Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

Nesuprantu kodel visi taip uzsicikline del tu entalpiniu,pats ventekas kai su jais kalbejau, aiskiai pasake, kad entalpinis lygiai taip pat sausins ora, kaip ir plokstelinis. Miinejo, kad dregmes bus nuo 3 iki 5 proc daugiau su entalpiniu ir primigtynai rekomendavo deti oro drekintuva , nes tai yra sprendimas.Beto labai smarkiai dregme priklausonuo jusu gyvenimo budo ar daznai gaminate valgyt, ar rubus dziovinate, ar turit geliu,akvariuma ir panasiai. Moket uz zenderi dvigubai nei tarkimr enovent flair 325 yra tikrai nerocianalu, kai pastarojo nvk yra 91.
Atsakyti

su cvdeals ten keistai. Pirmą kartą atrašė po trijų dienų, atsiprašė alia kątik antro vaiko susilaukė :) Lyg ir suderinom kad pristatys mano nurodytu NL adresu (kuris yra Raben sandelys), atsiuntė sąskaitą. Sakau ok, man dar reikia kad lipduką Raben'o uždėtum kad priimtu į sandėlį, ar galima taip? Nuo to laiko tyla :)

Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2018 12 07, 07:00)
Nesuprantu kodel visi taip uzsicikline del tu entalpiniu,pats ventekas kai su jais kalbejau, aiskiai pasake, kad entalpinis lygiai taip pat sausins ora, kaip ir plokstelinis. Miinejo, kad dregmes bus nuo 3 iki 5 proc daugiau su entalpiniu ir primigtynai rekomendavo deti oro drekintuva , nes tai yra sprendimas.Beto labai smarkiai dregme priklausonuo jusu gyvenimo budo ar daznai gaminate valgyt, ar rubus dziovinate, ar turit geliu,akvariuma ir panasiai. Moket uz zenderi dvigubai nei tarkimr enovent flair 325 yra tikrai nerocianalu, kai pastarojo nvk yra 91.

Faktas kad sausina, drėgmės grąžinimas gi ne 100proc, o tik gal apie 60proc. Tai jei kieme sausas oras, name nėra didelių drėgmės šaltinių ir dar jei per didelis oro srautas, tai aišku kad išsausins orą su laiku.

Cibuli, kiek dabar pas tave drėgmės rodo name?

Pas mane dabar namie rodo 22.5 temperatūra ir 50proc. drėgmės, padavimo difuzoriuje 19 ir 40 proc. Taip, jis sausina, bet ne tiek kaip ne entalpinis kaip dabar pvz varytu kokį 21temp ir 20proc drėgmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 07 gruodžio 2018 - 08:51
QUOTE(Orginalus @ 2018 12 07, 07:00)
Nesuprantu kodel visi taip uzsicikline del tu entalpiniu,pats ventekas kai su jais kalbejau, aiskiai pasake, kad entalpinis lygiai taip pat sausins ora, kaip ir plokstelinis. Miinejo, kad dregmes bus nuo 3 iki 5 proc daugiau su entalpiniu ir primigtynai rekomendavo deti oro drekintuva , nes tai yra sprendimas.Beto labai smarkiai dregme priklausonuo jusu gyvenimo budo ar daznai gaminate valgyt, ar rubus dziovinate, ar turit geliu,akvariuma ir panasiai. Moket uz zenderi dvigubai nei tarkim renovent flair 325 yra tikrai nerocianalu, kai pastarojo nvk yra 91.

Renovent flair 325 apie 1800, o zehnder q 350 galima už 2300. Kur tas "dvigubai"??? Ir jei zehnderį imti paprastą, ne entalpinį, tai kainos visai bus panašios. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 07 gruodžio 2018 - 08:59
QUOTE(Rimvis @ 2018 12 06, 23:05)
Su cvdeals ten kazkas nerimta, atsako nakty puse Dvieju nakties, duotu telefonu neina paskambint, galibuti ragu kontora su peevestais pinigais, klause kada atvaziuotu paimti pasakyti tikslu laika, nes gali nebutini niwko sandely, niekas nepaduos, kazkaip nerimta, va ta nuoroda normaliai, sumoki tada pas juos sandely galima paimti parvezimas i i lt radau 80 eur, lt pigiausiai radau 3250eur cia gaunasi 2600 jau lietuvoj

Aš turbūt būsiu iš medžio iškritęs, bet man nesuvokiama už ką mokėt tokius pinigus? Kuo tas rekupas stebuklingas? Mano zaporožiečio lygio rotorius su pulteliu kainavo 1450€. Įjungtas oro pašildymas, kad pūstų ne mažiau 19,5 laipsnio. Prie -5 lauke pašildytuvas naudoja apie 100W, kas per mėnesį būtų 74kWh arba apie 7-8€. Drėgmė laikosi nemažiau 50%. Čia ir per šimtą metų tas zehnderis neatsipirks, juolab kaip cibulis sakė, kad automatiniam režime jis normaliai neveikia ir reikia ten jį rankiniu būdu reguliuot, kad dirbtų kaip priklauso blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 12 06, 10:28)
Pasikartosiu, Brinkas neturi balansavimo kaip Q serijos Zehnderis.  Cia mano nuomone pats didziausias minusas.

