Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(cibulis @ 2018 12 21, 14:26)
O kam daryti? Viskas padaryta. Mano namo kubatūra apie 380-400 kubų. Aš pirmą žiemą (2016-2017 m) varinėjau 170 kubų. Taigi dar daugiau nei tu. Rezultatas į žiemos pabaigą buvo toks pats, koks yra dabar: rekupas rodė apie 40-42 proc. drėgmę, termometras apie 32-33 drėgmę. Kažkas negerai su tavo ŽŠ arba rekūpo nustatymais. Negali būti tokia maža drėgmė gyvenamam name su entalpiniu ir dar ŽŠ.

mano silumokaitis glikolinis, taigi itakos dregmei ziemos metu nedaro. Nezinau ar teisinga mintis, bet mano istraukima temperatura 22,6 kas yra 2.6 laipsnio daugiau nei pas tave, taigi absoliutus dregmes kiekis ore turetu buti panasus i tavo. gal kolegos forumieciai pasakys tiksliau.
priekaistas toks, kad lauko temperatura rodoma prie outdoor air, t.y. rekupas softe apkeicia termometru vietas.
dar papildoma info. is zemes ateina apie 6 laipsnai, grizta apie 4. siu metu lauko temp pakelia 6,6 laipsnio. lauka rodo -3.8.
Atsakyti
QUOTE(Vytas_ @ 2018 12 21, 12:23)
indo tokia: lauke -4,4, i rekupa po silukaicio 2,6. i kambarius 21,5 29%, istraukimas 22,6 36%. 180 kubu. automatinis nustatymas tik temperaturai.

Maniškis ištraukia 20 ir 41 proc. drėgmę, grąžina 19,4 ir 38 proc. drėgmę. Įjungęs humidity protection? Yra auto only, on ir off. Gal dar kažką ne taip nustatęs? Valdai rekuperato ekrane ar turi pajungtą prie interneto? O tas tavo oro pašildytuvas negali išsausinti orą, nes pakelia jo temperatūrą? Drenažo neturi?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 12 21, 15:46)
Maniškis ištraukia 20 ir 41 proc. drėgmę, grąžina 19,4 ir 38 proc. drėgmę. Įjungęs humidity protection? Yra auto only, on ir off. Gal dar kažką ne taip nustatęs? Valdai rekuperato ekrane ar turi pajungtą prie interneto? O tas tavo oro pašildytuvas negali išsausinti orą, nes pakelia jo temperatūrą? Drenažo neturi?

humidity comfort ir humidity protecktion yra off. kaip ir rasiau, absoliutus dregmes kiekis pas mus turetu buti vienodas. jokiu cia stebuklu, manau, nera. silumokaityje keliant temperatura vanduo neprapuola, kaip tik butu galima drekinti, nes sylant orui jo talpa vandens garams dideja
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 12 21, 13:55)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Dzūkiška pirkia" data-cid="72301512" data-time="1545385921"><div><p>Kam cia sito reik?</p></div></blockquote><p>Manau jog nereikalingas daiktas smile.gif </p><p></p><p> Tu geriau entalpini pirk, nes nevelnio tau zemes silumokaitis normaliai nepakels dregmes. </p>

Vaiki baik. Kol neišbandysiu, nieko nepirksiu:) Tikiu ŽŠ, bet nenoriu dabar pasinerti į gilias diskusijas, ko neišbandžiau.
Atsakyti
QUOTE(Vytas_ @ 2018 12 21, 17:28)
humidity comfort ir humidity protecktion yra off. kaip ir rasiau, absoliutus dregmes kiekis pas mus turetu buti vienodas. jokiu cia stebuklu, manau, nera. silumokaityje keliant temperatura vanduo neprapuola, kaip tik butu galima drekinti, nes sylant orui jo talpa vandens garams dideja

