Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(mintas @ 2018 12 21, 00:41)
Vat, apie šiuos dalykus, kad būtent dėl jų Zenderis stebuklus rodo (NVK virš 100%) ir sakiau, kad labai didelė tikimybė, kad bus daviklių paklaida.

Aš klausiau ar jų matavimo įranga buvo kalibruota. Jei taip, prie kokių temperatūrų. Maniškio termometro kalibravimo protokolas. Intervalas labai mažas: +20, +21 ir +22 laipsniai, bet nuokrypiai tiek į vieną, tiek į kitą pusę. Pvz., bus tikri 20 laipsnių, jei termometras rodys 20,2, bet tikri 21 laipsniai bus, jei jis rodys 20,9. Įsivaizduoji kokia nesąmonė: 20,2 (tikras 20) ir 20,9 (tikras 21 ), bet skirtumas tarp jų ne 1, o 0,7 laipsnio. Man įdomu ar jų įranga kalibruota. Jei taip, prie kokių temperatūrų. Nenuostabu, kad vienokia paklaida gali būti prie +21 ir kitokia prie -4. O jei su tuo pačiu įrenginiu matavimo labai skirtingus intervalus.

Kitas dalykas - Zehnderis tikrai niekuo nemeluoja, o turi nebent diviklių paklaidą. Dar įdomiau - pasimatuok savo ir kitų lietuviškų įrenginių parodymus su kalibruotu termometru. Būtų įdomu, ką jie parodys. Tu manai, kad meluoja tik Zehnderis? O lietuviški "Žiguliukai" nemeluoja?
Papildyta:
QUOTE(Orginalus @ 2018 12 21, 08:15)
Visais parametrais lenkia pagal ptotokola. Klausimas ar tai teisybe, manes entalpinis nedomina, o domina paprastas plokstelinis. Baik cia cibuli savo erezijas kelt del kalibruohu davikliu, protokolu ir panasiai. Turi savo zhenderi is ventek ir dabar dirbi reklamai, kad atidirbtum tuos kelis simtus eur.

Tu esi viena didelė erezija. Dėl naudingumų parašiau Koridai. Paskaityk. Kad yra matavimų paklaidos supranta net mano mamos ne veislinis šuo, bet tu ir panašūs Homo Sapiens - neįsikerta. Aš už jokius pinigus niekam reklamos neatidirbinėju.

Kažkas turi kitokį Zehnderio modelį ir patenkintas. Lyg ir Lietuvoje pirko - sakysi "Ventek" pakišo, kad SM forume smegenis plautų. Dabar dar vienas žmogus iš Olandų užsisakė. Ir tam pakišo? Žinok, aš čia nagus prikišau. Susisiekiau su olandais, pasakiau, kad Lietuvoje ir visoje Europoje SM forumas formuoja rekuperatorių rinkos tendencijas ir paprašiau, kad pakištų su padirbtais davikliais. Na, sakau: atvarys toks vienas iš Kauno, matuos, darys fotkes. Sakau, pasistenkite. Tai ir jam olandai pakišo su padirbtais davikliais. Dabar jau žino, kad užsakinės interneto modulį. Tai ir tą pakiš padirbtą, kad gražius skaičius rodytų. Tu tuo tiki? Ar tau visi skleidžia melą? Koks aš įtakingas - visos ES rekupų nuomonę formuoju. Neklausykit manęs, aš meluoju. Cha cha cha........ yahoo.gif
Papildyta:
QUOTE(Rimvis @ 2018 12 21, 00:24)
Viskas su Zenderiu yra super as labai patenkintas... ir cia tikrai ne Dyzelgeitas:)rinkausi pradzioj tarp konfovent rego 400 ir Brink excelent 300, bet va kazkaip vaikio nuoroda Zenderio is olandu uz 2151 eur uzkabino, va ventek siule uz 3000+pvm o Gedarta uz 3250 eur tai uz tiek nebuciau pirkes....