Labai daug kartojiesi mirksiukas.gif . Kiek žinau Renovent Flair naudoja srauto matuoklius o ne kaip seniau ir dabar Zenderis pagal slėgio daviklius balansuojasi . Anot gamintojo tai tikslesnis matavimo būdas .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 07 gruodžio 2018 - 09:53
QUOTE(balamūtas @ 2018 12 07, 09:24)
Aš turbūt būsiu iš medžio iškritęs, bet man nesuvokiama už ką mokėt tokius pinigus? Kuo tas rekupas stebuklingas? Mano zaporožiečio lygio rotorius su pulteliu kainavo 1450€. Įjungtas oro pašildymas, kad pūstų ne mažiau 19,5 laipsnio. Prie -5 lauke pašildytuvas naudoja apie 100W, kas per mėnesį būtų 74kWh arba apie 7-8€. Drėgmė laikosi nemažiau 50%. Čia ir per šimtą metų tas zehnderis neatsipirks, juolab kaip cibulis sakė, kad automatiniam režime jis normaliai neveikia ir reikia ten jį rankiniu būdu reguliuot, kad dirbtų kaip priklauso blink.gif

100W? gal 1000W ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2018 12 07, 09:59)
100W? gal 1000W ? smile.gif

Su kilovatu tai jau ir namus pasišildytum biggrin.gif 100W reikia tiekiamam orui pašildyti iki 19,5 prie -5 lauke. Plius ventiliatoriai naudoja 28W prie 130m3 srauto.
Atsakyti

Labai daug kartojiesi mirksiukas.gif. Kiek žinau Renovent Flair naudoja srauto matuoklius o ne kaip seniau ir dabar Zenderis pagal slėgio daviklius balansuojasi . Anot gamintojo tai tikslesnis matavimo būdas .

Tu man parodyk tuos srauto daviklius, na nerandu as ju schemose. Ir atsakyk kas yra srauto daviklis pagal tave ir kaip jis veikia, nes kalbi ir nesupranti kas kaip veikia. 

Atsakyti

Aš turbūt būsiu iš medžio iškritęs, bet man nesuvokiama už ką mokėt tokius pinigus? Kuo tas rekupas stebuklingas? 

Na mano logika tokia: Amalva r400 su pulteliu siūlo už 1620. Zhenderis 2300 (+700 skirtumas). Jeigu aš žinočiau kad bus drėgmė kaip pas tave, imčiau amalvą nes man tie naudingumai tai vienodai. Bet visi (aišku tik trys) mano pažįstamį turintys amalva skundžiasi sausu oru ir labai maža drėgmė. Tai jei geriau + 700 už zhenderį kuris gal ir nepilnai, bet gražiną tą drėgmę, negu poto dar 1200 + montavimas už kanalinį drėkintuvą. Bet už 2600 zhenderis man jau tikrai yra per brangus :)

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 12 07, 10:45)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="korida" data-cid="72288614" data-time="1544169132"><div><p>Labai daug kartojiesi vartotojo įkelta nuotrauka. Kiek žinau Renovent Flair naudoja srauto matuoklius o ne kaip seniau ir dabar Zenderis pagal slėgio daviklius balansuojasi . Anot gamintojo tai tikslesnis matavimo būdas .</p></div></blockquote><p>Tu man parodyk tuos srauto daviklius, na nerandu as ju schemose. Ir atsakyk kas yra srauto daviklis pagal tave ir kaip jis veikia, nes kalbi ir nesupranti kas kaip veikia. </p>

Aš šiemet restoje komfovento klausiau, ką yra ir kaip gi jie srautus balansuoja, jei slėgio daviklių neturi. Pamykė šiek tiek ir pasakė, kad yra iškišti davikliai, kurie momentiškai pakaitinami ir pagal vėsimo greitį išskaičiuojamas oro srauto greitis. Neklausiau, ar čia visuose jų modeliuose, ar kažkokių prabangesnių daiktų pliusas. Nenustebčiau, jei ir renovente ta pati technologija.
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2018 12 07, 10:49)
Na mano logika tokia: Amalva r400 su pulteliu siūlo už 1620. Zhenderis 2300 (+700 skirtumas). Jeigu aš žinočiau kad bus drėgmė kaip pas tave, imčiau amalvą nes man tie naudingumai tai vienodai. Bet visi (aišku tik trys) mano pažįstamį turintys amalva skundžiasi sausu oru ir labai maža drėgmė. Tai jei geriau + 700 už zhenderį kuris gal ir nepilnai, bet gražiną tą drėgmę, negu poto dar 1200 + montavimas už kanalinį drėkintuvą. Bet už 2600 zhenderis man jau tikrai yra per brangus smile.gif

Tu manai zhenderis grąžins daugiau drėgmės nei amalvos rotorius? Aš kažkaip abejoju, turėtų būt panašiai. Rotorinis rekupas drenažo nuvedimo neturi, kiek buvau aš jį atsidaręs prie minusinių temperatūrų viduje kondensato nėra, drėgmė paskutiniu metu lauke (išskyrus saulėtas dienas) virš 80%, tai manau jis turi grąžinti maksimaliai, nes paprasčiausia neturi kur padėt tos drėgmės kurią paima iš lauko.. Nebent aš nesuprantu jo veikimo principo. Aišku, tai tikrai ne taisyklė, kad ir tavo name su rotorium bus pakankamai drėgmės, tai lemia daug faktorių.
Atsakyti