Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(silainiai @ 2018 12 08, 19:34)
Man pasiūlė su 52mm paketu ir swicspacer ultimate rėmeliu. Durų dar nepasirinkau.
P.S. Bet gal langus aptarinėti geriau langų temoje...  ax.gif

Kelk diskusiją ir lentelę į langų temą. Pakomentuosiu
Atsakyti
Buvau nustebintas, kad nors mano name sąlygos nepasikeitė, o rekuperatorius pradėjo pūsti ~16°C temperatūros orą. Dar vienas dalykas kliuvo, kad lyg ir balansas turėjo būti, bet per nepilnai uždarytas duris ar langą girdėjosi vėjo šniokštimas, kas bylojo apie balanso nebuvimą. Pabandžiau pagaudyti balansą, pažaidžiau su įvairiomis variklių apsukomis ir vienu momentu vėjo šniokštimas per pridarytus langus dingo. Žiūriu ir oro tiekimo į patalpas temperatūra šoktelėjo iki 22°C (name 23°C ar daugiau).

Toks jausmas, kad kažkas buvo užšąlę ir dirbo blogai, o pažaidus su įvairiais variklių režimais, atitirpo ir pradėjo veikti normaliai, taip, kaip ir turi būti. Niekam neteko su tokiais dalykais susidurti?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 12 08, 21:18)
Buvau nustebintas, kad nors mano name sąlygos nepasikeitė, o rekuperatorius pradėjo pūsti ~16°C temperatūros orą. Dar vienas dalykas kliuvo, kad lyg ir balansas turėjo būti, bet per nepilnai uždarytas duris ar langą girdėjosi vėjo šniokštimas, kas bylojo apie balanso nebuvimą. Pabandžiau pagaudyti balansą, pažaidžiau su įvairiomis variklių apsukomis ir vienu momentu vėjo šniokštimas per pridarytus langus dingo. Žiūriu ir oro tiekimo į patalpas temperatūra šoktelėjo iki 22°C (name 23°C ar daugiau).

Toks jausmas, kad kažkas buvo užšąlę ir dirbo blogai, o pažaidus su įvairiais variklių režimais, atitirpo ir pradėjo veikti normaliai, taip, kaip ir turi būti. Niekam neteko su tokiais dalykais susidurti?

Prie kokio lauko minuso užšalo? Nuostabus įrenginys - nuo 16 iki 23 pakelia. Nori sakyti, kad su subalansuotais srautais pučia net 22-23 laipsnius?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 12 08, 20:18)
Žiūriu ir oro tiekimo į patalpas temperatūra šoktelėjo iki 22°C (name 23°C ar daugiau).

Mintai, šikart ir aš netikiu, pats turiu rotorių, bet kad be teno pūstų 22, tai čia kažkas iš fantastikos srities blink.gif
Atsakyti

Mintai, šikart ir aš netikiu, pats turiu rotorių, bet kad be teno pūstų 22, tai čia kažkas iš fantastikos srities blink.gif

Imanoma darant atitinkama disbalansa, bet as vengciau tokio didelio labai sandariame name. Be disbalanso nebent naudojant papildomus energijos saltinius kurie pakeltu i patalpas paduodama oro temperatura. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 09 gruodžio 2018 - 11:31

nu va panasu , kad kita savaite gale ar dar kitos pradzioj tureciau gauti Zendery:)reikias uzsiimti kontravimais, vaikis gal sandarumo testa padarys:)

Tai kad jau matavai sandaruma :) Nemanau jog kazkas turetu keistis jeigu vidaus turi gerai sumatavo. 

Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 12 08, 23:19)

perskaičiau, prisijungiau prie savo rekupo ir padariau print screeną. Lauke dabar Googlas rodo +2°C.

Priedas  pucia.png   29,17KB   0 Parsiųsta kartų

Šiame kambaryje, kuriame rašau, vidaus termometras rodo 24,2°C. Kai rekupas beveik parą tiekia šiltesnį orą, net jaučiasi, kad pakilo.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 12 08, 23:16)
Prie kokio lauko minuso užšalo?