Ei, neišsiduok. Juk olandai padarė nuolaidą, kad čia visiem girtum tą įrenginį. Juk ir taip aišku. Matai, manim vienu niekas netikėjo, tai teko ieškoti kito žmogaus. Specialiai pakišo rekupą iš olandų, net rašiau, kad kampai viršuje skiriasi. O dar žiema, kai lauke šalta. Žodžiu, juodosios technologijos - ne tu rekupą išsirinkai, o aš jį tau su Zehnderiu pakišau. Dar žinok jie ten nagus prikišo ir pagerino. Jis tikrai taip nepučia, kaip rodo. Žodžiu, turi Kaune fiziką Koridą, matau ir 3 kažkokius daviklius turit ir dar fotkes mokate daryti, tai testuokite ir rašykite. Ieškokite, kniskitės. Bus tik didesnė reklama. Juk reikia atgroti gerą kainą. Iš tiesų, tai ne virš 2000 eurų mokėjai, o gal tik kokius 1000 eurų. Ar ne taip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 21 gruodžio 2018 - 09:59

Aš klausiau ar jų matavimo įranga buvo kalibruota. Jei taip, prie kokių temperatūrų. Maniškio termometro [url="http://www.part.lt/img/70ced4c32f0645f39ada9fa85e3e6df3397.JPG"]kalibravimo protokolas.[/url] Intervalas labai mažas: +20, +21 ir +22 laipsniai, bet nuokrypiai tiek į vieną, tiek į kitą pusę. Pvz., bus tikri 20 laipsnių, jei termometras rodys 20,2, bet tikri 21 laipsniai bus, jei jis rodys 20,9. Įsivaizduoji kokia nesąmonė: 20,2 (tikras 20) ir 20,9 (tikras 21 ), bet skirtumas tarp jų ne 1, o 0,7 laipsnio. Man įdomu ar jų įranga kalibruota. Jei taip, prie kokių temperatūrų. Nenuostabu, kad vienokia paklaida gali būti prie +21 ir kitokia prie -4. O jei su tuo pačiu įrenginiu matavimo labai skirtingus intervalus. Kitas dalykas - Zehnderis tikrai niekuo nemeluoja, o turi nebent diviklių paklaidą. Dar įdomiau - pasimatuok savo ir kitų lietuviškų įrenginių parodymus su kalibruotu termometru. Būtų įdomu, ką jie parodys. Tu manai, kad meluoja tik Zehnderis? O lietuviški "Žiguliukai" nemeluoja? Papildyta: Tu esi viena didelė erezija. Dėl naudingumų parašiau Koridai. Paskaityk. Kad yra matavimų paklaidos supranta net mano mamos ne veislinis šuo, bet tu ir panašūs Homo Sapiens - neįsikerta. Aš už jokius pinigus niekam reklamos neatidirbinėju. Kažkas turi kitokį Zehnderio modelį ir patenkintas. Lyg ir Lietuvoje pirko - sakysi "Ventek" pakišo, kad SM forume smegenis plautų. Dabar dar vienas žmogus iš Olandų užsisakė. Ir tam pakišo? Žinok, aš čia nagus prikišau. Susisiekiau su olandais, pasakiau, kad Lietuvoje ir visoje Europoje SM forumas formuoja rekuperatorių rinkos tendencijas ir paprašiau, kad pakištų su padirbtais davikliais. Na, sakau: atvarys toks vienas iš Kauno, matuos, darys fotkes. Sakau, pasistenkite. Tai ir jam olandai pakišo su padirbtais davikliais. Dabar jau žino, kad užsakinės interneto modulį. Tai ir tą pakiš padirbtą, kad gražius skaičius rodytų. Tu tuo tiki? Ar tau visi skleidžia melą? Koks aš įtakingas - visos ES rekupų nuomonę formuoju. Neklausykit manęs, aš meluoju. Cha cha cha........ yahoo.gif Papildyta: Ei, neišsiduok. Juk olandai padarė nuolaidą, kad čia visiem girtum tą įrenginį. Juk ir taip aišku. Matai, manim vienu niekas netikėjo, tai teko ieškoti kito žmogaus. Specialiai pakišo rekupą iš olandų, net rašiau, kad kampai viršuje skiriasi. O dar žiema, kai lauke šalta. Žodžiu, juodosios technologijos - ne tu rekupą išsirinkai, o aš jį tau su Zehnderiu pakišau. Dar žinok jie ten nagus prikišo ir pagerino. Jis tikrai taip nepučia, kaip rodo. Žodžiu, turi Kaune fiziką Koridą, matau ir 3 kažkokius daviklius turit ir dar fotkes mokate daryti, tai testuokite ir rašykite. Ieškokite, kniskitės. Bus tik didesnė reklama. Juk reikia atgroti gerą kainą. Iš tiesų, tai ne virš 2000 eurų mokėjai, o gal tik kokius 1000 eurų. Ar ne taip?