Humidity protection padaryk auto only, tada ir pakalbėsim. Tik ne iš karto. Ir name pagamink drėgmės. Jei gamini drėgmę ir teisingi nustatymai, bus daugiau drėgmės.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 12 21, 16:36)
Humidity protection padaryk auto only, tada ir pakalbėsim. Tik ne iš karto. Ir name pagamink drėgmės. Jei gamini drėgmę ir teisingi nustatymai, bus daugiau drėgmės.

ta tema kalbejom pries menesi, pats pasiulei auto nuimti, nes anot taves algoritmas tupas. Sios abi funkcijos skirtos dregmes mazinimui, prie abieju parasyta: "increase the airflow automaticaly...". ka jos puikiai ir atlieka, anksciau po duso pakeldavo srauta vos ne dvigubai.
kokius dar teisingus nustatymus galiu padaryti?
radau skaiciuokle, tavo 20c ir 41% 7.1g kub.m vandens, mano 22,7c ir 37% 7.5g kub.m. kitaip sakant jeigu atvesinciau savo nama iki 20c, tureciau 43% dregme.
Reziume. Lauko ore dregmes kiekis panasus tiek pas tave, tiek pas mane. Absoliucios dregmes pernesimas irgi panasus. skirtumas, tik kad as siciau gyvenu smile.gif
P.S. i nama paduodamas oras turi 5.9g, is lauko paima -3.5 po silumokaicio 2.8. va dabar tas trukumas kuri minejau, nera aisku kurio oro dregme rodo, nes temperaturos apkeistos. manau kad rodo neperskaiciuota, t.y. prie -3.5. dabar yra 56% kas butu 2.1g
Atsakyti
QUOTE(Vytas_ @ 2018 12 21, 18:14)
ta tema kalbejom pries menesi, pats pasiulei auto nuimti, nes anot taves algoritmas tupas. Sios abi funkcijos skirtos dregmes mazinimui, prie abieju parasyta: "increase the airflow automaticaly...". ka jos puikiai ir atlieka, anksciau po duso pakeldavo srauta vos ne dvigubai.
kokius dar teisingus nustatymus galiu padaryti?
radau skaiciuokle, tavo 20c ir 41% 7.1g kub.m vandens, mano 22,7c ir 37% 7.5g kub.m. kitaip sakant jeigu atvesinciau savo nama iki 20c, tureciau 43% dregme.
Reziume. Lauko ore dregmes kiekis panasus tiek pas tave, tiek pas mane. Absoliucios dregmes pernesimas irgi panasus. skirtumas, tik kad as siciau gyvenu smile.gif
P.S. i nama paduodamas oras turi 5.9g, is lauko paima -3.5 po silumokaicio 2.8. va dabar tas trukumas kuri minejau, nera aisku kurio oro dregme rodo, nes temperaturos apkeistos. manau kad rodo neperskaiciuota, t.y. prie -3.5. dabar yra 56% kas butu 2.1g

Kažkur nesusikalbėjime. Mano rekupe humidyti protection uždėta auto only. Gal todėl negyvenanam name daugiau drėgmės ar tiek pat kiek gyvenanam su šita funkcija. Ją būtinai įjunk. Dėl auto ir manual turėjau kitų pastabų. Akivaizdu, kad neišnaudoji įrenginio privalumų. Taip pat akivaizdu, jog naudojiesi tik rekupo ekranu. Ten man sudėtingiau. Aš net būdamas name naudojuosi tik telefono programėle. Išbandytum ją, viską suprastum. Daug paprasčiau ir aiškau. Tau Ventek manualą siuntė? Kažkur pašte turiu, po švenčių galiu paieškoti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 12 21, 19:38)
Kažkur nesusikalbėjime. Mano rekupe humidyti protection uždėta auto only. Gal todėl negyvenanam name daugiau drėgmės ar tiek pat kiek gyvenanam su šita funkcija. Ją būtinai įjunk. Dėl auto ir manual turėjau kitų pastabų. Akivaizdu, kad neišnaudoji įrenginio privalumų. Taip pat akivaizdu, jog naudojiesi tik rekupo ekranu. Ten man sudėtingiau. Aš net būdamas name naudojuosi tik telefono programėle. Išbandytum ją, viską suprastum.  Daug paprasčiau ir aiškau. Tau Ventek manualą siuntė? Kažkur pašte turiu, po švenčių galiu paieškoti.

