Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(balamūtas @ 2018 12 07, 12:50)
Nelabai supratau dėl ko nebėra drėgmės? Pagal meteo.lt šiuo metu Vilniuje santykinė drėgmė 85%.

Žiūrėk kiek gramų kube ;)
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2018 12 07, 13:05)
Žiūrėk kiek gramų kube ;)

Nu pagal tavo pateiktą nuorodą jei dabar lauke -1 ir 85% santykinė drėgmė, tai bus apie 4g/m3. Bet nesuprantu vistiek ką tuo nori pasakyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 12 07, 13:15)
Nu pagal tavo pateiktą nuorodą jei dabar lauke -1 ir 85% santykinė drėgmė, tai bus apie 4g/m3. Bet nesuprantu vistiek ką tuo nori pasakyti  smile.gif

Tai pažiūrėk kokia santykinė bus kai sušils tas pats oras iki +20
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 07 gruodžio 2018 - 13:24

Nesuprantu ko jus i ta lauko ora koncentruojates. Entalpinio esme issaugoti istraukiamo oro dregme ja "grazinant" atgal i patalpu puse. Aisku nebus visa dregme grazinama, o tik jos dalis. 

Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2018 12 07, 13:22)
Tai pažiūrėk kokia santykinė bus kai sušils tas pats oras iki +20

Nežinau nei kur žiūrėt, nei į ką žiūrėt, t.y. nesuprantu šitų reikalų blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 12 07, 13:29)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Orginalus" data-cid="72288890" data-time="1544177657"><div><p>tai kur tas entalpinio rekupo dregmes grazinimas, kai dregme 35-38 proc.</p></div></blockquote><p></p><p>Tai kad Cibulis negyvena name ir nera jokiu dregmes saltiniu. </p>

Ne tik negyvena, bet ir beveik nebūnu. Paskutinį kartą buvau lygiai prieš savaitę. Gal šį vakarą nuvarysiu. Ne visi įsikerta, kad net negyvenamam name palaiko pakankamai normalią drėgmę. Aš dabar bute turiu +21 ir 34 proc. drėgmę (vėdinau atidaręs langus) ir man tikrai maloniau nei +22 ir 55-60 proc. drėgmė.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 12 07, 13:38)
Ne tik negyvena, bet ir beveik nebūnu. Paskutinį kartą buvau lygiai prieš savaitę. Gal šį vakarą nuvarysiu. Ne visi įsikerta, kad net negyvenamam name palaiko pakankamai normalią drėgmę. Aš dabar bute turiu +21 ir 34 proc. drėgmę (vėdinau atidaręs langus) ir man tikrai maloniau nei +22 ir 55-60 proc. drėgmė.

Viskas gerai su Zehnderiu. Q450 entalpinis. Kai išjungiau automatinį drėgmės palaikymą, dabar turiu ištraukiamą 22,1 ir 39%, tiekiamas 21,1 ir 34% (temperatūra tiekiamo aukšta, nes naudoju glikiolinį pašildymą) pučiu pastoviai 180 kub.m. Pas tėvus Amalva rotacinis, drėgmė tik 34%, nors pastoviai namie verda ir būna.
Atsakyti
Šiomis dienomis yra lygiai du metai kaip Zehnderiui pastačiau išorinį elektros skatliuką. Šiuo metu jis rodo, kad yra prisuktos 441,56 kWh elektros vos už 49,90 euro. Pusę metų varinėjo 170 kubų oro. Likusius pusantrų metų apie 70 kubų oro. Rekuperatorius rodo, kad ištraukia 43 proc. drėgnumo orą, viduje stovintis termometras 33 proc. drėgmę. Pirmame aukšte 20, antrame 20,5 laipsniai šilumos.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 12 07, 18:27)
Šiomis dienomis yra lygiai du metai kaip Zehnderiui pastačiau išorinį elektros skatliuką.
...

Du metai, kaip rekuperatorius sukasi... O namas dar vis negyvenamas... ax.gif
Kame problemos?
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2018 12 07, 18:30)
Du metai, kaip rekuperatorius sukasi... O namas dar vis negyvenamas...  ax.gif
Kame problemos?

pas mane panasi situacija tik silumos siublys sukasi antra sezzona, o negyvenamas,nes baigesi geras rasalas eurams spauzdinti:)
Atsakyti
QUOTE(Rimvis @ 2018 12 07, 18:42)
pas mane panasi situacija tik silumos siublys sukasi antra sezzona, o negyvenamas,nes baigesi geras rasalas eurams spauzdinti:)

Dabar kaip tik eurai byra visiems.
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2018 12 07, 20:01)
Dabar kaip tik eurai byra visiems.

Ar tikrai? Tu esi tiesiog kiaulė. Paprašei mano asmeninės nuomonės apie langus, bet net ačiū nesiulaukiau. Tipo taip ir turi būti, nors aš tau ieškojau informacijos ir dėl to dirbau. Valdausi. Tu vertas daug gražių žodžių. Esi visiškas chamas. Kiti epitetai vėliau.
Atsakyti