jei tiksliai dar parvezimas 80 eur:), ir uz rekupa mokejau olandiškais eurais, uz parvezima lietuviskais eurais nes lietuviški brangesni:)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimvis: 21 gruodžio 2018 - 10:44

Kodėl entalpinis nedomina?
Dabar pas mane su erv namie +23 ir 45 drėgmės rodo termometrai.
Buvau svtg pas giminaičius, pas juos paprastas plokštelinis - +23 ir 25-30 drėgmės. Ir tai tada nebuvo dar tokių šalčių, dabar manau pas juos apie 20 drėgmės. Tai nieko gero, džiaugiuosi kad erv pirkau.

Jeigu tiksliau dabar pas mane 25 dregmes :) 

Atsakyti
Matau vel prasidejo raganu medziokle smile.gif. Turiu zehnder ir tevai turi ziguliuka. ziguliuko pievos pastumejo ieskot alternatyvos. man iki siol labai didelis klausimas, kaip zmones susibalansuoja srautus namuose, kai rekupas neturi slegio davikliu. Logiskai mastant, difuzoriu prisukimas galioja tik projektiniam srautui, pakeitus srauta vargu ar bus balansas (pataisykit jeigu klystu).
Zehnderiu kol kas turiu1 pusiau priekaista, turiu zemes silumokaiti pajunges per option box, tai tikra lauko temperatura perkelia i rekupo paimamos temperaturos vieta smile.gif. pasilsyto oro temepratura rodoma tik prie zemes silumolaicio info ir kazkodel pasildytas oras patampa Ground temperature.
Cirkuliacinis kol kas tiesiai i eozete pajungtas, padasysiu kai perjungsiu, idomu ar jo elektros sanaudas pripliusuos prie bendru rekupo. temepraturos daviklis pries silumokaiti nekalibruotas. indo tokia: lauke -4,4, i rekupa po silukaicio 2,6. i kambarius 21,5 29%, istraukimas 22,6 36%. 180 kubu. automatinis nustatymas tik temperaturai.
Atsakyti

Jeigu tiksliau dabar pas mane 25 dregmes :)

Ogo pas mane rodo kad istrauke 56 proc, supply humidity 58 proc tai cia kiwk suprantu toki tiekia i vidu

Atsakyti
oho, ir kaip? rolleyes.gif

nereikia drėkintuvo?

QUOTE(vaikis_ @ 2018 12 21, 11:17)
Jeigu tiksliau dabar pas mane 25 dregmes smile.gif </p>

Atsakyti
QUOTE(Rimvis @ 2018 12 21, 00:24)
galvoju dar comfosence C55 dar 155EUR is olandu, nes jau laidus prasivedes

Kam cia sito reik?
Atsakyti
QUOTE(Rimvis @ 2018 12 21, 12:33)
Ogo pas mane rodo kad istrauke 56 proc, supply humidity 58 proc tai cia kiwk suprantu toki tiekia i vidu

Tikriausiai namas dar šlapias, rekuperatorius tik pradėjo veikti, todėl ir traukia didesnę drėgmę. Kokia temperatūra name, lauke ir kokią grąžina?