turiu as ir appsa ir option box, viskas ok. del to ir rasau, kas appse parasyta, copy paste nedarysiu, nes prie advanced ir sensor ventiliation pats matysi. abi tos opcijos KELIA srauta, viena kad butu optimali oro dregme, kita kad isvengti kondensato. t.y. ju darbas mazinti dregme, kas ziema nelabai aktualu del sauso lauko oro.
Atsakyti
QUOTE(Vytas_ @ 2018 12 21, 21:04)
turiu as ir appsa ir option box, viskas ok. del to ir rasau, kas appse parasyta, copy paste nedarysiu, nes prie advanced ir sensor ventiliation pats matysi. abi tos opcijos KELIA srauta, viena kad butu optimali oro dregme, kita kad isvengti kondensato. t.y. ju darbas mazinti dregme, kas ziema nelabai aktualu del sauso lauko oro.

Neteisus. Humidyti protecion auto only tikrai nekelia srauto. Kaip aš išlaikyčiau 70 kubų srautą? Tą opciją tikrai įjunk. Akivaizdu, kad esi kažką ne taip nustatęs, todėl ir dingsta drėgmė. Advanced, sensor ventilation: tada trys pasirinkimai. Pirmi du off (man neleidžia įjungti), paskutinis humidyti protection auto only. Pas mane taip nuststyta. Gal dar kitur skiriasi. Aš turiu installer prieiga. Netyčia filtro keitimą nuresetinau, dabar 180 dienų rodo. Bet žinau, kad per mažiuko gimtadienį pavasarį reikės keisti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 21 gruodžio 2018 - 20:59
QUOTE(cibulis @ 2018 12 21, 20:42)
Neteisus. Humidyti protecion auto only tikrai nekelia srauto. Kaip aš išlaikyčiau 70 kubų srautą? Tą opciją tikrai įjunk. Akivaizdu, kad esi kažką ne taip nustatęs, todėl ir dingsta drėgmė. Advanced, sensor ventilation: tada trys pasirinkimai. Pirmi du off (man neleidžia įjungti),  paskutinis humidyti protection auto only. Pas mane taip nuststyta. Gal dar kitur skiriasi. Aš turiu installer prieiga. Netyčia filtro keitimą nuresetinau, dabar 180 dienų rodo. Bet žinau, kad per mažiuko gimtadienį pavasarį reikės keisti.

Drėgmei didinti reikia mažinti srautą ir drėgmės šaltinio namuose. Neįsivaizduoju kaip rekupas kitaip gali keisti drėgmės grąžinimą.
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2018 12 21, 22:31)
Drėgmei didinti reikia mažinti srautą ir drėgmės šaltinio namuose. Neįsivaizduoju kaip rekupas kitaip gali keisti drėgmės grąžinimą.

Pirma reikia nustatymus sutvarkyti. Srautas aišku didina, bet jis turi grybų ar blakių su nustatymu. Šitie rekupai protingi. Aišku proto ribose.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 12 21, 21:46)
Pirma reikia nustatymus sutvarkyti. Srautas aišku didina, bet jis turi grybų ar blakių su nustatymu. Šitie rekupai protingi. Aišku proto ribose.

cibuli, advanced skyriuje, sensor ventiliation paskaityk angliskai ka tos funkcijos daro. ne zodzio apie srauto mazinima, tik didinimas, kas ziemos rezime tikrai dregmes neprides.
installer prisijumgimas anoks stebuklas, kodas 4210, parasytas manuale. vat turetum registered installer, tada prasyciau pagalbos smile.gif nes softa gal jau reiktu panaujinti smile.gif
beje ar ziurejai vandens kiekius kubiniam metre ir temperaturos skirtuma. per vandens kieki mes daug maz vienodai smile.gif
Atsakyti