Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(mariuzs @ 2018 12 07, 09:36)
Cibuli, kiek dabar pas tave drėgmės rodo name?

Štai ką rodo. Kambaryje stovintis termometras turėtų rodyti mažiau - kokius 35-38 proc. drėgmę.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2018 12 07, 10:58)
Aš šiemet restoje komfovento klausiau, ką yra ir kaip gi jie srautus balansuoja, jei slėgio daviklių neturi. Pamykė šiek tiek ir pasakė, kad yra iškišti davikliai, kurie momentiškai pakaitinami ir pagal vėsimo greitį išskaičiuojamas oro srauto greitis. Neklausiau, ar čia visuose jų modeliuose, ar kažkokių prabangesnių daiktų pliusas. Nenustebčiau, jei ir renovente ta pati technologija.

Visiškai neveikia šitas dalykas, įsidėjau aš tą daviklį, nustačiau srauto palaikymą, tai kai dėjo tokį disbalansą, kad net garo plėvelė pūstis pradėjo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 12 07, 12:02)
Tu manai zhenderis grąžins daugiau drėgmės nei amalvos rotorius? Aš kažkaip abejoju, turėtų būt panašiai. Rotorinis rekupas drenažo nuvedimo neturi, kiek buvau aš jį atsidaręs prie minusinių temperatūrų viduje kondensato nėra

Žinok entalpinis Zehnderis irgi neturi kondensato, drenažo nuvedimo. Rimtai.
Atsakyti

Aš šiemet restoje komfovento klausiau, ką yra ir kaip gi jie srautus balansuoja, jei slėgio daviklių neturi. Pamykė šiek tiek ir pasakė, kad yra iškišti davikliai, kurie momentiškai pakaitinami ir pagal vėsimo greitį išskaičiuojamas oro srauto greitis. Neklausiau, ar čia visuose jų modeliuose, ar kažkokių prabangesnių daiktų pliusas. Nenustebčiau, jei ir renovente ta pati technologija.

Cia pats prasciausias budas ir pigiausias budas ;) 

Pasikartosiu, nerandu as renovente tokiu davikliu. 

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 12 07, 11:06)
Žinok entalpinis Zehnderis irgi neturi kondensato, drenažo nuvedimo. Rimtai.

Nu tai ir sakau kad tiek jo, tiek rotoriaus drėgmės grąžinimas turėtų būti panašus. Nes nei vienas, nei kitas drėgmės negamina.
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 12 07, 10:24)
cibulis sakė, kad automatiniam režime jis normaliai neveikia ir reikia ten jį rankiniu būdu reguliuot, kad dirbtų kaip priklauso blink.gif

Veikia jis visiškai normaliai. Tiesiog gal nesupratai, ką norėjau pasakyti. Automatiniu režimu jis kala labai galingą režimą, teisingiau projektinį režimą - 220 kubų. Jei ilgai varinėjau 70 kubų, tai aišku, kad norisi apie valandą pavarinėti ir 315 kubų, kad pasikeistų oras ir tada palikti kokius 150-170 kubų. Nežinau ar jis automatiškai po kurio laiko sumažina nuo 220 iki 170 kubų ir pan. Greičiausiai, kad ne nebent būtų papildomi CO2 jutikliai. Todėl ir sakiau, kad geriau rankiniu būdų. Bet galima ir automatiškai tik tuomet bus dideli oro srautai.
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 12 07, 11:02)
Tu manai zhenderis grąžins daugiau drėgmės nei amalvos rotorius? Aš kažkaip abejoju, turėtų būt panašiai. Rotorinis rekupas drenažo nuvedimo neturi, kiek buvau aš jį atsidaręs prie minusinių temperatūrų viduje kondensato nėra, drėgmė paskutiniu metu lauke (išskyrus saulėtas dienas) virš 80%, tai manau jis turi grąžinti maksimaliai, nes paprasčiausia neturi kur padėt tos drėgmės kurią paima iš lauko.. Nebent aš nesuprantu jo veikimo principo. Aišku, tai tikrai ne taisyklė, kad ir tavo name su rotorium bus pakankamai drėgmės, tai lemia daug faktorių.

Jei kondensatas iš rekupo nelaša, tai skirtingus drėgmės grąžinimo lygius (jei tokie tikrai yra) galima būtų paaiškinti tik vienu - gal tie entalpiniai dėl kažkokių oro cirkuliacijos šilumokaityje, drėgmės perdavimo ar pan. niuansų į lauką tiesiog išmeta sausesnį orą. Pvz., vienas 95%, kitas 85% santykinės drėgmės, va iš to skirtumo ir geresnis drėgmės grąžinimas ateina. Nžn, čia grynai teorinis pamąstymas, praktikoje neturiu kaip patikrinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 12 07, 11:02)
Tu manai zhenderis grąžins daugiau drėgmės nei amalvos rotorius? Aš kažkaip abejoju, turėtų būt panašiai. Rotorinis rekupas drenažo nuvedimo neturi, kiek buvau aš jį atsidaręs prie minusinių temperatūrų viduje kondensato nėra, drėgmė paskutiniu metu lauke (išskyrus saulėtas dienas) virš 80%, tai manau jis turi grąžinti maksimaliai, nes paprasčiausia neturi kur padėt tos drėgmės kurią paima iš lauko.. Nebent aš nesuprantu jo veikimo principo. Aišku, tai tikrai ne taisyklė, kad ir tavo name su rotorium bus pakankamai drėgmės, tai lemia daug faktorių.

Orui atvėsus žemiau +10, nebėra drėgmės ore iš lauko:

https://www.de2.lt/n...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 07 gruodžio 2018 - 11:50
QUOTE(cibulis @ 2018 12 07, 11:04)
Štai ką rodo. Kambaryje stovintis termometras turėtų rodyti mažiau - kokius 35-38 proc. drėgmę.

tai kur tas entalpinio rekupo dregmes grazinimas, kai dregme 35-38 proc.
Atsakyti

Tai kad Cibulis negyvena name ir nera jokiu dregmes saltiniu. 

Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2018 12 07, 12:14)

O tai ką jis grąžins, jie nėra drėgmės name šaltinio?
Papildyta:
QUOTE(balamūtas @ 2018 12 07, 10:01)
Su kilovatu tai jau ir namus pasišildytum biggrin.gif 100W reikia tiekiamam orui pašildyti iki 19,5 prie -5 lauke. Plius ventiliatoriai naudoja 28W prie 130m3 srauto.

Grubiai paskaičiavus tai prie 130 kubų keliant temp 3 laispniais, reikia apie 130W galios.
Tai ok, jei tik toks temp skirtumas prie -5.
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2018 12 07, 11:49)
Orui atvėsus žemiau +10,  nebėra drėgmės ore iš lauko:

https://www.de2.lt/n...

Nelabai supratau dėl ko nebėra drėgmės? Pagal meteo.lt šiuo metu Vilniuje santykinė drėgmė 85%.
Atsakyti