Dar pastebėjau, kad mano kalibruotas termometras rodo labai panašias temperatūras, bet drėgmė skiriasi. Štai ką rodo rekuperatorius. Name stovintis termometras rodo apie 32-33 proc. drėgmę. Tokį patį termometrą tik nekalibruotą turiu ir bute. Šiuo metu jis rodo 21,4 laipsnius ir 36 proc. drėgnumą. Kodėl taip skiriasi išorinio įrenginio ir Zehnderio drėgmės parodymai, negaliu pasakyti. Termometrą kalibravo tik temperatūrai, drėgmė nekalibruota.

Be to jei gerai pamenu, kai pačiame Zehnderyje matavau temperatūrą ir drėgmę, ji taip pat skyrėsi tarp to, ką rodo Zehnderis ir termometras. Manau, kad Zehnderio drėgmės matuokliai yra giliau nei aš buvau pastatęs termometrą. Arba kažkuris įrenginys turi paklaidą. Gal ir bute ne 36 proc. drėgmė, nes jame retai matau kada aukštesnę nei 45 drėgmę. Tiesa, dažnai vėdinu pravėręs langus.
Papildyta:
QUOTE(Vytas_ @ 2018 12 21, 12:23)
Zehnderiu kol kas turiu1 pusiau priekaista, turiu zemes silumokaiti pajunges per option box, tai tikra lauko temperatura perkelia i rekupo paimamos temperaturos vieta smile.gif. pasilsyto oro temepratura rodoma tik prie zemes silumolaicio info ir kazkodel pasildytas oras patampa Ground temperature.
Cirkuliacinis kol kas tiesiai i eozete pajungtas, padasysiu kai perjungsiu, idomu ar jo elektros sanaudas pripliusuos prie bendru rekupo. temepraturos daviklis pries silumokaiti nekalibruotas. indo tokia: lauke -4,4, i rekupa po silukaicio 2,6. i kambarius 21,5 29%, istraukimas 22,6 36%. 180 kubu. automatinis nustatymas tik temperaturai.

Koks tas pusiau priekaištas taip ir nesupratau. Kokias papildomas elektros sąnaudas turi rodyti įrenginys? Jis net nepliusuoja prie bendrų sąnaudų teno elektros, nors rodo, kiek jis momentiškai ima elektros. Rekupas fiksuoja tik EC varikliukų metines elektros sąnaudas.

Akivaizdu, kad iš ŽŠ nėra daug naudos. Juk pašildytuvas daug elektros neprisuka, o kiek tau kainavo ŽŠ? Maniškio tenas nedirba. Kodėl tokia maža drėgmė?
Papildyta:
Maniškio rekupo vidus rodo, kad nuo paleidimo prisuko tiek elektros. Išeina 31,75 euro. Išorinis matuoklis prieš 2 savaites rodė, kad yra prisuktos 441,56 kWh elektros. Skirtumas - 160,56 kWh. Išeina 18,14 euro. Tiek per 2 paskutines žiemas prisuko elektros tenas pašildydamas į rekuperatorių tiekiamą orą. Iš tų 24 mėn. 6 mėnesius rekuperatorius varinėjo 170 kubų, likusius 18 mėn. - 70 kubų. Vidurkis išeina apie 100 kubų oro. Kam tas žemės šilumokaitis nelabai suprantu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 21 gruodžio 2018 - 12:33

oho, ir kaip? rolleyes.gif nereikia drėkintuvo?
Jau reikia.... Todel ir visiems kas perka sakau jog ziuretu i entalpinius. Kadangi maniskis praktiskai uz dyka pirktas, tai neturiu teises priekaistauti :) Bet kokiu atveju kazkada stoves entalpinis. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 21 gruodžio 2018 - 12:46

Kam cia sito reik?

Manau jog nereikalingas daiktas :) 

Tu geriau entalpini pirk, nes nevelnio tau zemes silumokaitis normaliai nepakels dregmes. 

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 12 21, 12:32)
Tikriausiai namas dar šlapias, rekuperatorius tik pradėjo veikti, todėl ir traukia didesnę drėgmę. Kokia temperatūra name, lauke ir kokią grąžina?

