasčio irgi D160 ?

Putplastis tamposi:)standziai ieina ir aliuminio juosta dar sustandina

Atsakyti

Sveiki ,gal yra cia užsimančių vėdinimo projektavimais, arba galėtu ka nors parekomenduoti?

Sveiki, mums irgi labai aktualu, gal kas žinot Vilniuje ką nors? 

Atsakyti

Putplastis tamposi:)standziai ieina ir aliuminio juosta dar sustandina

o į patį rekupą? ten dar matau kažkokia papildoma mova užvaryta ant putplasčio pagal fotkes? Sandarinot kaip čia tarp rekūpo ir vamzdžių https://youtu.be/rAyw6keSI6M?t=47jei taip su kuo?

Atsakyti

o į patį rekupą? ten dar matau kažkokia papildoma mova užvaryta ant putplasčio pagal fotkes? Sandarinot kaip čia tarp rekūpo ir vamzdžių https://youtu.be/rAyw6keSI6M?t=47jei taip su kuo?

Parasyk emeila imesiu fotkiu is arciau,,kaip tik esu name, ant rekupo ,angu uzmovem d180 gabala putpl vamdzio ir labai standziai uzsimauna i i ta d180 standziai ieina d160, nieko netepem ,pratekejimu nepastebeta, nes vamdziai standziai ieina susispadzia, ir issiplecia

Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 12 28, 20:03)
Būtinai parašyk, tikrai įdomu smile.gif

Pats nusivyliau, nuvilsiu ir jus.

Vidinis daviklis rodo 99,6 kPa, lauke esantis daviklis rodo 99,6 kPa. Atidarius langą ar duris, tiesiog švilpia oras dėl disbalanso. Per mažas daviklių jautrumas. Kai buvo parą vienoje patalpoje, taip pat tą patį slėgį rodė.

Ir iš vis, tie davikliai neaišku kada temperatūros rodmenis atsiunčia. Vad dabar ką tik žiūrėjau į parodymus, tai rašo, kad vieno daviklio duomenys atnaujinti ką tik, o kito prieš 4 min, bet tikrai pamenu, kad buvau aptikęs ir info, kad duomenys atnaujinti daugiau nei prieš 20 min.

Taip, kaip protingo namo patalpų temperatūros ar drėgmės lygio, kai šie rodmenys kinta labai lėtai, matavimo priemonė gera, bet jei norima pagal tikslius daviklių parodymus ką nors konkretaus su gana dinamišku rodmenų kitimu, pav. boilerio teno įjungimo/išjungimo automatiką valdyti, tai šis sprendimas vienareikšmiškai netiks.
Papildyta:
QUOTE(Rimvis @ 2018 12 28, 23:09)
Turiu xiaomi gateway tai ar kazkoks blogas ar nemoku pajungti tai atsijungineje, kas 20 min stringa, sunkiai jungesi prie routerio is kokio pwnkto karto, man nepatiko,padejau i stalčių</p>

Jau antra para pas mane veikia, absoliučiai jokių strigimų nebuvo. Darbe buvau tai ir šviesas pajunginėjau ir stebėjau, kaip namuose pro judesio daviklį vaikšto ar mygtukus spaudinėja. Pakolkas įdomu, tai net nustačiau, kad kaip notifikation ateitų, kai koks daviklis suveikė smile.gif. Viskas veikia be priekaištų, iš principo sistema esu patenkintas, gaila tiktai, kad kai kuriems davikliams trūksta greičio ir ne pagal pradinę paskirtį panaudoti gali nepavykti.
Atsakyti