Neįsivaizduoju. Per visus šiuos šalčius, kažkas rašė, kad Lietuvoje ir -12°C buvo užfiksavęs. Nežinau, kiek buvo pas mane, bet visada būna šalčiau, nei fiksuojama Vilniuje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 09 gruodžio 2018 - 13:00

Jei taip stipriai olandijoj pigiau, tai gal ir analogą amalvos rotoriui (kaip suprantu apie 1400€) galima ženkliai geresne kaina paimti?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 09 gruodžio 2018 - 13:18
QUOTE(AgneSp @ 2018 12 04, 23:42)
dabar vienintelis klaustukas ir žodelis GALBŪT rotacinis palaikytų didesnę drėgmę namuose.

Negu paprastas priešpriešinių srautų plokštelinis, tai rotorinis vienareikšmiškai palaikytų aukštesnį drėgmės lygį, bet jei geras entalpinis, tai įtariu, kad domekt serijos rekuperatorius, kurio šilumokaitis nėra padengtas drėgmės gražinimą padidinančia danga, gražins mažiau.

Vis tik, entalpinių būna įvairių, tad renkantis, reikėtų pasidomėti ir kiekvieno pasirinkto modelio, drėgmės gražinimo dydžiais.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 12 09, 11:34)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Rimvis" data-cid="72289771" data-time="1544265426"><div><p>nu va panasu , kad kita savaite gale ar dar kitos pradzioj tureciau gauti Zendery:)reikias uzsiimti kontravimais, vaikis gal sandarumo testa padarys:)</p></div></blockquote><p>Tai kad jau matavai sandaruma smile.gif Nemanau jog kazkas turetu keistis jeigu vidaus turi gerai sumatavo. </p>

turbut ne taip supratai, gal ne viska perskaitei:)as sudalyvavau sandarumo teste as esu matininkas matavau zmogui toponuotrauka kaip ir rasiau, ir tuo metu kai as jam matavau toponuotrauka atvaziavo sandaruma matuoti, ne mano namo o uzsakovo:)
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2018 12 07, 10:59)
100W? gal 1000W ? smile.gif

1kW yra teno galia, bet jis nedirba nuolatos o įjungiamas ir išjungiamas, tad imant sakykim valandą ir gali gautis 100w vidutinė galia.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 12 07, 12:06)
Žinok entalpinis Zehnderis irgi neturi kondensato, drenažo nuvedimo. Rimtai.

Čia buvo teiginys, kad komfovento rotorius turi gražinti ne mažiau drėgmės, kaip ir entalpiniai rekupai.

Vis tik, tai, kad drenažo nėra, nereiškia, kad visi rekupai be drenažo, gražina vienodą drėgmės kiekį, nes drėgmė gali būti ne tik nudrenuojama, bet ir skirtingais kiekiais išmetama laukan.

Įtariu, kad geresni entalpiniai laukan išmeta mažiau drėgmės, nei domekt serijos rotoriniai, nors jei rotoriai dengti specialia danga, tai drėgmės turėtų sulaikyti dar daugiau, nei geriausi entalpiniai.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2018 12 07, 12:19)
gal tie entalpiniai dėl kažkokių oro cirkuliacijos šilumokaityje, drėgmės perdavimo ar pan. niuansų į lauką tiesiog išmeta sausesnį orą.

Įtariu, užtenka tarpus tarp plokštelių sumažinti ir drėgmės gražinimas stipriai padidės. Dar įtakos turėtų plokštelių pralaidumas vandeniui. Nekartą teko skaityti, gamintojų pagyras, kad jų plokštelės labai gerai praleidžia drėgmę, iš to darau išvadą, kad šie parametrai, pas skirtingus gamintojus skiriasi.
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2018 12 08, 18:34)
Man pasiūlė su 52mm paketu ir swicspacer ultimate rėmeliu. Durų dar nepasirinkau.
P.S. Bet gal langus aptarinėti geriau langų temoje...  ax.gif

bet vidurkis gaunasi ne 0.73, o 0.76, jei visus sudedi ir padalini is 10:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orginalus: 09 gruodžio 2018 - 15:51