Dar pastebėjau, kad mano kalibruotas termometras rodo labai panašias temperatūras, bet drėgmė skiriasi. Štai ką rodo rekuperatorius. Name stovintis termometras rodo apie 32-33 proc. drėgmę. Tokį patį termometrą tik nekalibruotą turiu ir bute. Šiuo metu jis rodo 21,4 laipsnius ir 36 proc. drėgnumą. Kodėl taip skiriasi išorinio įrenginio ir Zehnderio drėgmės parodymai, negaliu pasakyti. Termometrą kalibravo tik temperatūrai, drėgmė nekalibruota.

Be to jei gerai pamenu, kai pačiame Zehnderyje matavau temperatūrą ir drėgmę, ji taip pat skyrėsi tarp to, ką rodo Zehnderis ir termometras. Manau, kad Zehnderio drėgmės matuokliai yra giliau nei aš buvau pastatęs termometrą. Arba kažkuris įrenginys turi paklaidą. Gal ir bute ne 36 proc. drėgmė, nes jame retai matau kada aukštesnę nei 45 drėgmę. Tiesa, dažnai vėdinu pravėręs langus.
Papildyta:

Koks tas pusiau priekaištas taip ir nesupratau. Kokias papildomas elektros sąnaudas turi rodyti įrenginys? Jis net nepliusuoja prie bendrų sąnaudų teno elektros, nors rodo, kiek jis momentiškai ima elektros. Rekupas fiksuoja tik EC varikliukų metines elektros sąnaudas.

Akivaizdu, kad iš ŽŠ nėra daug naudos. Juk pašildytuvas daug elektros neprisuka, o kiek tau kainavo ŽŠ? Maniškio tenas nedirba. Kodėl tokia maža drėgmė?
Papildyta:
Maniškio rekupo vidus rodo, kad nuo paleidimo prisuko tiek elektros. Išeina 31,75 euro. Išorinis matuoklis prieš 2 savaites rodė, kad yra prisuktos 441,56 kWh elektros. Skirtumas - 160,56 kWh. Išeina 18,14 euro. Tiek per 2 paskutines žiemas prisuko elektros tenas pašildydamas į rekuperatorių tiekiamą orą. Iš tų 24 mėn. 6 mėnesius rekuperatorius varinėjo 170 kubų, likusius 18 mėn. - 70 kubų. Vidurkis išeina apie 100 kubų oro. Kam tas žemės šilumokaitis nelabai suprantu?

Cibuli, padarom eksperimenta. mano namo kubatura 160*3= 480 kub. keiciu 180 kas sudaro 0,39 viso vidaus oro pakeitima per 1h. padaryk toki pati santyki pas save, paziuresim kiek pas pati liks dregmes smile.gif
kiek kainavo silumokaitis jau tiksliai nepasakysiu, reiktu ieskoti. as i ji daugiau vilciu dedu vasarai, kad dregme apmazintu ir siek tiek pavesintu.
Atsakyti
QUOTE(Vytas_ @ 2018 12 21, 13:55)
Cibuli, padarom eksperimenta. mano namo kubatura 160*3= 480 kub. keiciu 180 kas sudaro 0,39 viso vidaus oro pakeitima per 1h. padaryk toki pati santyki pas save, paziuresim kiek pas pati liks dregmes smile.gif
kiek kainavo silumokaitis jau tiksliai nepasakysiu, reiktu ieskoti. as i ji daugiau vilciu dedu vasarai, kad dregme apmazintu ir siek tiek pavesintu.

O kam daryti? Viskas padaryta. Mano namo kubatūra apie 380-400 kubų. Aš pirmą žiemą (2016-2017 m) varinėjau 170 kubų. Taigi dar daugiau nei tu. Rezultatas į žiemos pabaigą buvo toks pats, koks yra dabar: rekupas rodė apie 40-42 proc. drėgmę, termometras apie 32-33 drėgmę. Kažkas negerai su tavo ŽŠ arba rekūpo nustatymais. Negali būti tokia maža drėgmė gyvenamam name su entalpiniu ir dar ŽŠ.
Atsakyti